Škoda Superb mizne chladiaca kvapalina
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 10.06.2025 06:49 Zdieľať na Facebook
Škoda Superb mizne chladiaca kvapalina
Dobrý deň. Prosím o radu. Vlastním Superb 2012 typ 3T automat naftu 1968cm3 125kw. Vymenil som rozvody plus vodnú pumpu,vymenil som kúrenie nakoľko nekurilo. Aj po tejto výmene mi mizne chladiaca kvapalina. Pri krátkych trasách malo pri väčších veľa po 300km aj celá nádobka. Servisak mi to natlakoval a nikde nenašiel únik. Nalial do trubiek tekuté železo. Stále mizne. Kvapalina mizne ked sa zahreje . Poraďte kde môže byť chyba. Z výfuku nejde žiadny bieli dym ani výfuk není na konci vodovy mazlavy. Pod autom som nenašiel škvrny. Pod kobercom všetko suché
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
Re: Škoda Superb mizne chladiaca kvapalina
Olej ti nepribúda? Koľko km má auto najazdené?
-
- Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15 Zdieľať na Facebook
tie auta mali problémy s prasknutym chladičom EGR ale nemusí to byť Tvoj prípad
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Servisáka zavesiť za vajcia do prievanu.To auto má chladiacu sústavu ktorá sa skladá z troch alebo štyroch okruhov (podla prevodovky) vzájomne prepojených takže má schopnosť niektoré procesy v jednom z nich skryť,napr tak že vodič nevidí že v jednom z nich sa niečo nedobré deje.Preto sa CR model (každý) napĺňa vakuovaním systému aby sa ešte pred napustením ukázalo že systém má netesnosť. Sústava používa (tepelne) velmi výkonné chladiče ktoré majú veľmi tenučké štrbiny prietoku chladičom a použitie akéhokoľvek "utesňovača" je kapitálna chyba a jej dôsledky neraz nekonečné.Sústava má svoje DNA vlastnosti ktoré treba jednak poznať,jednať potom nerobiť hovadiny ktoré majú svoje dlhodobé dôsledky,vyradenie auta z prevádzky a logicky aj výdaje ktoré neboli nutné. Hovorí sa tomu...nasrať do rúk a nepustiť k vode
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
"Nalial do trubiek tekuté železo"
toto som ešte nepočul. Ale žiadny normálny mechanik nenaj€b€ do systemu sajrajt čo utesní/zapchá všetko ,ale problém samozrejme nevyrieši.
toto som ešte nepočul. Ale žiadny normálny mechanik nenaj€b€ do systemu sajrajt čo utesní/zapchá všetko ,ale problém samozrejme nevyrieši.
-
- Dátum registrácie: 25.03.2012 17:20 Zdieľať na Facebook
Ahoj mám Sharan 2011 125kw AT motor CFGB
Momentálne riěsím to isté, tiež dolievám vodu niekedy tyzden nič niekedy dvakrat do tyzdna. Krď vypnem auto tak je po rysku, na druhy den niekedy na minime, otvorim veko zasýči trošku vystupa dolejem medzi rysky a po nejakom čase zasa nad rysku. Dnes som vyťahoval asi 2dc tiež nevieme kadial
Momentálne riěsím to isté, tiež dolievám vodu niekedy tyzden nič niekedy dvakrat do tyzdna. Krď vypnem auto tak je po rysku, na druhy den niekedy na minime, otvorim veko zasýči trošku vystupa dolejem medzi rysky a po nejakom čase zasa nad rysku. Dnes som vyťahoval asi 2dc tiež nevieme kadial
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
nodopocutia, v tvojom príspevku sa nejako strácam
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Uplne bežne sa predáva niekolko prípravkov na utesnenie chladiča. Na traktore s chladičom 1203 mi to slzilo niekde dolu, za 2 eura som kúpil niečo polské v mototechne a bez problemov to utesnilo. Motor má elektrickú vodnú pumpu a nijako sa nešťažuje funguje normalne ďalej.
Ak by to mechanici nepoužívali a nefungovalo to tak asi by to v predaji nebolo. Lebo ak v robote mi niečo v mašine narobí problém tak to druhý krát nepoužijem, nie? len taká sedliacka moja logika.
Edit: do auta by som to nelial lebo tam som nemal kapotu otvorenú už pol roka (ale mal by som, lebo nemam vodu v ostrekovačoch)

som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
oco13
výraz "tekuté železo" som ešte nepočul.
utesnovače systemu samozrejme poznám.Ale dávať to do moderných motorov?
Ja som do LKW sypal toto.https://www.motormax.sk/kn/eshop/49-1-A ... EAGLEKaždé dva týždne jedno niekedy aj po 4 týždnoch.
Z večera do rána 3 litre vody stieklo do oleja.Cez den za jazdy sa to odparilo.
Ale to som vedel že to auto pôjde preč.Tak mi to bolo jedno.Jazdil som tak 1 rok (60 000km)
auto skončilo s 1 300 000km
výraz "tekuté železo" som ešte nepočul.
utesnovače systemu samozrejme poznám.Ale dávať to do moderných motorov?
Ja som do LKW sypal toto.https://www.motormax.sk/kn/eshop/49-1-A ... EAGLEKaždé dva týždne jedno niekedy aj po 4 týždnoch.
Z večera do rána 3 litre vody stieklo do oleja.Cez den za jazdy sa to odparilo.
Ale to som vedel že to auto pôjde preč.Tak mi to bolo jedno.Jazdil som tak 1 rok (60 000km)
auto skončilo s 1 300 000km
-
- Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24 Zdieľať na Facebook
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
V predaji je kadečo.Pretože to prinesie paniaze.Je to vec rozumu,či sa niekto rozhodne kúpiť a použiť. A na tom je postavená celá myšlienka.Má niekto snáď názor že populácia je čím ďalej rozumnejšia ? Ale naliať akýkoľvek bordel do systému ktorý vie byť krutý aj bez toho je už ozaj na liečenie. Dovolím si pre tú najsprostejšiu komunitu upozorniť,že systém na ktorom sú CR ká postavené je výborný kým je všetko ideálne a nevybočí s úzkeho pásma práce akú mu určil výrobca.Na jednej strane dolu klobúk aký tepelný výkon odvádzajú jednotlivé chladiče,na druhej z toho dôvodu sú zvolené konštrukčné riešenia že zastavujú rozum.Ale..funguje to.Akurát ak dáte šancu problému,tak to zažijete slušne nepríjemností.Nech sa spoločnosť nehnevá ak dieťa pomenujem priamo,rozumný si pozistuje a vyvaruje sa.Hlúpy..musí mať badžet na opravy.Každý sa zaradí kam chce vie alebo musí
-
Cico, ale kolko servisov ti dá ten magnet a kolko dáva utesňovač. Vždy treba možnosť opravy vzťahovať ku konštrukcii motora, veku, kilometrov, opotrebenia, a aj ceny rovnakej jazdenky na trhu.
Ja nikomu nekážem dávať to do auta kde aj špendlík urobí škody za tisíce, ale do starej haťapky to kludne nalejem
Milan múdry si nekúpi auto kde ......., vy sám s Voyom ste najlepším príkladom.

Ja nikomu nekážem dávať to do auta kde aj špendlík urobí škody za tisíce, ale do starej haťapky to kludne nalejem

Milan múdry si nekúpi auto kde ......., vy sám s Voyom ste najlepším príkladom.
-
- Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17 Zdieľať na Facebook
Tekute zelezo.....akoze to hnojivo na rastliny 

, alebo si bol u nejakeho kovaca v dielni ze oprav mi voz a on ze pockaj , rozkurim vo vyhni a dam roztavit zelezo......nabuduce skus automechanika a naozaj, liat utesnovac do chladiacej - to je taka cigancina, ved niektore systemy vie upchat samotna len samotna g13, namiesto toho tam mal naliat UV farbivo a skumat uv lampou cinje niekde unik....
1U5 AVU, 6U1 AMH, 6Y5 ASY, N15 GA14DE, 3B6 AVF, C4(B7) 9H06
-
A čo odporučíš nám, čo stále lejeme G10???

-
- Dátum registrácie: 21.07.2009 13:05 Zdieľať na Facebook
Ak si s tym tekutym kovom myslel vazne tak to auto je hodne do srotu.
Podla vybavy ma kazde auto svoj postup pri odvzdusnovani a niekedy sa to robi aj nielolko krat.
V praci sme mali caddy od nova 2.0 sdi cca 2010.Tiez potom malo podobne priznaky a vraj to bolo tym ze po nehode nepouzili original nabobu s vieckom a ta nova stale prepustala vypary .
Podla vybavy ma kazde auto svoj postup pri odvzdusnovani a niekedy sa to robi aj nielolko krat.
V praci sme mali caddy od nova 2.0 sdi cca 2010.Tiez potom malo podobne priznaky a vraj to bolo tym ze po nehode nepouzili original nabobu s vieckom a ta nova stale prepustala vypary .
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných