Skoda Superb 2,0 tdi - tlak za škrtiacou klapkou
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 05.02.2025 22:05 Zdieľať na Facebook
Skoda Superb 2,0 tdi - tlak za škrtiacou klapkou
Zdravim, auto nejde za plynom diag bez zavad. Ma obcas chvilky ze taha normalne ale tych je velmi malo. Ma alebo mal niekto podobny problem? Pripadne niekto kto vie citat live data a fakt sa vyzna do tychto motorov? A je tato minusova hodnota tlaku za škrtiacou klapkou pocas jazdy ok? ? Nemala by tam byt plusova hodnota? Na volnobeh je plusova hodnota. 5,3 hPa.
Tlak za škrticí klapkou, vypočtený -163.0 hPa
Filtr částic, snímač difer. tlaku 1, řada 1, teplota snímače: -50.00 °C
Ma vobec snimac dif. tlaku zabudovany aj snimac teploty? Pouzita app: OBD11. Vozidlo: skoda superb 3 EA288 2.0 TDI 110KW DSG 6. Dakujem za kazdu normalnu odpoved.
Tlak za škrticí klapkou, vypočtený -163.0 hPa
Filtr částic, snímač difer. tlaku 1, řada 1, teplota snímače: -50.00 °C
Ma vobec snimac dif. tlaku zabudovany aj snimac teploty? Pouzita app: OBD11. Vozidlo: skoda superb 3 EA288 2.0 TDI 110KW DSG 6. Dakujem za kazdu normalnu odpoved.
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Skoda Superb 2,0 tdi - tlak za škrtiacou klapkou
Treba prelúskať celý blokmap čo obnáša aj cez tisíc hodnôt aby sa predišlo rozdielnemu výkladu niektorej hodnoty.Treba vychádzať zo stavu,motor má zrejme nízkotlak a vysokotlak EGR a teda musí upravovať tlakové pomery aby plyny z výfuku kde už nemajú tlak dostal do sania.Toto nie je fórum na takéto problémy,zachvíliu sa ozve AI a ja sa tiež vyseriem sem čo aj len nazrieť
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
preco s tym nejdes do skoda servisu?
take zavady mali motory 2.0tdi od vzniku kedy sa zacali davat uz do octavie 2 generacie 2.0tdi pd.a ta choroba embeciek sa nesie z tymi motormi dodnes.
tu ti to neporadi nikto co tomu je.nikto to auto nevidel neprezrel
take zavady mali motory 2.0tdi od vzniku kedy sa zacali davat uz do octavie 2 generacie 2.0tdi pd.a ta choroba embeciek sa nesie z tymi motormi dodnes.
tu ti to neporadi nikto co tomu je.nikto to auto nevidel neprezrel
-
Dakujem vam, prosimvas poznate niekoho z nitrianskeho kraja (nie je podmienka len NR kraj) kto sa fakt vyzna v zivych datach a vedel sa mi nato pozriet?
-
- Dátum registrácie: 17.03.2015 21:44 Zdieľať na Facebook
V mojmirovciach je jeden dobrý diagnostik ,,, ale najskôr skontroluj všetky hadice , ja som mal niečo skoro podobné ale s Renaultom , a nakoniec to bola hadica od intercooleru ,a kontakt na váhe vzduchu , ale to bol môj prípad . Nemusí byť aj tvoj , auto išlo normálne , niekedy stratili ťah , a vypisovalo chybu váhy vzduchu
-
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
MILAN z NZ. napis mu.ondrejkova.culikova.lu napísal: ↑27.02.2025 17:24 Dakujem vam, prosimvas poznate niekoho z nitrianskeho kraja (nie je podmienka len NR kraj) kto sa fakt vyzna v zivych datach a vedel sa mi nato pozriet?

-
Milan z NZ myslis pana mhlavaty?PROCHY603 napísal: ↑27.02.2025 20:17MILAN z NZ. napis mu.ondrejkova.culikova.lu napísal: ↑27.02.2025 17:24 Dakujem vam, prosimvas poznate niekoho z nitrianskeho kraja (nie je podmienka len NR kraj) kto sa fakt vyzna v zivych datach a vedel sa mi nato pozriet?![]()
![]()
![]()
-
Vedeli by ste sa mi nato pozriet?mhlavaty napísal: ↑06.02.2025 09:04 Treba prelúskať celý blokmap čo obnáša aj cez tisíc hodnôt aby sa predišlo rozdielnemu výkladu niektorej hodnoty.Treba vychádzať zo stavu,motor má zrejme nízkotlak a vysokotlak EGR a teda musí upravovať tlakové pomery aby plyny z výfuku kde už nemajú tlak dostal do sania.Toto nie je fórum na takéto problémy,zachvíliu sa ozve AI a ja sa tiež vyseriem sem čo aj len nazrieť
-
- opravy & diag
Pokiaľ budú k dispozícii dáta tak samozrejme ich prezriem.
-
-
- opravy & diag
Robím poslednú prácu do odstávky dielne pre iné povinnosti okolo baráku.Ale sa v podstate aj rozhodujem či to už nenechať,mám tu nejaké veterániky a je chuť prestavať dodávku na autohaus.Tahám jedenásť rokov po dôchodku,neviem či už neuprednostniť svoje "radosti" kým slúži zdravie a funguje rozum.Plánov je veľa,uvidíme
-
To plne chapem, nepoznal som vasu situaciu, tiez by som asi tak uvazoval ako vy po tolkych rokoch vo fachu. Ked je zdravie a chut treba si plnit sny... Ak by ste predsa len chceli rozlusknut moj problem so Superbom kludne sa mi ozvite, budem rad. Prajem vela zdravia a sil k uskutocneniu vsetkych planov.mhlavaty napísal: ↑18.03.2025 20:53 Robím poslednú prácu do odstávky dielne pre iné povinnosti okolo baráku.Ale sa v podstate aj rozhodujem či to už nenechať,mám tu nejaké veterániky a je chuť prestavať dodávku na autohaus.Tahám jedenásť rokov po dôchodku,neviem či už neuprednostniť svoje "radosti" kým slúži zdravie a funguje rozum.Plánov je veľa,uvidíme
-
- opravy & diag
Pokiaľ ale nájdete človeka ktorý urobí csv súbor všetkých meraných hodnôt motora (trvá tak 2-3 min) a poskytnete ho,prekutrem ho celý,plus je nutný výpis OBD readiness,to je len jedna tabulka v diagnostike.Neraz odtiaľ pochádza prvý nástrel problému,stopa po ktorej sa pokračuje.Občas trefa na 100 %,ale to sa vždy ešte potvrdzuje pokiaľ nie je jednoznačná.Skúste,s tým pomôcť viem.V podstate to musí vedieť každý servis,inak slovo diagnostika nemôže ani spomenúť,nie ešte vypísať na bránu.
V podstate akýkoľvek problém z motorom sa rieši,týmto musí prejsť ako prvým krokom.Odtiaľto pochádza v podstate smerovanie,lebo určí alebo závadu,alebo pokiaľ je sofistikovaná tak aspoń zoznam toho,čo v poriadku je,to je dôležité vedieť pretože sa okruh možných príčin zužuje rapídne
V podstate akýkoľvek problém z motorom sa rieši,týmto musí prejsť ako prvým krokom.Odtiaľto pochádza v podstate smerovanie,lebo určí alebo závadu,alebo pokiaľ je sofistikovaná tak aspoń zoznam toho,čo v poriadku je,to je dôležité vedieť pretože sa okruh možných príčin zužuje rapídne
-
Ten csv shbor vserkych meranych hodnot treba spravit pri akych podmienkach (volnobeh a pocas jazdy)? Skusim niekoho len nech viem presne co mu mam povedat. Zatial dakujemmhlavaty napísal: ↑19.03.2025 07:24 Pokiaľ ale nájdete človeka ktorý urobí csv súbor všetkých meraných hodnôt motora (trvá tak 2-3 min) a poskytnete ho,prekutrem ho celý,plus je nutný výpis OBD readiness,to je len jedna tabulka v diagnostike.Neraz odtiaľ pochádza prvý nástrel problému,stopa po ktorej sa pokračuje.Občas trefa na 100 %,ale to sa vždy ešte potvrdzuje pokiaľ nie je jednoznačná.Skúste,s tým pomôcť viem.V podstate to musí vedieť každý servis,inak slovo diagnostika nemôže ani spomenúť,nie ešte vypísať na bránu.
-
- opravy & diag
Ideálne je urobiť tri...čisté zapalovanie,motor vychladnutý a ešte neštartovaný napr ráno.
druhý hneď po štarte (volnobeh) a tretí po návrate z jazdy (plná prevádzková teplota) tiež volnobeh,motor sa nevypol po jazde takže hneď
Pokiaľ to je problém tak aspoň ten v plnej teplote plus readiness zo sekcie OBD.
Odsledovať tisíc hodnôt na obrazovke za behu je celkom problém,preto sa robia blockmapy,celý csv sa vytlačí na papier a tam sa veci prezerajú,podčiarknu,a logicky tie isté hodnoty sa pozerajú ...ako je to v prvom druhom a tretom prípade,tu už nie je problém párovať si konkrétne veci.No len ...každý súbor je +- 34 a viac papierov A4 plné hodnôt.Ale tot sa potom aj z poznámkami archivuje,ku tomu sa pridá o rok alebo tri znovu,takto je prehľad čo sa s časom deje.Logicky ak auto patrí do zoznamu stálej klientely,toto nie sú veci...pozri mi to,a čau,mne to už Mišo urobí.Jeden blokmap vyhodnotím,ale komunikácia potom len ss,ja školiť nikoho nebudem,tie časy sa minuli terčom tu žiadnemu blbovi nebudem
druhý hneď po štarte (volnobeh) a tretí po návrate z jazdy (plná prevádzková teplota) tiež volnobeh,motor sa nevypol po jazde takže hneď
Pokiaľ to je problém tak aspoň ten v plnej teplote plus readiness zo sekcie OBD.
Odsledovať tisíc hodnôt na obrazovke za behu je celkom problém,preto sa robia blockmapy,celý csv sa vytlačí na papier a tam sa veci prezerajú,podčiarknu,a logicky tie isté hodnoty sa pozerajú ...ako je to v prvom druhom a tretom prípade,tu už nie je problém párovať si konkrétne veci.No len ...každý súbor je +- 34 a viac papierov A4 plné hodnôt.Ale tot sa potom aj z poznámkami archivuje,ku tomu sa pridá o rok alebo tri znovu,takto je prehľad čo sa s časom deje.Logicky ak auto patrí do zoznamu stálej klientely,toto nie sú veci...pozri mi to,a čau,mne to už Mišo urobí.Jeden blokmap vyhodnotím,ale komunikácia potom len ss,ja školiť nikoho nebudem,tie časy sa minuli terčom tu žiadnemu blbovi nebudem
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných