spojka 7DCT
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
silsuca
- Dátum registrácie: 01.10.2025 11:23 Zdieľať na Facebook
spojka 7DCT
Zdravím.
Chcem sa opýtať, aké máte skúsenosti so 7 st. automatom DCT. Mám Ceed SW, 1,6 CRDi 100 kw, 2017.Aká je asi živostnosť spojky, mám nabehané 158000 km, cca 70% sú po dialniciach, zatiaľ v pohode, len som čítal že vraj živostnosť je len okolo 120000 km, a že to odíde náhle, nie ako pri klasickej spojke, tak či mám čakať nejakú zradu v blízkej budúcnosti. Vďaka.
Chcem sa opýtať, aké máte skúsenosti so 7 st. automatom DCT. Mám Ceed SW, 1,6 CRDi 100 kw, 2017.Aká je asi živostnosť spojky, mám nabehané 158000 km, cca 70% sú po dialniciach, zatiaľ v pohode, len som čítal že vraj živostnosť je len okolo 120000 km, a že to odíde náhle, nie ako pri klasickej spojke, tak či mám čakať nejakú zradu v blízkej budúcnosti. Vďaka.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: spojka 7DCT
ja mám na nej nabehané asi 35000km a je to benzín.
čo znamená "náhle odíde"?
Maximálne sa rozlúčia lamely a to by si mal cítiť dosť dlho pred ich úplným odchodom
je to normálna prevodovka so suchými lamelami. Olej sa nedegraduje odpadom z lamiel.Ale zase sa prehrievajú pri nesprávnej jazde
Ja jazdím na sport režime.Lebo inak by sa lamely asi nedožili ani 100 000km
rozbehy do malého kopca na 2 ?
čo znamená "náhle odíde"?
Maximálne sa rozlúčia lamely a to by si mal cítiť dosť dlho pred ich úplným odchodom
je to normálna prevodovka so suchými lamelami. Olej sa nedegraduje odpadom z lamiel.Ale zase sa prehrievajú pri nesprávnej jazde
Ja jazdím na sport režime.Lebo inak by sa lamely asi nedožili ani 100 000km
rozbehy do malého kopca na 2 ?
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Malo byť zrejme 350000 km 
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
To asi nie.
Mam to tiez, naozaj v rezime normal to extremne neskoro preraduje do 1. Parna spojka je mensia, tak na 2 dostava zabrat.
V sporte to ale zbytocne podraduje a zenie to do vysokych otacok.
Mam to tiez, naozaj v rezime normal to extremne neskoro preraduje do 1. Parna spojka je mensia, tak na 2 dostava zabrat.
V sporte to ale zbytocne podraduje a zenie to do vysokych otacok.
-
db69
tatkotom 35 000km
ročne robím 12-15 000km ale za prvé 2 mesiace čo som to kúpil som urobil 6 000km
kirams
to podraďovanie je super, aspoň to "brzdí" motorom a nejdem do kruháču na 5 a v kruháči idem na 3
A má ešte jednu vadu/vlastnosť.
Idem po dialnici na režime normál.Mierny kopček otáčky 2400 a šup tam 5-6 .
A hned 7 . To všetko sa udeje v priebehu 2-3 sekúnd.Tak dávam do ručného radenia ,a už nepodraďuje.
Treba sa stým naučiť jazdiť
ročne robím 12-15 000km ale za prvé 2 mesiace čo som to kúpil som urobil 6 000km
kirams
to podraďovanie je super, aspoň to "brzdí" motorom a nejdem do kruháču na 5 a v kruháči idem na 3
A má ešte jednu vadu/vlastnosť.
Idem po dialnici na režime normál.Mierny kopček otáčky 2400 a šup tam 5-6 .
A hned 7 . To všetko sa udeje v priebehu 2-3 sekúnd.Tak dávam do ručného radenia ,a už nepodraďuje.
Treba sa stým naučiť jazdiť
-
jaster-83
- Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17 Zdieľať na Facebook
Je to o stasti, kolega ma sportage crdi s automatom, po 120tis klakla prevodovka na dialnici, auto 2000km a pol roka po zaruke....... oprava 4 mesiace, ziadna kulancia nic, plna suma za opravu a 4 mesiace bez auta 6000€, vraj cakali na nejaku suciastku, ked konecne dostal auto, dloho sa nevozil, po tyzdni nensatartoval.....alternator KO, uz ani nesiel naspat do autorizaku, zaviezol to do prveho servisu v meste, alternator nakomplet hrdzavy, bud mu ho v kii vymenili alebo niekde 4 mesiace lezal v servise vo vlhkom prostredi. Zle jazyky tvrdia ze koncenr hyudai/kia tie prevodovky narychlo vyvynul pre potreby trhu ako zacal prudko stupat dopyt po automatoch v europe a proste to nezvladli/odflakli
-
db69
nemám záruku ,nejdem do autorizáku.
Oni majú dosť čudne riešia všetko.Na benziňákoch odchádzajú indukčné cievky (vadná séria)
pokial neukáže diagnostika nič ,tak sa nič nemení.A ked už ukáže ,tak vymenia len jednu a auto stojí v servise 14dní kým príde nová
Samozrejme že vymenia len jednu.Po nejakom čase sa to všetko opakuje ,až vymenia všetky.
Ale podla WIN vedia že máš namontovanú vadnú sériu.
Tak isto 8" displej .Robia sa bubliny. záruka 2 roky výmena 6800€.To už ale začali meniť za cenu práce.
Oni majú dosť čudne riešia všetko.Na benziňákoch odchádzajú indukčné cievky (vadná séria)
pokial neukáže diagnostika nič ,tak sa nič nemení.A ked už ukáže ,tak vymenia len jednu a auto stojí v servise 14dní kým príde nová
Samozrejme že vymenia len jednu.Po nejakom čase sa to všetko opakuje ,až vymenia všetky.
Ale podla WIN vedia že máš namontovanú vadnú sériu.
Tak isto 8" displej .Robia sa bubliny. záruka 2 roky výmena 6800€.To už ale začali meniť za cenu práce.
-
lkopcansky
- Dátum registrácie: 25.02.2013 14:09
nepíšeš dôležitú vec a to aký bol servis prevodovky...
-
db69
kúpim nové auto .Chodím do značkového servisu a robia mi všetky predpísané ukony
Olej motorový 12m/15 000km
vzduchový filter 60 000km
DCT prevodovka "nevyžaduje žiadnu kontrolu ani údržbu". Predajca odporučil 150 000km
Takže je to len na zákazníkovi či vymení olej pri 60 000km.Ale tam neodchádza samotná prevodovka, ale mechatronika alebo odpálené spojky.
A s tým niečo urobiť je ťažké
Olej motorový 12m/15 000km
vzduchový filter 60 000km
DCT prevodovka "nevyžaduje žiadnu kontrolu ani údržbu". Predajca odporučil 150 000km
Takže je to len na zákazníkovi či vymení olej pri 60 000km.Ale tam neodchádza samotná prevodovka, ale mechatronika alebo odpálené spojky.
A s tým niečo urobiť je ťažké
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Nie sice u kii ale u inej znacky som sa tej vymeny oleja v automate pocas zaruky ani na vyslovenu ziadost a na vlastne naklady nedockal. Je tam dozivotna napln... a cez to vlak nesiel.
-
db69
KIA s tým nemá problém.Prídeš po 60 000km zaplatíš 300 - 350 ojro a vymenia
Ja také veci riešim u kamoša (robí tam aj môj syn) za cenu materiálu
Menil som tak aj olej v motore po 3000km .Samozrejme tak aby nič nebolo vidieť.
Ja také veci riešim u kamoša (robí tam aj môj syn) za cenu materiálu
Menil som tak aj olej v motore po 3000km .Samozrejme tak aby nič nebolo vidieť.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
V suchej dvojspojke ti vymena oleja prd pomoze.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný