Skoda Octavia III - brzdy Starline-Sport

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS

luk4ss
Dátum registrácie: 26.11.2008 13:00
Zdieľať na Facebook

Skoda Octavia III - brzdy Starline-Sport

Príspevok od používateľa luk4ss »

Ahojte chcem sa spýtať na názor. Kúpil som Octaviu III 2.0 TDI 110 kw a dostal som ku nej kompletnú sadu bŕzd kotúče sú Starline - sport a platničky sú tiež Starline. Chcel by som vedieť či to má význam dávať na auto. Prípadne či má niekto z vás skúsenosti s tými kotučami Starline - sport. Ďakujem za odpoveď.
peterson999
Dátum registrácie: 03.01.2022 23:07
Zdieľať na Facebook

Re: Brzdy Starline-Sport Octavia III

Príspevok od používateľa peterson999 »

Neviem co ten napis SPORT ma znamenat ale zatial okrem bateriek Starline by som asi nic Starline nechcel. Predajca mi rozpraval ake su kotuce Starline paradne a nahovoril ma nech vyskusam. Tak som vyskusal. Nespoznal som vlastne auto - brzdili slabo. Po 3 mesiacoch vyzerali ako ine po 10 rokoch co sa korozie tyka, takze isli von. Nedalo mi a hovorim si kupim najlacnejsie co najdem (lacnejsie ako Starline) ze ani tie uz nemozu byt horsie (rad robim pokusy) a tie noname smetie ostali na aute dodnes cize 4 roky ...
Nemozem posudit z jednej skusenosti ale asi ziadny mechanik kotuce Starline nepochvalil (pytal som sa viacerych). Prave to Sport moze znamenat (ked hram optimistu) ze to bude nieco uz lepsie.
Ja im ale neverim, ja by som si nedal.
Niekto tu na fore spomenul ze sa falsuju TRW...
Inak dost zalezi aj od platniciek.
Naposledy upravil/-a peterson999 v 17.02.2022 21:27, upravené celkom 1 krát.
luk4ss
Dátum registrácie: 26.11.2008 13:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa luk4ss »

Ide mi len o to či to ma vôbec zmysel dávať na auto lebo zachvilu ma na aute čaká výmena bŕzd a celú zadu mam zadarmo. Čo som pozeral na eshope autokelly tak rozdiel medzi obyčajnými kotučami Starline a Starline - sport je ten že tie "sport" sú vrátane a drazkovane..... A tiež sú o niečo drahšie. 😉
peterson999
Zdieľať na Facebook

Rotinger je polska firma, robi brzdy, ma dobre referencie, vyskusal som na sportovom aute a som spokojny. Moze to zniet na smiech ale po tych vsetkych vylomeninach "znackovych" brzd ja uz radsej kupim brzdy Rotinger.
Vyrobia na želanie vrtane, drazkovane, galvanizovane, no nechapačky ...
Su z dobreho materialu a som presvedceny ze si nedovolia šmejd, buduju firmu roky a chcu byt pojem...
peterson999
Zdieľať na Facebook

Sadu predaj dedkovi on ani nebrzdi lebo z 50 na 20 staci ubrat plyn :-)

Vies nic nie je zadarmo, asi to nebude kvalita, skoda prace aj vlastnej nieto platit niekomu

Teraz kukam oni sa uz inak vypracovali v Rotinger...
Poznam majitela a ked to takto pojde dalej tak asi budu sliapat po Brembach a Zimmermanoch ...

Fu necakal som ze su aj u nas v racingshope HMMM ...
Samozrejme mam ine ceny (aspon dufam) :-)

Priama moja odpoved ja by som si Starline NEDAL
Staci ze das auto zene, slabsie stlaci brzdu a problem je na svete.

Poznate tu este niekto Rotinger ?

Pockaj si este na odpovede inych, tych ludi co ja poznam nemyslim ze by jediny povedal ze mi doporucuje Starline... Pre dedka alebo pri aute na predaj mozno :-)
Nechaj novemu majitelovi auta ze gratis a aj on to mozno povie ze nema cestu okolo kovošrotu a oprie ich tvoj plotik a odide....

https://race-shop.sk/4753-brzdove-kotuc ... B%2B-%253E
xentry
Dátum registrácie: 29.06.2018 17:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xentry »

Nikdy by som to nekupil ale to iste plati aj pre zimmermann brzdy, takisto nikdy.
laco1871
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Suhlasim z xentry,mal som na Orlande zimerman od nova ,
teraz mam Textar a je to rozdiel...
Zimerman brzdil len za horuca,musel som preventivne sem-tam zbrzdíť len tak,aby boli brzdy v pohotovosti.
Textar brzdi na šupu hned od začiatku dobre.
Ale životnosť zimermann bola vysoko nadpriemerna ,predne dosky som vyhadzoval po 115 000 km a este bola na nich vrstva minn.4 -5 mm
O Rottinger som pocul od typka co pred casom bol s nami v Holandsku na montaži on je mlady chalan ,jazdil vzdy len fajnove auta
BMW 7, Medveda S-klasse a na Rottinger nedal dopustiť..
zubo55
Dátum registrácie: 21.10.2008 17:49
Zdieľať na Facebook

Re: Skoda Octavia III - brzdy Starline-Sport

Príspevok od používateľa zubo55 »

Ahoj, ja mám podobný typ starline sport vŕtané na Octávia jedna, mám taký pocit, že po viacerých silnejších brzdení sa jemne zvlnili.Takže ak jazdíš defenzívne, išiel by som do lepších bŕzd.
jaster-83
Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaster-83 »

Aj keby boli brembo tak vrtane a drazkovane nikdy.....
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Z akého dôvodu nie ?
xentry
Dátum registrácie: 29.06.2018 17:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xentry »

Brembo je dobry vyrobca napr. strmenov a podobne 4, 6, 8 piestove velke brzdy su od brembo a su kvalitne ale co sa tyka zakladnych kotucov tiez radsej nie ale to je moj osobny nazor, s dierovanymi kotucmi nezvykne byt problem su na velkych brzdach od vyroby a nerobia problemy ale znova sme tam ze kto to vyroby ci je to lacne alebo kvalitne. Zase moj osobny nazor, uz nekupim nikdy nic lacne od brzd po poslednu suciastku na aute vzadu mam komplet ate, vpredu komplet textar viem ako to brzdi. Daj starline vsak to je jedno, nie je a nikdy nebude.

Nehovorim, ze ina nebude brzdit, bude ale nie rovnako.
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Osobne pouzivam len ferodo a ate. Ako alternativu k starline abe z intercaru, su lepsie. Na druhej strane, na felicii starline budu ok. No na 110 kw by som dal ate a je pokoj.
tomket11
Dátum registrácie: 18.09.2012 17:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tomket11 »

Čo sa týka bŕzd, pokiaľ ti nevadí korodovanie a pískanie (vrátane a drazkovane kotúče) kľudne to tam nahod. Pochybujem, že majú nejakú ochranu zvršku niečo ako Z-Coat a podobne striekania.
Podstatné je pozrieť platničky aký majú koeficient trenia. Uvádzajú sa 2 písmenká. Prvé značí za studena a druhé pri určitej teplote (pri dlhodobom brzdení). Ku príkladu zimmermany čo mám na aute (nedám na tú značku dopustiť) sa vyrábajú v dvoch verziách na moje auto. A to EE a GG . EE brzdia omnoho horšie a slabšie (sú pravdepodobne tvrdšie) ako GG zmes. (Tu ale zase rýchlo zoderiem).
Takže ja sa orientuje na platničky GF a GG. Dá sa o Tom dohľadať extrémne veľa info na anglických fórach .

Pokiaľ by som mal 110kw a jazdil po meste občas nejaký výlet. Kľudne by som dal starline keď už sú k autu zadarmo. Pokiaľ by som kupoval, tak by som s tým nespekuloval a radšej trošku priplatil.
fuly
Dátum registrácie: 27.04.2015 13:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa fuly »

ked nechces na to dat tak daj mi ich! ja ich pouzijem dam ti za to dvacku... :3035:
peterson999
Zdieľať na Facebook

laco1871 napísal: 18.02.2022 03:21
O Rottinger som pocul od typka co pred casom bol s nami v Holandsku na montaži on je mlady chalan ,jazdil vzdy len fajnove auta
BMW 7, Medveda S-klasse a na Rottinger nedal dopustiť..
Zimmerman je pre sport kde vela brzdis a mas ich teple az velmi

Dakujem za potvrdenie o Rotingeroch, ine uz na auto teda nedam a
po rozhovore s majitelom firmy podla toho co pises som mal spravny pocit. A nie su ani drahe...
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot], Google [Bot] a 6 neregistrovaných