811 795
inzerátov
Pridať inzerát

Skoda Octavia II 2,0 tdi BKD - snimač polohy vačk. hriadela

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
ma890
Založený: 27 november 2008
Príspevky: 69
Nabehané: 8 hod 18 min
Predmet: Skoda Octavia II 2,0 tdi BKD - snimač polohy vačk. hriadela PríspevokZaslal: 15.07.2019 08:15   
Ahoj, octavia mi dlhšie štartuje, diagnostika vypisuje chybu snimača vač.hriadela. ,,Prepipal,, som kabelaž od senzora k RJ a je priechodna. Keď senzor odpojim,štartuje to rovnako ako so zapojenym. Na kabliku senzora nie je chranička(,,husi krk,,), co tam original ma byt,tak si myslim,ze uz bol meneny. Mam este jednu oct.s presne tym istym motorom,tak som chcel skusit senzor prehodiť. Len stroskotal som na tom,že mne sa ten snimač nepodarilo vytiahnuť,ani zo strany snimača ani zo strany konektora. Na nete som pozrel videa,kde to vytiahli uplne bez problemu z tdi motorov. Neviem ci bkd je ine, proste nedostal som to von. Menili ste to niekto na BKD motore,ako sa vam to podarilo vytiahnuť?
Citovať
wilz
VIP člen - Veyron (288)
Založený: 04 január 2008
Príspevky: 3077
Nabehané: 17 dní 2 hod 11 min
PríspevokZaslal: 15.07.2019 15:31   
Ja mám síce iný kód motora, nedávno mi ten snímač vačky odišiel, prejav motora bol podobný, aj to išlo do núdzového režimu, ale výmena nebola až taká jednoduchá, snímač bol pripevnený aj ďalšou skrutkou, ku ktorej sa nedalo dostať bez demontáže krytu a tuším aj kolesa vačky.
Citovať
michalssss
Založený: 13 júl 2019
Príspevky: 13
Nabehané: 3 hod 23 min
PríspevokZaslal: 15.07.2019 19:45   
nemas v prechodke od rozvodu smerom ku koncovke umelu zapchu? vyberies ju srobovakom smerom ku koncovke.... ale riesil som to uz aj ja a bol to snimac vac.
Citovať
ma890
Založený: 27 november 2008
Príspevky: 69
Nabehané: 8 hod 18 min
PríspevokZaslal: 16.07.2019 06:14   
Tu umelu zatku som samozrejme vybral,ale cez vzniknuty otvor som to i tak neprevliekol, opieralo sa to o remeň
Citovať
jergusko
Veľmi obľúbený člen - Ferraro (136)
Založený: 13 júl 2009
Príspevky: 1747
Nabehané: 5 dní 23 hod 49 min
Bydlisko: Bratislava
PríspevokZaslal: 21.07.2019 13:31   
"Keď senzor odpojim,štartuje to rovnako ako so zapojenym."

POMOOOOOOC!! Toto ti nestačí ako diagnóza? Keď sa po odpojení senzoru nič nezmení, senzor nefunguje - to je predsa logické. Navyše, diagnostika ti vypísala vadný senzor.
Naozaj neviem, čo viac ešte potreebuješ, aby si vzal pár desiatok eur a išiel kúpiť nové čidlo vačky.
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (98)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 2112
Nabehané: 1 mes 14 dní 23 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 21.07.2019 17:23   
Jergusko-netrep blbosti.Ak odpoji snimac este neznamena ze tam je chyba.Po odpojeni snimaca moze fungovat tak isto ako predtym,len rj riadi z vlastnej mapy.Snimac takisto nemusi byt vadny,ak je niekde kabel preruseny.
Citovať
ma890
Založený: 27 november 2008
Príspevky: 69
Nabehané: 8 hod 18 min
PríspevokZaslal: 25.07.2019 13:19   
,,jergusko,, pri takom diagnostikovani závady ako popisujes nechavaju ludia v servisoch velakrat nemale peniaze za suciastky,ktore ani nebolo treba menit.

Ja mam moznost tym najlacnejsim sposobom overit funkcnost cidla mam dve rovnake auta,jedno s problemom jedno bez, cize by stacilo to cidlo len prehodit, len mi to to za svet neslo z auta vybrat. Rad by som teda radu niekoho,kto to menil na motore s kodom BKD. Na nete je viacero videii, ci uz z 1,9 alebo 2,0tdi a ide im to vybrat lahko, ale uz na pohlad to nieje ten isty motor ako mam ja
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum