Škoda Octavia 1.4tsi 110kw

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Eddy222
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 08.11.2009 12:57
Zdieľať na Facebook

Škoda Octavia 1.4tsi 110kw

Príspevok od používateľa Eddy222 »

Zdravim páni potreboval by som radu. Rozmýšľam na kúpov nového auta a kedže najazdím ročne v priemere 15tis km a zvyčajne denná trasa je 15km do práce a 15 späť určite chcem benzín. Rozhodujem sa medzi viacerímy autami ale vzhľadom na priestrannosť a dizajn na ktorý si potrpí moja polovička priklonili sme sa k Octavii3 len nie som si istý motorizáciou. Všade sa pomaly človek dočíta že tsi sú nespoľahlivé ako napr kvoli rozvodom ktoré už boli ževraj poriešené. Ale aj tak vacsina ma odrádza od kúpy ževraj 1.4 tsi 110kw verzia je malý objem s veľkým výkonom ktorý nebude mať žiadnu životnosť a ja by som si rád kúpil auto apoň na 10 rokov. Testove hodnotenia motora sú celkom fajn vzhľadom na výkon pekná spotreba len fakt aký spoľahlivý bude motor a koľko vydrží. Mám sa radšej na Octaviu vykašľať a kúpiť napr Kia Ceed 1.6 99kw bez turba alebo suzuki sx4 s-cross 1,4t 103kw čo by ste poradili? Vopred ďakujem za cenné rady.
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Dnes to je skoro rovnaké všade, auto s bežným motorom sa hladá ťažko.
Jedna z posledných je aj Toyota Corolla

K Octavii asi tolko... Kamoš prihlasoval tento týžden a posledné koncové písmená má CU, kolko že si tento užil Octaviu ked mal CP?
A ako vidieť v komentároch tak nebol sám, komu zmizlo nedávno auto
[img]http://www.imagehosting.cz/thumbs/ukradnuta.jpg[/img]
Kludne si kúp daj si poistku, ale ked zmizne sú to patálie tak či tak
Domica
Príspevky: 50
Dátum registrácie: 23.10.2010 17:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Domica »

Kokso, to sa aj takéto starinky kradnú?

A k téme: Odporúčam Corollu/Auris. Motor vynikajúci, auto si drží hodnotu, spotreba bude porovnateľná s Octávkou, spoľahlivosť na úplne inej úrovni. Ja som teraz predával Corollu z konca roku 2009 a 1.6 benzínom, ktorá okrem bežnej údržby nemala žiadnu poruchu (podstivo najazdených 325 tis. km hovorí za všetko).
Petojeso@gmail.com
Príspevky: 48
Dátum registrácie: 04.12.2016 15:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Petojeso@gmail.com »

K tým testom...Never fabrickym testom. Ak si ich čítal. Daj na skúsenosti majiteľov VW koncernu. Nič proti koncernu, ale nie sú až takou kvalitou ako sa to prezentuje. A problém je, že majitelia VW koncernu sú málo kritický ku kvalite svojho tátoša. Ich momentálne benzíny nestoja za veľa, ani prevodovky ( nemyslím manuál )... Na nete je toho popísané dosť o problemoch... Snažia sa to poriešiť, ale... Ona kvalita sa dosť posunula. Tie prémiové značky si pohoršili, niektoré bežné polepšili. Mercedes, BMW, Audi.... Majú už vo výrobe problémy, aby výroba bola lacnejšia... Avšak dnes už všetky autá nemajú tú výdrž ako kedysi... Skús porovnať, čo za tú cenu Octavie vieš kúpiť aj niekde inde. Ale nedoporucim Ti nič konkrétne. Každý si kupi, čo sa mu páči a za čo je ochotný zaplatiť. Ja som mal rôzne autá, záleží ako sa o to staráš, hlavne, aby si vedel, tie slabé miesta autá. Dať si na to pozor... Mal som Škodu, Ford, Renault, Toyotu, Citroen, Opel... Buď osobne, manzelka, alebo v rodine... Všade sa niečo poriešilo, benziny. Ale boli to klasické atmosféry, slúžili.
Asi som neporadil, treba sa rozhodnúť aj tak sám, ja som vždy pozrel, čo za tú sumu dostanem... Pevné nervy a nech to slúži.
tonoaaa
Príspevky: 674
Dátum registrácie: 19.01.2009 19:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tonoaaa »

Ak chces kupit nove auto, alebo velmi malo jazdene, tak by som sa toho nebal. Poistka a zeder a pripad ukradnutia mas vyrieseny. Kvalita je rovnaka ako ine auta. Prakticnost vacsia. 1.4TSI ma uz remen. Servisny interval nastav na ten rok a max 15k km a za ten cas vlastnictva by si nemal mat ziaden vacsi problem. Vcera som pozeral akurat starsi porovnavaci test OIII vs i30cw. Rodinne kombi a pritom prakticnost i30cw daleko za OIII. Aby sa mi deti kukal namiesto von oknom na vypln dveri a lepsie sa nedala nastavit teplota v kabine, lebo na konci stredoveho tunela nema vyduchy, tak dakujem za take rodinne auto. 1.4TSI je lietadlo oproti tym atmosferam. Uz hadam kazdy novy atmosfericky benzin ma priame vstrekovanie a tym padom karbonizacia motora a nasledne s tym spojeny dosledok vo forme vyssej spotreby oleja bude problemom kazdeho.
hjundai
Príspevky: 2709
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

Doba pokrocila...dnes sa auto vybera podla okien vzadu a vyfukov kurenia.... Potom aj tie vybery dopadaju... A ked je 1.4 tsi lietadlo spanombohom idem od vas....
lorak777
Príspevky: 1617
Dátum registrácie: 21.03.2015 10:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lorak777 »

chlapci, zalezi z akeho auta ide do tej OIII, ak z feldy,alebo fobie, tak aj 1,4 bude velmi dobre...trosku tazsie sa po rokoch predavaju...a z toho, co si vyberas, ani jedno nie je najhorsie, ani najlepsie, asi pre manzelku a rodinu ta oktavka...
tonoaaa
Príspevky: 674
Dátum registrácie: 19.01.2009 19:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tonoaaa »

hjundai napísal:Doba pokrocila...dnes sa auto vybera podla okien vzadu a vyfukov kurenia.... Potom aj tie vybery dopadaju... A ked je 1.4 tsi lietadlo spanombohom idem od vas....
Sorry ak som sa ta dotkol, ale prakticka stranka veci ti nic nehovori asi. Okusil som oboje. A ano prevez sa v 1.4 tsi a porovnaj to s hladkym benzinom. Nech sa vyznacuju akoukolvek kultivovanostou, doba pokrocila. Sam to tvrdis.
oco13
Príspevky: 17824
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Ale bohužial 1,4TSI nemôžeš porovnávať s žiadnym hladkým benzínom. Prečo? nuž lebo TSI má niekolko násobne viac súčiastok ,ktoré sa môžu a teda aj budú kaziť. Nijako nemôže byť "lepší" pretože bude v horizonte tvojich 10r ekonomicky prudko nevýhodnejší. lol lol
Doba letí raketovým tempom - v snahe klamať podvádzať a okrádať koncového zákazníka. :40bd: :40bd: Sám robím v "automotive produkcion" takže to vidím denne zvnútra mašinerie. :40bd: :40bd:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Nová Vitara je dosť malá, nová SX4 Cross vyzerá zasa jak nevydarená čínska kopia europskeho SUV, hlavne ten predok je tragický a celú to umocnujú predné svetlá s čiernym vnútrom, ktoré zasa vyzerajú jak lacné tuningové náhrady.

K tej Octe ešte tolko - poistka proti krádeži je len taká náplasť, tie starosti pri krádeži budú. Ale to by človek ešte prehltol, ale to že bude bez auta už môže vadiť. Ved to auto si kupujem preto aby som ho mohol užívať a nie sa naťahovať s poistovnou, čakať na peniaze a potom ešte aj na nové auto.

Inak ako tu bolo spomenuté, dnes je to všade skoro to isté, kopa modernej techniky pod kapotou. U nového by nemal byť problém, ale potom ked padne záruka a bude to mať nejaké km... Záleží na ako dlho to autor chce
Petojeso@gmail.com
Príspevky: 48
Dátum registrácie: 04.12.2016 15:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Petojeso@gmail.com »

.... Už som tu písal, vyššie.... Problém Octavie 1.4 tsi je v tom, že ľudia ju považujú za dostupné, dobré vybavené a kvalitné auto. Dizajn neriešim, každému sa páči niečo iné. Ale zrovna tu na forume sa píše o probléme 2.0 PD TDI. A je tam spomínaná aj 1.4 tsi. Tie motory sú už od výroby komplikované a výrobca sa príliš nesnažil odstrániť problémy danej motorizácie. Nie je to len o tom kúpiť to nové, ale či s tým nekúpim aj problémy.... A záručný servis príliš na Slovensku nefunguje... A všimnite si aféru Dieselgate, čo ma koncern VW... Amerika odškodnená, na EU kašľu.... A záruka na auto ??? Príliš sa na to nespoliehajte, nie je to tu tak jednoduché... Audi je prémiová, a záruka ??? 3x v servise a stále problém, že to ešte nie je na záruku.... A myslite,že Škoda bude lepsia ??? Preto treba vybrať z viacerých automobiliek. Ono kúpa nového auta nie je žiadna istota, že nebudú problémy. Dá sa tam tsi a dsg a je zarobené.... Nehanim Škodu, len prosím netvrďte, že je to auto s tým motorom v pohode, veď záruka.... Auto by malo byť 10 rokov v rodine, ako píše. Neviem aký spôsob používania autá presne bude, ale toto nie je podľa mňa na 10 rokov.
Eddy222
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 08.11.2009 12:57
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Eddy222 »

Tak momentálne mám volvo s40 2.0 d 100kw verzia ešte bez dpf filtra. Som maximálne spokojný len už bude mať 13 rokov a je to sedan musím už uvažovať nad rodinou preto niečo priestrannejšie. No combik nechcem. Pri motoroch bez turba sa zase bojím či to nebude veľmi slabé taký krok späť.Preto pozerám benzíny aspoň so 100kw slabšie určite nie. Ak by mal niekto osobnú skúsenosť s 1.4 tsi a dal vedieť ako je spokojný bolo by to fajn. Toyota by bola fajn motoricky ale dizajn má vôbec nevábi. Asi ak nie octavia jedine sx4 pretože vitara mi príde dosť malá.
hereticc
Príspevky: 59
Dátum registrácie: 06.09.2009 11:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hereticc »

Radsej by som isiel do Mazdy 3, 2.0 benzin

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 44 neregistrovaných