752 035
inzerátov
Pridať inzerát

Skoda Octavia II RS - chyba p2015

   Obsah fóra Auto-moto fórum Diagnostika
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
rozbroj
Založený: 12 jún 2016
Príspevky: 7
Nabehané: 1 hod 36 min
Predmet: Skoda Octavia II RS - chyba p2015 PríspevokZaslal: 06.01.2019 15:27   
Dobrý deň .
Začala mi svietiť chyba na Octavii 2 RS cega 2010 “p2015” . Je to chyba snímaču sacieho potrubia. Žiadnu inú chybu diagnostika nenašla , auto ide úplne bez problémov. Nejaví žiadne známky problému len svieti chyba na palubnej doske.
Stretli ste sa s touto chybou ? Čo všetko je nutne vymeniť ? Dakujem
Citovať
patko1
Vážený člen - Gallardo (219)
Založený: 03 december 2007
Príspevky: 5398
Nabehané: 17 dní 18 hod 44 min
PríspevokZaslal: 06.01.2019 21:31   
zeby snimac sacieho potrubia?
Citovať
locco545
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 04 september 2009
Príspevky: 48
Nabehané: 12 hod 36 min
PríspevokZaslal: 07.01.2019 17:23   
Vo väčšine prípadov je vychodené tiahlo, ktoré ovláda klapky alebo len snímač vyhodnotí polohu klapky ako nesprávnu.
Nám sa už na dvoch vozidlách osvedčila montáž dorazu pre klapku.
Pozri google " vag P2015" nájde kopu videí a ponúk. Je to taký malý kúsok kovu v tvare L . My sme to kúpili z ebay, z Anglicka, myslím že to bola spoločnosť i6 automotive.
Na SK za to pýtajú strašné peniaze, vieš to kúpiť v pohode za sumu do 15 €.
Citovať
rozbroj
Založený: 12 jún 2016
Príspevky: 7
Nabehané: 1 hod 36 min
PríspevokZaslal: 07.01.2019 17:37   
Takze výmena klapky pomôže opraviť tiež tu chybu? Pozeral som že by vyšla na nejakých 180€
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2175)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 19041
Nabehané: 3 mes 15 dní 17 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 07.01.2019 22:38   
Klapka je klapka,tiahlo je tiahlo a servomor je servomotor.
Problém je že nesúhlasí vytýčený rozsah,RJ má polohy uložené v hlave a kontroluje si ich aby vedela klapky ovládať.Je možné že chyba nabehne pri skončení či začiatku práce keď si nastavuje koncové polohy.Kúpiš motor,nahodíš,chyba ostane (100%) a ?
Pritom už ti to aj napísali v čom je (na 99%) problém aj ako sa rieši.Už jasnejšiu navigáciu asi nedostaneš,pokojne pošli locco-vi flašu šampusu,lebo takto si za soplík z nosa poriešiš veci možno aj sám.Ak pôjdeš do servisu,to bude vela kartónov šampusu (v tom dobrom prípade)
Citovať
Jericho
Nová tvár - Trabanto (8)
Založený: 27 september 2006
Príspevky: 146
Nabehané: 1 dní 10 hod 33 min
PríspevokZaslal: 08.01.2019 14:33   
rozbroj napísal:
Takze výmena klapky pomôže opraviť tiež tu chybu? Pozeral som že by vyšla na nejakých 180€


vieš čo? vymeň tú klapku za 180...
Citovať
rozbroj
Založený: 12 jún 2016
Príspevky: 7
Nabehané: 1 hod 36 min
PríspevokZaslal: 08.01.2019 14:36   
Objednal som doraz na klapku, ked bude cas tak cez weekend to skusim namontovat co to urobi a dam vediet .
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Diagnostika