Smart Roadster

Diskusia ohľadne vozidiel značky Smart

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

PatrolGR
Príspevky: 411
Dátum registrácie: 01.10.2008 18:31
Zdieľať na Facebook

Smart Roadster

Príspevok od používateľa PatrolGR »

Davno dozadu som videl v BA cerveneho Smarta Roadster a zaujalo ma to auto ako mestske vozidlo. Teraz sa aktualne po nejakom pozeram a vratil som sa k tejto znacke, vravim si, auto to bude lacne, maly obsah = mala poistka, nizka spotreba... takze na tych par km, co idem len cisto do mesta to bude fajn a v lete si este mozno aj dam dolu strechu. No a objavil sa pruser, cena jazdenky roku 2003 od 6 tisic € ? :41c2:
Kde sa nabrala taka cena, je mi jasne, ze obstaravacia cena bola kedysi poriadne vysoka, ale v sucasnosti by to nemalo mat taku hodnotu (ma maly ulozny priestor a celkove je tam vsetko male, ved "smart", motor 700cm3 s turbom, ktore odchadza, spotreba okolo 5-6l/100km...)
auto som chcel na par tisic km do roku, ale takto na to uplne prestavam mysliet, lebo nedam sumu penazi, za ktore si uz pomaly kupim cisto nove auto s lepsimi vlastnostami ako toto

Takze sa vas chcem spytat, ze co je na tom take drahe? exkluzivita?

A pripajam fotku takeho krajsieho, aby mal kazdy prehlad, ako to vyzera:
[img]http://im.sauto.cz/sauto_photos/0/85945 ... 1e4826.jpg[/img]
slkstyle
Príspevky: 339
Dátum registrácie: 16.01.2010 19:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa slkstyle »

nic nieje drahe alebo lacne.. vsetko ma cenu ako trh urci.. davaj ty tie auta za 3 baby a budu ich brat ludia :) proste je ich menej a hlupy si to kupi (ten mudrejsi si pozrie nejake crash testy a fotky po havarke a radsej zoberie ako ty vravis i20 a podobne v com ho dilino na ML nezostreli na 3 casti ale len na dve... :)
..horse power is more than bird power - top down..!
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

Vazeni priatelia,

smarty poznam, sam dva vlastni, jeden new for two, a jedneho presne takehoto roadstera..

len pre informaciu, crash testy tohoto auta, ci jedneho, lebo druheho, dopadli vyrazne lepsie, ako napriklad fobia, ci dokonca octavia..

to poprve..

po druhe, posudzovat smarty bez zakladnych vedomosti o nich je prinajmensom odvaha, kedze ich koncepcia a celkovy vzhlad a bezpecnost su napriek vsetkym pochybovacom na vyrazne inej urovni od zaciatku vyroby..

netvrdim, ze ML ko takeho smarta nezrusi...asi ano, ale to rovnako aj ochtafku, ci akekolvek ine auto..

treba vziat do uvahy aj to, ze smart je divizia Mercedesu, cize naozaj ocakavat vyrazne nizku cenu za "auto z rozmaru", je hlupostou..a staci sa spytat v mercedese..proste smart je auto, ktore bolo prioritne vyrabane pre ludi, ktori si ho kupuju v prvom rade ako mestske vozitko, a nie prve do rodiny, mnohokrat ani druhe, ale az tretie, ci dalsie..proste nakupna taska..roadster bol vyvynuty na "vencenie sa " pre ludi, ktori proste netrpia nudzou..tolko k tomu..

co sa tyka motorizacie, len pre obraz uvediem, ze v zaklade ma to auto 60kW, co je 82 koni, je v turbine, a to, ze sa kazi, je miesanie jablk s hruskami..

kazili a kazia sa turba ludom, ktori o autach vedia malo, nenechaju auta vydychat...a dolezita vec, najma na motorizacii prveho radu, cize s motorom o obsahu 0,6 s turbom..mimo ineho s problemami so zahriatim motora a podobne..

pri novsich motoroch 0,7i je odidene turbo vynimkou, a bezne su smarty s najazdom 170 tis km, a bez poruchy...

pokial sa niekto zaujima o take auto, mal by si najprv precitat recenzie, potom zistit, ci nie je klub, alebo zaujmova skupina, ktora sa takymi autickami zaobera, a az nasledne sudit to, preco je cena tak vysoko..

mimochodom, da sa roadster kupit aj za 4000 eur, ale bez vybavy..nema elektrony, nema klimu, proste "holatko"...

alebo sa informormovat na strankach smart-club.cz, a dozvies sa viac...

ale opakujem, je to neobvykle a z radu vytrcajuce auto, a je zvacsa vo vybavach, o akych a mnohym ludom ani nesniva..bezne ma ABS, ESP, BAS, ASR, a rovnako mnohe maju senzor svetiel, ci stieracov atd..

v zaklade...

ak mate niekto nejake otazky, kludne Vam ich rad zodpoviem... :4012:
x77x
expert: detailing
Príspevky: 2686
Dátum registrácie: 14.06.2008 18:40
Bydlisko: PD
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa x77x »

scorpi4 napísal:
netvrdim, ze ML ko takeho smarta nezrusi...asi ano, ale to rovnako aj ochtafku, ci akekolvek ine auto..
...ani by som nepovedal ....

http://www.youtube.com/watch?v=sKSPxQjPOm0


...viac testov tu ...

http://www.youtube.com/results?search_q ... +test&aq=0





.
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

a ja to tvdim stale...a nie len ja, ale aj vysledky...navyse, to video co si pridal, svedci o tom, co pisem...

este raz, smart je prioritne mestske auto...navyse tridion, co je nosna klietka a karoseria auta, zostala vzdy po nazate celistva..

a ocakavat pri malom aute tvrdost ML ka je tiez asi nie na mieste...mimochodom, to Cecko tiez dostalo riadne zabrat...je jasne, ze vodic v smarte a v Cecku budu na tom asi inak, ale to aj do i20 keby narazil, je podobne..ak nie horsie...

jazdopadne naraz v 60 km strete s MB E vs Smart , vodic Smartu prezije s drobnymi zraneniami...
PatrolGR
Príspevky: 411
Dátum registrácie: 01.10.2008 18:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PatrolGR »

scorpi, super, tak daj nejake info o tom aute, hlavne o tomto type roadster. ako sa na tom jazdi, poruchovost, spotreba, ceny nd... viem, ze to nie je auto na bezne vozenie, ale zaujima ma to.

ale aj tak si to asi nekupim za tu cenu. jednoducho auta strasne klesaju na cene a teraz sa uz da za podobne peniaze kupit auto NOVE s podobnou vybavou, pripadne dva - tri roky jazdene s lepsou vybavou, vacsim priestorom a vsetkym lepsim. nic proti Smartom, je to divizia MB, ale taku cenu to asi nema. respektive dobre poznamenane, ze to ma taku cenu, aku trh znesie, ale nemam pocit, ze to nejak ludia kupuju vo velkom a ceny zavratne neklesaju
Hyundai1
Príspevky: 719
Dátum registrácie: 27.04.2007 13:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Hyundai1 »

auto je to krásne ale prehnane dráhe ja som chcel fortwo ale kupovať auto r.v. 1999-2000 za 3000-eur tak to mam Pandu ktorá je brutálne spoľahlivá o o 5-roky novšia
smartivan
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 30.07.2009 22:17
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa smartivan »

Plne súhlasím zo Scorpim. Sám som mal Smarta R.v. 2003 5 rokov a nedám na to auto dopustiť. Je to super vozítko do mesta. Viem o čom hovorím, a za 5 rokov okrem brzd. platničiek, pneu a oleja žiadne investície.
[/img]
dodo555
Príspevky: 83
Dátum registrácie: 20.01.2007 13:41
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dodo555 »

Scorpi presne ako pises, ludia maju voci smartom mnoho neopodstatnenych predsudkov, sam som mal 3 ks a nedam dopustit,, do mesta nic lepsie nie je :28b7:
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

to PatrolGL:

velmi jednoducho to napisem...smartom sa venujem druhy rok, a kto si to auticko neskusi, nevie proste posudit...to vseobecne..

konkretne roadster je naozaj auto na letne "vencenie sa"..kedze je velmi nizke, a kolesa ma na koncoch karoserie, ma tym padom nizko tazisko, a na ceste sa sprava ako motokara..cize utrhnut ho z cesty je dost problem..pravdou je, ze komfort jazdy je predsa len nizsi, ale uplne porovnatelny s inymi sportovo ladenymi autami, cize to, ze skvele drzi stopu v zakrutach, nenaklana sa, ma dobre tvarovane sedacky, ho predurcuje na krasne serpentiny typu "pezinska baba", ci "Dargov!...to znamena vyblaznit sa..
pravdou je, ze ma automaticku prevodovku, ktora radi mierne pomalsie, cize to uplne prave orechove s tym proste nezazijes, ak nevies, ako na to..ak ma "padla " pod volantom, je to este lepsi pocit...a vypnutie ESP z neho robi uplnu bombu na drifty, kedze je to auticko lahucke..

navyse, vaha a akceleracia z neho robia naozaj zaujimaveho supera v mestskych aglomeraciach..proste, z krizovatky odstartovat a ukazat kazdemu chrbat nie je problem..
skusil som si aj maximalku, podla navi som siel 187 km/h, skusane v noci na prazdnej dialnici, a asi na useku troch, mozno 5 km..viem, nesmie sa to..ale nedalo mi to, kedze v lete sa chystam do talianska na Smart time, co je europsky zraz smartov..a beriem oba smarty...kedze oba pomaly vylepsujem..

cize celkovy dojem z auta je taky, ze je to auto letne, ale jazdim s nim obcas aj v zime, ked su suche cesty, lebo proste "citim dusu auta"..a najdem v sebe vzdy toho maleho chlapca, ktory ma svoju hracku...ano, nebojim sa to priznat..navyse, momentalne prechadza zmenami, ktore urcite prispeju k jeho atraktivite..

a co sa tyka cien, priatelia, su auta, ktore budu mat vzdy urcitu pridanu hodnotu...proste preto, lebo su zaujimave, atraktivne a navyse, pozitivne a pacia sa...

smart je zrovna take auto..bud sa Ti nepaci, a nemusis ho, alebo sa Ti paci, a hotovo..a ked ho skusis, a mas na to zdroje, tak si ho kupis a uz sa ho zbavit je tazke..lebo to auto Ta proste dostane..
a ked zistis, kolko ludi sa okolo smartov mota a aka je to uzasna partia ludi, tak proste ani sam nevies, ako podlahnes...

ja som podlahol, a nelutujem...
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

lakinooo napísal:scorpi, dufam ze a povozis sa tom votunenom...
na to sa spolahni.... :2f93:

v utorok idem ponho, a v stredu idem do brna po novu "farbu"...a ked vsetko pojde ako ma, aj novy interier sa bude robit tam, kde lepia prahy... :41c2:

:2f93:

potom uz len cipnut, a mozeme ist na zrazy... :d :D
slkstyle
Príspevky: 339
Dátum registrácie: 16.01.2010 19:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa slkstyle »

tak ano kupis nove auto za tu cenu resp. 2 roky jazdene ale ten zazitok z jazdy sa neda porovnat, toto je presne motokara na vyblaznenie a este strecha dole.. mna na tom odradila len bezpecnost ci chces ci nechces je to ako Z3 este mensie dokonca a tam to nema vela bezpecnosti ale ak ti nejde o to, kup a blbni... :)
..horse power is more than bird power - top down..!
PatrolGR
Príspevky: 411
Dátum registrácie: 01.10.2008 18:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PatrolGR »

scorpi, este nejake fotky toho roadstera, co prerabas, ako vyzera a ake zmeny budu? a co ten chip? davas to na benzinovy motor? vydrzi to ten "maly" motor? :3906:
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

benzin v turbe je podobny v cipe, ako naftovy..

cize s vydrzou nevidim problem..navyse viem o viacerych, ktori to maju za sebou, a jazdia uz nejaky ten piatok, a uplne v pohode..navyse mam zistene, ze zvysenie vykonu je naozaj len v uprave mapy v RJ, kedze v serii sa robili 45, 60, a 74 kw verzie..vsetky maju rovnake vrtanie, piesty ventily a kluky..akurat ta posledna verzia ma ostru vacku, co ja zase nepotrebujem...robi to "divocinu" uz v tomto prevedeni zakladnom..

co sa tyka foto a vsetkych zmien a podobne, po ukonceni prestavby a tuningu sem zavesim tie foto od zaciatku az do konca..

nazivo na zraze..ak teda sa zucastnim...

k tej bezpecnosti este jedna malickost..ako som uz uviedol vyssie, bezpecnost tohoto auta ma urcite viac bezpecnostnych prvkov, ako ktorekolvek ine auta nizsej triedy, to poprve, po druhe, treba ratat s tym, ze je to kabriolet, alebo teda roadster, a tym padom je treba ratat s tym, ze jednoducho jeto auto na volne chvile, nie na denne pouzivanie..bavim sa o roadsteri..inak, oproti BMW ma tiez napriklad tridion, teda bezpecnostnu klietku, ktora ma tiez urcite pevnostne vlastnosti...
cubicomp
Príspevky: 4526
Dátum registrácie: 24.02.2007 22:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cubicomp »

PatrolGR napísal:ake zmeny budu? a co ten chip?
zmeny budu dost podstatne, takze zo zaujikaveho auta bude este zaujimavejsie, za ktorym sa KAZDA :d :D obzrie, spravne hovorim mirec? :-\

Návrat na "Smart fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných