Skoda Octavia 1.9tdi , 81kW - bublinky a ďalšie veci

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mm09
Príspevky: 27
Dátum registrácie: 02.04.2016 21:24
Zdieľať na Facebook

Skoda Octavia 1.9tdi , 81kW - bublinky a ďalšie veci

Príspevok od používateľa mm09 »

Octavia 1.9 81kW, cez 500 000km, 04/1999

Dobrý deň, riešim viacero nedostatkov s uvedeným autom, ale zrejme je dobré zobrať to postupne.

V prívodovej hadičke paliva do čerpadla (tá priehľadná od filtra) je neskutočne veľa vzduchu, väčšinou som tomu nevenoval pozornosť, ten vzduch tam býval od kúpy auta, ale neviem, či až takéto množstvo. Uvediem, ako sa to správa:

Naštartujem, idú drobné bublinky, motor ide mierne nepravidelne, poskakujú otáčky (to vidno len na diagnostike, ot. medzi 861 - 882), má taký tvrdší chod.

Zhruba po 3min. voľnobehu bublinky úplne zmiznú, motor sa utíši, ide pravidelne, chod je pomerne dobrý. Stačí trocha ťuknúť po plyne a do tej hadičky sa vyvalí bublín ako z bublifuku.

Prečo to riešim:
1; nepravidelný voľnobeh, ako som uviedol
2; motor stráca od 3000ot dych, turbo nevypne, lebo pri preradení to znova do 3000 nejako ťahá, ale v otáčkach to nie je ono a to zvykol ten motor ťahať plynule až do obmedzovača.

Ďalšie veci, čo možno súvisia, možno nie - v celom rozsahu otáčok je aj tak znateľný pokles výkonu. Navyše má auto znova pomerne vysokú spotrebu. Predošlé leto som jazdil priemer (podľa tankovania 5.8 - 6l) po výmene váhy vzduchu. Momentálne som znova na 7.5l (podľa tankovania), trasy sú prakticky rovnaké, štýl jazdy rovnaký. Motor nepodtáčam, ale 7.5 mi príde na rotačku trocha veľa, keď to navyše až tak dobre neťahá, ako zvyklo.

Môžu mať všetky tieto nedostatky spoločný menovateľ, teda bublinky v nafte ?

Palivový filter je tam Bosch aj s T-čkom (má okolo 36 000 momentálne). Prepad som prepojil napriamo a na T-čko som na obidva konce napojil hadičku, vymenil na ňom O-krúžky, vzduch ale nezmizol.

Záťažový test na diagnostike budem môcť urobiť najskôr zrejme až v nedelu, avšak neviem, či to má nejaký význam, pokiaľ neodstránim bubliny.

Ako ich však "odstrániť" ?
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24899
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Urobil si správne že si T-čko vyradil.Ak bubliny stále prebehujú,znamená že si podsáva vzduch v niektorom spoji na ceste z nádrže..najčastejšie to býva ten posledný na na víčku merača paliva nádrže.Vnútry spoja je o krúžok,ale jeho výmena je mimoriadne problematická,hlavne vloženie nového.
mm09
Príspevky: 27
Dátum registrácie: 02.04.2016 21:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mm09 »

Odporúčate teda pokúsiť sa o výmenu O krúžku na tom spoji alebo sa dá kúpiť nová koncovka a vymeniť to na hadičke ?
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 45 neregistrovaných