Škoda Octavia 2.0 TDI RS 125kW , CEGA , 2012

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

samu3l
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 04.02.2021 19:38
Zdieľať na Facebook

Škoda Octavia 2.0 TDI RS 125kW , CEGA , 2012

Príspevok od používateľa samu3l »

Zdravím,

už dlhšie mi z času na čas znepríjemňuje život tento zvuk ktorý som uploadol na internet pre lepšie posúdenie.

URL https://www.youtube.com/watch?v=MEPa8MncyaQ

Z pozorovania to väčšinou začalo hučať po pár naštartovaniach na kratšiu trasu, alebo po spustení klímy na full, no teraz už to hučí sporadicky, aj po naštartovaní po 200km trase, vtedy bolo po dlhšej trase na čas pokoj. Keď sa to rozhučí, tak je vyššia spotreba z 0,6 l/h na mieste na 1,0 l/h a otáčky tesne pod 1000, normálne okolo 800.

Môže to mať niečo s alternátorom?

Vopred ďakujem za postrehy
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Je to zvuk rotačnej veci,moje ucho hovorí že skôr vec púzdrená ako ložiskovaná.Či za tým môže byť altík skôr zodpovie ako odborník do týchto vecí jaroslavelektro. Pustenie klímy naplno síce niečo hovorí o zaťažení pohonného remeňa a v konečnom dôsledku to vyrobí silne zaťažená kladka.Takže obvyklé že sa dá dole vonkajší drážkovaný remeň môže ešte viac pomýliť.Stetoskop by som videl ako úspešnejšiu voľbu a 90% nábeh k tomu aby sa zdroj našiel.
Čo je nevyspytateľné,je to že po zaťažení od klímy sa mení aj zaťaženie motora a to zase vyvoláva iné procesy v chode.Každopádne jeden zo zdrojov podobných zvukov je čerpadlo klímy.Zažil som to že gazda viac náhodov než zámerne zajazdil deň z vypnutou klimatizáciou.Keď prišiel tak vlastne už sa stetoskopom iba potvrdilo že je to v črevách čerpadla ktoré bolo v prvom štádiu zadierania.Veľmi podobný zvuk vie vyprodukovať vačkovica ak je príliš napnutý rozvodový remeň.Také bolo viac krát že zvuk okamžite skončil ako sa napnutie zmiernilo.
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných