Skoda Octavia II - nestartuje a vypina motor za jazdy

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

laco210
Dátum registrácie: 22.01.2023 21:58
Zdieľať na Facebook

Re: Skoda Octavia II - nestartuje a vypina motor za jazdy

Príspevok od používateľa laco210 »

Diagnostika OBD = komunikacna hlavica, ktora musi obsahovat protokoly pre komunikaciu s konkretnym autom k-line, can, can-fd, doip a mnoho dalsich rozlozenych na drobne, ta je konkretne prepojena s konkretnym softverom, ktoremu patri, ten softver je napisany aby cez tu komunikacnu hlavicu vedel rozpravat s jednotkami v aute a musi byt napisany tak aby mal v sebe vsetky diagnosticke funkcie, dalsia dolezita vec je riadiaca jednotka, ktora pre obd diagnostiku musi poskytnut udaje teda softver v nej a hardver v aute. Ak raz nemam v rj informacie o palivovej sustave tak ziadna obd diagnostika mi tieto udaje nevie poskytnut, ak mam udaje v rj a vie mi ich pre diagnosticky softver poskytnut ale nie je to v diagnostickom softvery tak tiez nic z toho.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

pogo-roll napísal: 26.03.2023 01:01 no predpokladal by som ze ked to "hodil na diag" tak myslel VCDS
a tam sa to tiez lisi cenou.ale ono je to tak ak kupujem novy kabel treba si prezriet co dokaze je to vzdy v popise.taky vcds za 50 euro ma zakladne znalosti.

no a zavisi to aj od auta co riadiacka ponuka.ked porovnam auto podla triedy vw polo golf passat phaeton,tak ten phaeton toho bude vediet ponuknut najviac.

ja som koli audi A4 z roku 2015,v 2019 roku dal za kabel aj so softom sa to predava 400euro.je to uz s pripojenim na internet.samo si to nacitalo danne auto,odoslalo z neho udaje do siete,no a navody ako co s tym robit kde co pozriet nastavit,co si vie auto doladit jazdenim samo, skratka navody su na serveri.staci len citat.

mne osobne zatial netrebalo robit nic len som pozrel ako je na tom dpf ako sa nastavuju rozjazdove spojky automatiky kolegovi to blblo ale v navode je ze sa to da aj na parkovisku naucit prevodovku co ma robit do 5 minut alebo diagnostikou,ad blue som si popozeral a co vsetko obsahuje chladiaca sustava ci to fakt uz ma aj pomocne el vodne cerpadlo.

a take kable mam a na ford a bmw v cestine.ak je porucha s niecim kody ani nesledujem mne tie diagnostiky napisu aj slovom ze co tomu je.ak u bmw odisiel snimac vacky tak to aj napisalo.u forda ked mi menili spojku motor vypinal pri 2500 otackach.servis s tou svojou diag nic nenasiel.zobral som svoje a hned to napisalo zla pozice cidla kliky.a malo to pravdu.ten senzor je stelovatelny.

servisy by to mali brat tak ako napr vercajg.ak kupuju nejaku sadu goly alebo hocico tak kupuju kvalitu aby to zarobilo na seba a prinasalo zisk.ale tie diagnostiky sa stale kupuju lacne a aktualizacie softu sa nerobia.
jozef-tipan
Dátum registrácie: 22.08.2024 19:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jozef-tipan »

lubosan napísal: 22.03.2023 20:27 Zdravim, pred casom sa zacala diat zaujmava vec. Jedna sa o auto Octavia II 77kw BXE, 330 000km. Auto sa sprava nasledovne.

Nastartujem na brnk bez problemov, prebehnem tak 10 km a zrazu ked poriadne vyturujem a hodim to do neutralu tak vypne motor a zasvieti cervena kontrolka baterky na palubaku. Nasledne auto nechce startovat, nastartujem az tak ze tocim starter a chyti az na 10 brnk tak ze drzim plyn na podlahe. Z autom sa da normalne jazdit ale zase potom obcas ked hodim do neturalu tak vypne motor. Ked auto vychladne (napr na druhy den tak zase startuje na brnk).

Ked som to hodil na diagnostiku tak nenaslo ziadny problem co by s tym mohol suvisiet, preventivne som vymenil palivovy a vzduchovy filter ale nepomohlo.

Vie niekto kde by mohol byt problem prosim?
aj ja mam taki isti problem
jozef-tipan
Dátum registrácie: 22.08.2024 19:12
Zdieľať na Facebook

aj ja mam taki isti problem Re: Skoda Octavia II - nestartuje a vypina motor za jazdy

Príspevok od používateľa jozef-tipan »

lubosan napísal: 22.03.2023 20:27 Zdravim, pred casom sa zacala diat zaujmava vec. Jedna sa o auto Octavia II 77kw BXE, 330 000km. Auto sa sprava nasledovne.

Nastartujem na brnk bez problemov, prebehnem tak 10 km a zrazu ked poriadne vyturujem a hodim to do neutralu tak vypne motor a zasvieti cervena kontrolka baterky na palubaku. Nasledne auto nechce startovat, nastartujem az tak ze tocim starter a chyti az na 10 brnk tak ze drzim plyn na podlahe. Z autom sa da normalne jazdit ale zase potom obcas ked hodim do neturalu tak vypne motor. Ked auto vychladne (napr na druhy den tak zase startuje na brnk).

Ked som to hodil na diagnostiku tak nenaslo ziadny problem co by s tym mohol suvisiet, preventivne som vymenil palivovy a vzduchovy filter ale nepomohlo.

Vie niekto kde by mohol byt problem prosim?
aj ja mam taki isti problem
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

Témy nových nickov vždy pobavia. Vytáčanie motora na neutrále, štartovanie s plynom na podlahe... Samé logické veci, ktoré predsa bežne robí každý, komu ešte nebola súdom odňatá príčetnosť a volebné právo.
Na takéto témy ani nemá význam reagovať. Alebo si len niekto robí srandu, alebo si takéto tupé témy (ktoré ale väčšinou rozprúdia debatu) vymýšľajú prevádzkovatelia portálu.
Niečo podobné ako červená X5 na cesty do kostola (alebo to bola Q8? :d :D ), alebo keď si niekto vyberá medzi piatimi stotisícovými autami. Lebo ľudia, ktorí kupujú takéto autá, bežne sa pýtajú na názor truhlíkov na nete, lebo vlastný nemajú. No a na cesty do kostola výlučne s obrovským drahým SUV, to dá rozum.
Možno je to len pokus, ako oddialiť pád celého fóra, ku ktorému to zdarne speje.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

"ku ktorému to zdarne speje"
Ak, otázne je či pre niektoré otázky - alebo niektoré odpovede.
Aký pocit môžu mať ľudia, ktorí veci rozumejú, napíšu správnu, fundovanú odpoveď - riešenie vedúce k želanému výsledku a za tým iní jedinci blbé rady - alebo bláboly?
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Asi tak...vytesať do kamena.Len za seba napíšem,človek to tu číta.Pokiaľ je to technická otázka tak je mimoriadna vec ak by na ňu nebola odpoveď čo s tým.To sú otázky kde sú splnené základné nutné informácie a je z čoho vychádzať.Kde sa nedá odpovedať pre chýbajúce informácie tam je škoda čokoľvek napísať.Ale...je už celkom zriedkavé že aj tam kde sa dá píšem.Práve preto,čo je spomenuté...už je tam naválaných sprostostí až až.Prípadne rozhádané fórum plné agresivity.To ozaj neláka k tomu som ešte čosi pridať alebo sa nejako zúčastniť tej frašky.Musel by som najprv neutralizovať tie sprostosti,potom sa venovať odpovedi.Takže ano,súhlasím,trepanie je veľmu kontraproduktívne.Môže byť u riti každému či je téma prvá alebo tisíca,rozumiem otázke a na to buď odpoviem alebo nie.Nič sa nedeje ak sa tu niekto hoci vôbec neobjaví a to sa týka rovnako superodborníka ako truhlíka či drístala
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Milan - vysvetlenie je perfektné a sedí , lenže je to ako u aut - máme návod na odstránenie problému??? Myslím že nie.
A druhý postreh - tí čo chodíte aj na iné fora - je to inde výrazne lepšie??? nerátajme platené fora, lebo to nie je naša kategoria.
Platené forum je obyčajný obchod, kde si kupujem produkt - v tomto prípade vedomosti. :300f: A ešte navyše sa musím pretvarovať a správať sa úctivo. (ale to už je zase o inom)
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

oco13.ja som zaregistrovaný aj na KIA fore (nie je platené).tam sa toho dozvieš daleko viacej ako na "univerzálnom " fore.
Su tam odpovede od mechanikov, majiteľov a aj predajcov.
Duplované témy sa zamykajú a mažú.
Ale tiež sa tam tlačí AI,s nenápadnými reklamami.Hlavne je to tam slušnejšie bez osobných atakov.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Je to rozne a zavisi dost od admina.
Na vacsine odbornych kde som su prispevky korektne.
Na vseobecnych menej.
misiacik1981
Dátum registrácie: 01.01.1970 01:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misiacik1981 »

už veľmi dávno som mal niečo podobé, ale na fábii (bbz), keď som za jazdy dal neutrál, tak mi "zdochol" motor, otáčky padli na nulu a opäť sa chytil, keď som zaradil rýchlosť. v servise hovorili, že buď snímač polohy klukoveho hriadela, snimac tlaku sacieho potrubia (toto to bolo) alebo potom škriatiaca klapka. diagnostika chybu hlasila. skús sa opýtať v servise, či náhodou to nie je aj tvoj prípad.
marcel 35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marcel 35 »

Zdravím, dúfam že ma neukrižujete ale dám otázku, jedná sa o octavia2 1.9tdi motor bxe,problém je taký že motor zhasne počas jazdy ,motor dva krát zdochol do kopca na taký most ,a už sa nedal znova naštartovať, mysleli sme že je málo nafty tak sa dotankovalo doplna,auto jeden deň išlo pekne a dnes sa znova zopakovala situácia len nie cestou na most ale na rovine, priatelka hovorí že sa to stále stane keď ide preradiť rýchlosť a zdochne, kontrolky svietia ,.Lenže auto už potom nejde naštartovať kľúčom (rozmýšľam aj o immo, ale druhý kľúč mám doma,ale to by asi vypísalo ,alebo svietila kontrolka imobilizer) viem že sa to nemá ale auto sme dva krát naštartovali len tahanim druhým autom ,vtedy auto naštartuje hneď. Diagnostika vypisuje len žhaviace sviečky, a spínač tlaku oleja. V sobotu mám v pláne vymeniť palivový filter v motorovej časti.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Ked do kopca, kludne mohlo byt malo nafty..
marcel 35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marcel 35 »

Lenže problém je že nafty je už doplna a spravilo to znova ,a zase sa muselo roztiahnuť, len tak naštartuje
tatkotom
Zdieľať na Facebook

...a spínač tlaku oleja...

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných