Skoda Octavia 2,0 tdi - počas jazdy vyplo a nejde naštartovať

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

patko.kapco
Dátum registrácie: 08.02.2025 21:33
Zdieľať na Facebook

Skoda Octavia 2,0 tdi - počas jazdy vyplo a nejde naštartovať

Príspevok od používateľa patko.kapco »

Ahojte všetci, možno sa už niekto z vás s tým stretol. jedná sa o škoda octavia 2 2.0 tdi 103 kw kód motor BKD. auto som naštartoval, prešiel asi 500 metrov a auto zhaslo. od vtedy nejde naštartovať. filter je nový čistí, diagnostika nič neukázala, čerpadlo počuť len chvíľu. vôbec si neviem rady. skúšal som relátko vymeniť a nič nepomohlo. nemáte niekto nejaký napad čo by s tým mohlo byť? za každú normálnu radu budem rád.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: Auto počas jazdi vyplo a nejde naštartovať

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Aj to že niet chybový zápis je informácia ktorá hovorí že Rj nemá danú vec pod kontrolou.Treba vynechať zmätkovanie a nechytať sa vecí ktoré to byť proste nemôžu.Vzduch určite nepodozrievať,treba vynechať aj veci ako škrtiaca klapka,turbína,váha vzduchu.Nad čím rj nemá dohlad je napr signál z čidla kluky,je to síce málo pravdepodobné,ale jeho vypadnutie rj nevyznačí.Vačku vyznačí,navyše ak už motor ide a vypadne ten signál,motor beži ďalej.Čo tiež nevidí a vie motor odstaviť je dodávka paliva kedže nemá nad tlakom paliva kontrolu vôbec.Na samotný štart môže čerpadielko stáť a nebežať,motor po chvíle točenia naštartuje,tandem má samonasávaciu schopnosť,stačí aby na vstupe mal palivo,on už si ho natiahne a tlak pre vstreky urobí.akurát nastane problém v záťaži keď už podporu čerpadielka na zvýšenú potrebu potrebuje.Tu sa môže stať,že v nádrži čerpadielko štrajkuje,tandem si vytvorí podtlak a motor môže zhasnúť pre staratu tlaku tandemu.Aj v tomto stave ovšem ak po dlhom štarte (alebo zo sprejom) naštartuje,pobeží dobre až do vyžšej žáťaže,pokiaľ ho tam nebudeyte hnať pobeží ok.Takto už veľa aut prišlo z IT domov z bandaskou priviazanou ku stieračom.Moja rada je overiť či k tandemu ide od čerpadla palivo,je tam ale malý tlak iba 1/2 Baru.Ale kým sa tandem palivom nezaplní,motor neštartne.Čerpadielko ide aktivovať umelo napr VCDS diagnostikov- motorová jednotka- základné nastavenie kanál 035 aktivuje čerpadielko na 30 sec.Treba to ale opakovať hoci aj 5-6 krát kým to pretlačí pri takom malom tlaku.Tandem je prietokový,tj vstupom dnu až kým z výstupu nejde plný bezbublinkový prúd,to je nutné pre okamžitý štart.Na ďalší beh stačí palivo na vstupe bez tlaku,hadička do bandasky
Dielňa pre takýto prípad volí iný postup.Na prívodný kábel ku vstreku dá prúdové kliešte a urobí záznam prúdu pri štarte.Z jeho prítomnosti je jasné že sú vstreky aktivované,teda musí byť prítomný signál kluka/vačka,a na priebehu signálu sa lozlišuje či pracuje z palivom,či vstrek reálne otvorí a teda má aj tlak paliva.jediným signálom.A je jasné či točenie štartérom má dostatočné otáčky,kedže štart teplého pod určité otáčky nespúšťa vstrekovanie,teda spúšťa len po veľmi dlhom točení
logan668
Dátum registrácie: 10.05.2014 21:14
Zdieľať na Facebook

Re: Skoda Octavia 2,0 tdi - počas jazdy vyplo a nejde naštartovať

Príspevok od používateľa logan668 »

Filter si menil az po tejto udalosti? Nemas nahodou po dlhsom case takmer prazdnu nadrz? Ja som nieco podobne mal na svojom, ale dci, Tiez nastartoval, pri cuvani z dvora zhasol. Nesiel nastartovat. Odtiahol som to do servisu a tam na po dlhsom startovani naskocil a uz ide OK. Zistil som, ze po dlhsiom case som mal takmer prazdnu nadrz a aj napriek aditivovaniu nafty tam bolo trochu vody, ktoru natiahlo.
patko.kapco
Zdieľať na Facebook

Filter som menil ešte pred tým. Teraz som ho len skontroloval. Chcem vyskúšať, či chytí cez sprej alebo ako píše vyššie, skúsim cez vcds natlačiť naftu. Nie som si na 100% istý čerpadielkom.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Pokiaľ vypadne čerpadielko,je auto stále pojazdné len sa nesmie hnať do záťaže pretože tandem sa zavzdušní kedže chýba podpora z nádrže a odber sa dramaticky zvýši,tandem si nestíha natiahnuť.On je samonasávací ale velkú záťaž nestíha naťahovať cez filter a všetky odpory po ceste z nádrže..V takých prípadoch je problém odvzdušnenie,pokiaľ sa podarí motor už pobeží aj bez čerpadielka.Stačí dať naftu zo samospádu z bandasky,odvdušniť a potom už pôjde,len nech má na vstupe palivo
patko.kapco
Zdieľať na Facebook

Vyskúšam sprej, ak na sprej chytí vyskúšam cez vcds alebo skúsim odpojiť hadičku s čerpadielka či vôbec tlačí. Len čakám na druhého aby štartoval. Len mi to príde divne, auto teraz len točí točí a ako by nemalo snahu chytiť. Pred tým ukázalo sporadicky chybu na prvom valci žhavenie, ale išlo ďalej. Teraz chybu neukazuje. Bojím sa že keď nemá snahu odpáliť tak sú vstreky alebo niečo v motore problém.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Stať sa môže všetko...ale.Vstrekovače ako celok u PD si neviem dosť dobre predstaviť.Zavzdušnenie áno,stačí výpadok čerpadielka v nádrži a väčšia požiadavka a stane sa.PD sa dobre odvzdušňuje len tlakom paliva zvonka ,pokiaľ sa robí cez VCDS to tiež ide,ale často je potrebné proces pustiť 5-6 krát,a to ale musí to čerpadielko samozrejme ísť.Pokiaľ nejde,tak iba pomocou jemnej pomoci sprejom radšej na viac štartov nech tomu tresnúť priveľa spreju,je to trochu nebezpečná hra,treba cit a rovno do sania kde je škrtiaca,nie inde.Velmi rýchlo ide štart z palivom na vstupe tandemu.Pokiaľ to naťahuje od nádrže je to katastrofalne dlhé lebo to ťahá cez veci ktoré kladú odpor.
patko.kapco
Zdieľať na Facebook

Dneska som vyskúšal naštartovať. Auto naštartoval aj keď s ťažkosťami na sprej. Potom už šlo normálne. Čerpadielko šlo aj keď som po zohriatí autu pridal úplne. Akurát ukázalo chybu na prvom valci. Mal som spustenú diagnostiku pri naštartovanom aute a na prvom valci boli hodnoty dosť vysoké a ostatné tri valce mali mínusové hodnoty. Neviem teraz presne čo to bolo, neodfotil som si to. Diagnostika ukázala chybu : 16685 - valec 1 zjisteno vynechani zazehu. P0301-000- (pred tým to bola sporadická chyba teraz trvala). Pri voľnobehu čo ukázal výpis chýb bolo množstvo vstrekovaneho paliva 2.96 mg/str. Neviem či to je dobrá hodnota alebo to je akurát tá čo bola zlá. Nechápem vôbec čo s tým môže byť. Uvidím či vôbec zajtra naštartuje normálne.
Napísať odpoveď

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných