Skutočne sú francúzske autá také zlé?

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

KĂşpili by ste francĂşzske auto?

Ano
94
61%
Nie
59
39%

Celkom hlasov: 153

kuras
Alfík
Dátum registrácie: 21.12.2009 21:41
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kuras »

Kujon, mal som takeho znameho...
do pekneho pocasia BMW M6 a do skaredeho Kia Sportage V6 :)
Kujon78
Carschanger
Dátum registrácie: 17.10.2005 23:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kujon78 »

a čo keď začalo počas pekného počasia pršať ???

Predpokladám, že schoval auto niekde do podzemného parkoviska a išiel potom peši domov po Kiu Sportage :-)
Kujon78
Carschanger
Dátum registrácie: 17.10.2005 23:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kujon78 »

a čo v prípade, že robím v meste a chodím len mesto. Vtedy si kúpim benzín.

Zrazu prídem o prácu a ďalšiu si nájdem 50 km od domova. T.j. benzín predám a kúpim diesel.

Potom zase prídem o robotu a budem mať ďalšiu v meste, tak zase predám diesel a kúpim benzín.

A takto to budem robiť dookola ???

Skrátka kedysi sa neriešilo, či jazdím 5 alebo 50 km na jedno naštartovanie a išlo to. Teraz to nejde. V čom je asi problém !!!! Ak by niekto chcel aby to išlo, tak robí autá z roku 1990 a ak nechce aby to išlo, tak to robí tak ako sa to robí teraz !!!

Prečo sa do DPF nedá dať špirála tak ako je to vo vyhrievaných sedadlách a sa to DPF nevypaľuje takto ??? t.j. napíše, že je problém s DPF zapnem auto na nabíjačku a spustím špirálu na 10 min. a sa to nevypáli bez demontáže filtra ??? To by trebalo chcieť :-)
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nie je možné to z podstaty konštrukcie takto riešiť,v momente ako to dostaneš rozobraté alebo rozkarbené do ruky by si to chápal.Tu nestačí chcieť,tu ideš na veci chemicky a fyzikálne možné.Týmto ale neodporujem myšlienke že je možné vybrať systém z najprijateľnejšími vlastnostami,tj uživatelsky príjemnejší.
ALE..ani to nie je možné a budeš sa čudovať ale pre hlúposť uživatelov samotných.Lebo filter je predpis,umiestniť môžeš tam,kde to koncepcia krápu dovolí.Lebo ak by si nevedel,konštruktér sa musí uspokojiť s tým rohom priestoru,ktorý mu pridelili aby tam nakúzlil to zariadenie.Dizajnér rozhodne,čo bude a ako bude,čo by ľudia (čím by ich šlo oblbnúť) akože radi videli za čudo v rámci nového modelu,trend,módnosť a bla bla sprostosti.Ale tak to evidentne ľudia chcú,resp aspoň v nskonalej blbosti na túto loď nasadnú.
Ten nešťastník technik asi bude ťažko operovať argumentom že je teraz ten hrniec ďaleko a studený,predpokladám že dostane odpoveď že ho za to platia aby to vyriešil.A on to vyrieši.Možno nie najlepšie.
Rus by povedal,.eto naše delo.. a tiež si myslím že sme svetovo úplne zblbnutý,ja kontruktéra neviním,iba mu nadávam.On nie je pánom situácie,a už nikdy ani nebude.Je tu kopec záujmov,diktát hlupákov zľava sprava,únia,nezamestnanosť,proste všetko prečo nie je potrebné a žiadúce vyrábať iné,než sa aj vyrába.Ešte vždy je volba,nekúpiť.Ale to zase počúvať od kamošov ..čo si už nekúpiš poriadne auto ! Lebo oni také majú,svine zlomyselné
Acon
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

robím s nákladiakmi, to už je asi chronicky známe a tu sa často výfukový systém dodatočne prekladal a upravoval kvôli... to je jedno, skrátka to bola bežná prax. Príchod E5 to už dosť obmedzil a teraz, keď nastupuje E6 je úpln enemožné akokoľvek zasahovať do systému. Skrátka teploty,poloha a vzdialenosť, priemer potrubia.... je presne vypočítaný tak aby to fungovalo. U veľkých motorov nad 11l sa ešte ako tak dá niečo robiť no hlavne to môžem už z výroby objednať asi v 15 variantách ale čím menší motor, tým menej až žiadne možnosti. U osobákov čo sú všetko malilinké motorčeky, si viem predstaviť, že konštruktér sa namakal aby to niekam umiestnil a aby to zároveň plnilo očakávaný účel. Laik to perfektne vymyslí pri pive no nemá predstavu o čom to celé je.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Kto s tým robí často zavíja ako sibírsky vlk lebo si môže trikrát polámať ruky čo je všetko natlačené do jednej guče.Pri výrobe nie je problém,nakladá sa v postupnosti a nakoniec sa celok spojí z karosériou.Ale ty nemôžeš vyberať celý agregát pre jednotlivú vec,tak si polámeš tie ruky a ideš iba po pamäti.A prečo to tak je ? to sme preberali,nie je to náhoda,iba do toho kecajú ľudia z "inými" predstavami ako má konštruktér.predsa človek ktorý niečo tvorí nie je idiot,ale konštrukcie tak predsa len vyzerajú ako z tvorby blázinca
piiitr111
Dátum registrácie: 19.01.2007 19:25
Zdieľať na Facebook

peugeot citroen

Príspevok od používateľa piiitr111 »

Odpoved pre vsetkych fanusikov tychto francuzkych doslova hnojov...auto nie je ako take a je jedno aka je to znacka modelu len o vozeni a navsteve servisov servisov a popripade spotreby....ale je to - z pohladu mechanikov aj hlavne o tom,ako sa da take auto opravit!!! Kolko ze len casu a nervov treba pri vymene vzduchoveho filtra na novom berlingu hdi ktory akoby sa nemal menit cely zivot auta!!!! O 307 ani nehovorim...tam hadam netecu len kolesa... vymena tesnenia hlavy- hotove utrpenie... pomoze len jedno ako bojovat s takymito automobilkami ktore projektuju nejaki zasrani,ktori vedia len tukat do klavesy a tak akoze navrhovat auta... DOBRE V SERVISE PODOJIT ZAKAZNIKA ABY VEDELI CO SI MAJU AKY HNOJ NABUDUCE KUPIT!!!!!!!!!!!!!!! Apelujem tymto na vsetkych mechanikov aby nesetrili svojich zakaznikov co sa tyka normohodin lebo v dnesnej dobe ozaj automobilky nemaju problem vyrobit auto ktore nieco aj vydrzi a aj sa da opravit ako sa hovori niekde na poli... da sa proti nim bojovat le tym,ze zakaznik necha pol a mozno aj celu vyplatu v servise len koli tomu,ze neje pristup, ze to nevydrzalo tolko co malo, ze z lakomosti a prespekukolania vyrobili hnoj, ktory nevydrzi ani z polovice co auta v minulosti...
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Kujon - urob to ako ja - kúpim si starého taliana alebo francúza a rovno v plyne.
Celková strata hodnoty nulová , nemusíš sa báť o nejaké parkovacie škrabance .A keď to mesiac neumyješ tak to netreba ani zamykať.
lanken
Dátum registrácie: 14.08.2006 20:29
Zdieľať na Facebook

Re: peugeot citroen

Príspevok od používateľa lanken »

piiitr111 napísal:Odpoved pre vsetkych fanusikov tychto francuzkych doslova hnojov...auto nie je ako take a je jedno aka je to znacka modelu len o vozeni a navsteve servisov servisov a popripade spotreby....ale je to - z pohladu mechanikov aj hlavne o tom,ako sa da take auto opravit!!! Kolko ze len casu a nervov treba pri vymene vzduchoveho filtra na novom berlingu hdi ktory akoby sa nemal menit cely zivot auta!!!! O 307 ani nehovorim...tam hadam netecu len kolesa... vymena tesnenia hlavy- hotove utrpenie... pomoze len jedno ako bojovat s takymito automobilkami ktore projektuju nejaki zasrani,ktori vedia len tukat do klavesy a tak akoze navrhovat auta... DOBRE V SERVISE PODOJIT ZAKAZNIKA ABY VEDELI CO SI MAJU AKY HNOJ NABUDUCE KUPIT!!!!!!!!!!!!!!! Apelujem tymto na vsetkych mechanikov aby nesetrili svojich zakaznikov co sa tyka normohodin lebo v dnesnej dobe ozaj automobilky nemaju problem vyrobit auto ktore nieco aj vydrzi a aj sa da opravit ako sa hovori niekde na poli... da sa proti nim bojovat le tym,ze zakaznik necha pol a mozno aj celu vyplatu v servise len koli tomu,ze neje pristup, ze to nevydrzalo tolko co malo, ze z lakomosti a prespekukolania vyrobili hnoj, ktory nevydrzi ani z polovice co auta v minulosti...
a ja doporučujem všetkým doktorom aby za žlčník od automechanikov brali minimálne po 500e bokom aby ich vôbec nešetrili :40bd:
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Že sa neberie ohľad na opraviteľnosť auta je pravda,ale žiaľ je to ešte horšie.Zámerne sa komplikuje aj to,čo v danom aute predchádzajúcej generácie bolo vyriešené na dobrej úrovni.Takou cestou išlo Clio,Megane,Scenic,Laguna atd škoda sa zamýšlať,len stúpa hladina cukru.Renault ešte hajz..ovinyu povýšil systémom predaja dielov v pároch,tj L+P
Ale tento trend sa týka úplne všetkých značiek,ide sa stále do opravárensky nepratelskejších modelov.Ja by som prisahal že radový majiteľ auta nevie čo to je celý deň ležať cez predné čelo a cez motor aby sa dalo na čo to dočiahnuť,k čomu ešte tak ležmo sa úplne báječne vyvíja sila lebo človek tam neleží preto lebo si to obzerá.Motory podsunuté pod čelné sklo,samozrejme prístup nulový,robí sa naslepo a po pamäti a ak čosi zahapruje,tak sa veru vyberajú zrkadielka,kamerky,foťáky aby sa zistilo .."čo je vo veci" Neraz by človek konštruktérovi vypálil takú že by spadol až s prvým snehom.
Ale trestať majiteľov sa mi nepozdáva,nemyslím že o týchto veciach vôbec niečo vedia.A cena práce sa tak či tak odvíja od toho čo sa opravuje,pretože ceny prác lezú hore presne tak isto ako stúpa blbosť konštruktérov.Nemám pocit že má mechanik dôvod riešiť tieto veci.Cena jeho hodiny je daná,buď zákazníka bude mať alebo nie.Ak je drahý malo by ubúdať,...ale to je čistá špekulácia ktorá nikam nevedie.Neviem prečo mám pocit že systém dopyt-ponuka rovnováhu zabezpečí.Ja napr odmietam robiť autá z automatom a mastodonty,proste sa mi hnusia,...a nič sa nedeje,idú inakam a všetko je OK.Či tam platia málo či veľa,to nie je úloha pre mňa.Každý si nájde svoje miesto pod slnkom,ak mu niečo nevychádza urobí zmeny.Ale v tom mám zásadne iný názor že si myslím že servisman a zákazník mejú mať korektný a radšej priatelský než nepriatelský vzťah.Trestať ľudí čo mi nosia živnosť sa mi nepozdáva.A že sú autá aké sú,to síce človek skritizuje,zanadáva si,ale tak OK,za to berie peniaze že si s tým poradí.Ak by neustále bojoval s tým že mu ľudia odmietajú zaplatiť,tak ale to nebolo predtým a nie je ani teraz,a nemám pocit že to vôbec treba riešiť.Mne je skôr ľúto že sú dnešné autá jeden ako druhý zacielené na zákazníkovú peňaženku velmi presne.Kým nenariekajú zákazníci a neriešia to oni sami,a autá sa predávajú,asi to nebude tak strašné.Kým má dielňa násobky viac práce než stíha,tiež by bolo čudné ak by sa sťažovala
billyil
Dátum registrácie: 06.02.2012 12:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa billyil »

Ja si len dovolím spomenúť tú úžasnú výmenu žiarovky v prednom svetle (cez vnútorný blatník okolo kolesa) na Megane... ktorý ch.j toto vymyslel...
menonque
Dátum registrácie: 08.12.2012 19:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa menonque »

Na troch francúzoch čo sú doma - saxo 1.5d, C4 2.0 hdi sú žiarovky dobre dostupné z motorového priestoru a na C5 tiež, no tá má xenony a zatiaľ som nič s tým neriešil.

No minule som zo zvedavosti pozeral kde sú žhaviče na 2.0 hdi, tak v C5 je miesta okolo motora dost, kedže sa tam dával aj 6-valec, ale v C4 je ten motor z polovici pod čelným sklom a žhaviče sú nad turbom a pod egr ventilom a viditeľné len v zrkadle aj to dost tažko. Až ma horúčava zaliala ak by bola potreba ich menit. Zatiaľ naštastie fungujú a to má cca 280 000 km. Na C5 je momentálne 190 000km.

Všetky fungujú bez väčších problémov, konkrétne C5 zatiaľ len oleje+filtre, no a spotrebák, no myslím si že to bude asi posledný citroen, kedže už sa neráta s hydroactívom pre vyššie výrobé náklady, ktoré samozrejme sú pretože C5 X7 stojí na podvozku o triedu vyššom - C6, takže žiadne mc phersony či jednoduchá vlečná náprava.

http://auto.idnes.cz/hydropneumaticke-o ... tomoto_fdv

Takže keby mala C5 dôstojného nasledovníka, tak rozhodne by som do toho šiel, no DS5 to určite nie je aj ked sa tak tvári.
copy
Dátum registrácie: 17.08.2009 19:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa copy »

Môj momentálny autopark:

C3 2005 1.1i. 90 tkm - absolútne bez problémov

Xsara Picasso 2002 2.0 Hdi 190 tkm - jedenkrát závada (čerpadlo nafty z nádrže), teraz sa odporučil pôvodný výfuk. Závady, ktoré som autu spôsobil ja (ťahaním ťažkého prívesu): predné brzdové kotúče na výmenu, predné platničky už tretia sada, zadné brdové obloženie teraz prvýkrát, spojka má tuším namále, a zadná náprava dostala zabrať, zišiel by sa repas. Mimochodom, orig. akumulátor vydržal 13 rokov!

C5 2.0 HDI kombi, r. 2006 - 290 tkm, absolútne bez problému. Menili sa rozvody + kladka + vodná pumpa (pri 160 tkm a teraz som ich menil preventívne zas). Auto zvonka i zvnútra pôsobí dojmom max. 2-3 ročného auta.

C8 2.2 HDI - 2002 - 340 tkm: pohodlné veľké auto, na ktorom ale pre vysokú hmotnosť trpí predná náprava. Motor a prevodovka absolútne bez problému, len údržba. Nedávno menený výfuk (koncová časť), aku a komplet brzdy. Čo by mohlo byť na aute iné, je systém zadných posuvných dverí - treba ich priebežne čistiť a mazať. Kľudne mohli byť klasické - len to by potom asi neboli také široké.

Kúpil by som francúzske auto hocikedy znovu.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Tej C5 sa jemne dotknem...menil si už náplň LDS v hydro systéme ?
Nie je nesmrtelná,len nesmierne veľa vydrží,ale tiež časom degraduje
menonque
Dátum registrácie: 08.12.2012 19:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa menonque »

Veru, poznám aj takého čo je schopný po rozbitej ceste letieť vyše 150km/h a hovorí však to musí vydržať, to je hydraulika. O tých ani nehovorím čo sú schopný do kufra naládovať 500-700kg s komentom - veď to vôbec neklesne.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 61 neregistrovaných