SkodaSuperb II 1.9 TDI , DPF

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

easa
Príspevky: 31
Dátum registrácie: 27.03.2013 17:11
Zdieľať na Facebook

SkodaSuperb II 1.9 TDI , DPF

Príspevok od používateľa easa »

Zdar,

Čoskoro sa stanem vlastníkom Škody Superb II. Motorizácia je 1.9 TDI DPF (77kW). Auto je v našej rodine od nova, má 360 tisíc km, olej von každých 15, jazdené len BA <=> Praha. Auto má pôvodné DPF a pôvodné turbo, takže doteraz zrejme mazanie OK. Teraz ale bude zažívať viac krátkych jázd, a keďže som z Liptova tak aj o dosť tuhšiu zimu ako v BA.

Aktuálne auto nemá nijaké problémy, ale viem, že tieto motory údajne trpeli na ojničné ložiská a kadejaké iné veci, takže by som rád urobil prevenciu kým nie je neskoro.

Čo je dobré pri týchto km urobiť, a na čo si dať pozor?
m...
Príspevky: 252
Dátum registrácie: 25.05.2009 08:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa m... »

pytaj si vypis servisnych ukonov co pri akych kilometroch bolo robene, menene a potom budes mudrejsi. mozno okrem toho turba a dpf uz bolo vsetko menene a mozno nic.
ale tak 1.9tdi najma s kodom bls je nachylny na vacku, zdvihatka a ojnicne loziska so srobami. ak by si sa chcel do toho vrtat viac tak pozriet pri tych kilometroch v hlave sachty vstrekov, ako je na tom zaplnenie dpf, turbo tiez ma co to za sebou, a potom bezne veci ako napravy (kontrola na geometrii ci zadok necapi), opotrebenie brzd, popocuvat a poskusat spojku, dvojhmotu...
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 44 neregistrovaných