704 449
inzerátov
Pridať inzerát

Skoda Octavia II - problem s autoradiom

   Obsah fóra Auto-moto fórum Audio - Video, Hifi, Navigácie, Autoalarmy...
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
trickerko
Založený: 14 júl 2012
Príspevky: 22
Nabehané: 5 hod 6 min
Predmet: Skoda Octavia II - problem s autoradiom PríspevokZaslal: 19.08.2012 18:05   
caute,

mam problem s tymto auradiom http://slovenskainzercia.sk/x-.....ia-2-3.jpg a to taky ze nevsiakne cd do seba. semnzor nebude pokazeny lebo sa mi uz stalo ze cd preistotu neislo von to som mechanicky odstranil a doteraz vsetko fungovalo ok a terza zase neislo von odstranil som ho ako predtym ale teraz mi nechce vsiaknut ziadne cd dnu. pride mi to ako keby bol pokazeny mechanizmus ktory to potiahne dnu ale to je moj lajcky pohlad... viete niekto co s tym ?
Citovať
Atlas
VIP člen - Veyron (317)
moderátor fóra
Založený: 21 máj 2012
Príspevky: 4540
Nabehané: 2 mes 7 dní 7 hod
PríspevokZaslal: 19.08.2012 18:37   
Zdar,

Nech to znie akokoľvek divno, uisti sa, že tam nemáš zaseknuté ešte jedno CD. Najlepšie tak, že rozoberieš tú hornú lištu nad rádiom a pozri sa, či tam neuvidíš CD...



Pokiaľ nie, tak skús reset rádia...
_________________

www.povedzmitodooci.sk
Citovať
trickerko
Založený: 14 júl 2012
Príspevky: 22
Nabehané: 5 hod 6 min
PríspevokZaslal: 19.08.2012 18:42   
no ved vravim ze som to mal rozobrane. cele radio takze neni tam nic. reset radia urobim ako ?
Citovať
Atlas
VIP člen - Veyron (317)
moderátor fóra
Založený: 21 máj 2012
Príspevky: 4540
Nabehané: 2 mes 7 dní 7 hod
PríspevokZaslal: 19.08.2012 18:48   
Pokiaľ nenájdeš tlačitko napr. na zadnej strane, najjednoduchšie odpojením napájania + poistky na 30-60 sekúnd. Vymažú sa ti ale uložené stanice...

EDIT: Ešte mi napadlo, ak odpojíš napájanie, pravdepodobne budeš musieť zadať kód rádia po opätovnom pripojení... Pokiaľ ho nemáš, radšej sa do toho nepúšťaj. Aj tak neviem, nakoľko by ti to mohlo pomôcť... Rádio by síce mohlo prebrať pokiaľ ide o nejaký SW problém, ktorému by pomohol restart, no môže ísť aj o mechanickú poruchu prehrávača...
_________________

www.povedzmitodooci.sk
Citovať
trickerko
Založený: 14 júl 2012
Príspevky: 22
Nabehané: 5 hod 6 min
PríspevokZaslal: 19.08.2012 19:24   
no na zadnej strane nie je ziadne tlacitko na reset... vypojene som ho mal x krat kedze som cele radio rozoberal ako som spominal. po dopojeni mi ale vsetko ulozene aj ostalo tak ja uz neviem kks. serie ma to lebo hudbu pocuvam stale.. samotne radio antena ide ale to s cdromkou bude neco...
Citovať
Atlas
VIP člen - Veyron (317)
moderátor fóra
Založený: 21 máj 2012
Príspevky: 4540
Nabehané: 2 mes 7 dní 7 hod
PríspevokZaslal: 19.08.2012 19:32   
Tak každé rádio má detekciu zasunutia CD buď mechanickým alebo optickým snímačom. Možno je vadný ten... Obávam sa ale, že to si doma sám neopravíš...

A ktovie či niečo neodišlo práve tým, že si niekoľkokrát CD vysúval mechanicky...
_________________

www.povedzmitodooci.sk
Citovať
VLADY
Vážený člen - Gallardo (224)
Založený: 11 september 2007
Príspevky: 5162
Nabehané: 1 mes 0 dní 2 hod
Bydlisko: najväčšia dedina....BA
PríspevokZaslal: 20.08.2012 16:48   
Daj to dakomu kto je ako tak v obraze čo sa týka takýchto elektronicko-mechanických vecí....môže blbnúť mikrospínač ktorý detekuje polohu CD mechaniky....ale aj kopec iných vecí.A môže to byť aj závada čisto mechanická.
_________________
Renault a Suzuki - stelesnenie mojich túžob....
Citovať
trickerko
Založený: 14 júl 2012
Príspevky: 22
Nabehané: 5 hod 6 min
PríspevokZaslal: 21.08.2012 09:40   
no uz mi to zareagovalo na polohe vysunut ...ale vysunie sa to iba kusok drzia to cd po bokoch take umele zarazky. j uz som zohnal eutoelektrikara ale takeho co venuje tymto veciam konkretne ale tak chcem to najprv takto poskusat aby som zbytoc ne neprecestoval atd.. ak mate este nejake napady tak sem snimi
Citovať
weinwurm12
Založený: 28 september 2013
Príspevky: 20
Nabehané: 2 hod 31 min
Predmet: čaute PríspevokZaslal: 22.03.2015 15:54   
Môj problém je žen som si kúpil autorádio nieje to original colombus, ale niečo medzi tím... No problém spočíva že ked zapnem klúčik do prvej polohy, tak rádio sa zapne chvilku hraje potom samo vypne a zase zapne takto to opakuje dookola. Ale ked naštartujem tak ide v kuse bez chyby.... čo s tým??? Dalšia otázka ked naštartujem, tak automaticky mi zapína mapy prečo??? musim počkat nech načíta a ukončit celí procez až tak sa dostanem na rádio.... dakujem za odpovede a radi
Citovať
lakinooo
Legenda - Ford T (615)
moderátor fóra
Založený: 17 apríl 2008
Príspevky: 19175
Nabehané: 2 mes 11 dní 15 hod
PríspevokZaslal: 22.03.2015 16:03   
Nájdi si na internete návod, lebo ani srnka netuší čo to máš za rádio.
_________________
Ak nechceš byť označený za blba, nepíš blbiny.
Citovať
weinwurm12
Založený: 28 september 2013
Príspevky: 20
Nabehané: 2 hod 31 min
PríspevokZaslal: 22.03.2015 17:41   
oks ked tak pošlem aspon foto z neho
Citovať
dudac
Založený: 30 marec 2009
Príspevky: 2
Nabehané: 12 min
PríspevokZaslal: 25.02.2018 19:53   
Zdravim neviete niekto zistiť kód radia Swing z Octavia 2?Ďakujem.
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Audio - Video, Hifi, Navigácie, Autoalarmy...