810 997
inzerátov
Pridať inzerát

Škoda Octavia II - nefunguje klimatizácia

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum
Odpovedať Nová téma
12>
Autor Správa
ma890
Založený: 27 november 2008
Príspevky: 62
Nabehané: 7 hod 21 min
Predmet: Škoda Octavia II - nefunguje klimatizácia PríspevokZaslal: 21.05.2019 13:56   
Ahoj, na octavii 2 mi prestala ísť klíma. Na diagnostike žiadna chyba. V servise mi klimatizáciu napojili na zariadenie, ktoré ju odsalo, skontrolovalo tesnosť..... a neviem čo všetko, trvalo to asi hodinu. Náplne bolo dosť(417g), test tesnosti OK. Klímu mi naplnili na predpísané množstvo a klíma začala šlapať. Mechanik hovoril, že je to divné, chladiva som mal dosť, tak nechápe prečo to nešlo a pri nanovo naplnení to už ide. Tešil som sa ale iba pár dní a nejde to zase. Myslím si,že by to mohol byť tlakový snímač na kompresore. Ale neviem či má zmysel nejako laborovať, alebo kúpiť hneď nový kompresor. Auto má 250tis km. Mám ešte jednu takúto octaviu a tá už má výmenu kompresora za sebou pri podobných kilometroch. Rozmyšlal som skusiť vymeniť len snímač tlaku na kompresore, ale i tak by som to musel dať najprv odsať, snímač by som kludne i doma vymeni. Ale stojí cca60e, či to má zmyslel, alebo hneď ten kompresor kúpiť. Čo by ste radili?
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2289)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 19846
Nabehané: 3 mes 22 dní 17 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 21.05.2019 18:10   
Každopádne by som začal diagnostikou systému,sú v nej všetky úkony a hodnoty o práci klímy,len nie všetko je jasné na prvý pohlad,treba poznať aj význam reťazcov

Citovať
superb10
Nová tvár - Trabanto (2)
Založený: 16 august 2007
Príspevky: 81
Nabehané: 4 hod 12 min
Bydlisko: Ruzomberok
PríspevokZaslal: 22.05.2019 11:56   
417g je dost?
1.vymenit mechanika
2.vymenit kompresor
3.napustit 525g chladiva+olej
dezinfikovat vyparnik a hura klima ide

ak je to oct II pred face a nebol meneny chladic klimatizacie tak vymenit!
Citovať
ma890
Založený: 27 november 2008
Príspevky: 62
Nabehané: 7 hod 21 min
PríspevokZaslal: 22.05.2019 12:30   
No podla mňa bolo chladiva dosť na to aby to chladilo. Teraz je tam 525g a olej a chladilo len par dni. V tom množstve chladiva problém nevidím.
Citovať
superb10
Nová tvár - Trabanto (2)
Založený: 16 august 2007
Príspevky: 81
Nabehané: 4 hod 12 min
Bydlisko: Ruzomberok
PríspevokZaslal: 22.05.2019 14:51   
moj dedo rozpraval :komu niet rady tomu niet pomoci
Citovať
seven549
Vážený člen - Gallardo (221)
Ľudový rozprávač
Založený: 03 február 2010
Príspevky: 6297
Nabehané: 3 mes 10 dní 4 hod
PríspevokZaslal: 22.05.2019 18:46   
tlakovy spinac ma mozno ventil,u forda to tak bolo.ventil ako na kolese.len si to trocha odfukne.ti co plnia klimy to vedia ci to ma ventil.tlakovy spinac mozes oblbnut vytiahni konektor a prepoj piny nejakym drotom.pozor na + a - spina to obe poly.potom uvidis ci je to on.

opravit klimu je jednoduche vsetko to ma jeden okruh aj 10 krat preruseny snimac tepla.snimac namrzania,ten tlakovy snimac predne sahary a dalsie malickosti.ak nieco nefunguje kompresor nezopne.ochrana aby sa to neposkodilo ale ty mas napln ok tak neni sa coho bat.len skusat.
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2289)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 19846
Nabehané: 3 mes 22 dní 17 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 22.05.2019 19:29   
Takéto veci neraď,spínače sú už dávno tensometrické čidlá ktoré merajú tlak,už nič iné nechýba ako aby niekto prepájal piny.
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (89)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 2064
Nabehané: 1 mes 14 dní 8 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 22.05.2019 20:01   
superb-nedaj sa vysmiat,a ak chces silou mocou radit,nepis blbosti.425gr je dost na to aby system fungoval,ale spravna hodnota je 525 alebo 550g ak dobre tusim.Pri 425gr sa vytvara dostatocny tlak ab z bezpecnostnych dovodov este rj zapla kompresor.
Dezinfikovat vyparnik a klima ide.Co spravi dezinfikacia s nefunkcnou klimou?Hovno.
Vymenit kompresor--preco????Je na to nejaky dovod?
Citovať
seven549
Vážený člen - Gallardo (221)
Ľudový rozprávač
Založený: 03 február 2010
Príspevky: 6297
Nabehané: 3 mes 10 dní 4 hod
PríspevokZaslal: 22.05.2019 20:24   
mhlavaty napísal:
Takéto veci neraď,spínače sú už dávno tensometrické čidlá ktoré merajú tlak,už nič iné nechýba ako aby niekto prepájal piny.
no ved prave prepojenim to bude vediet ze ten diel je ok a ma max tlak cize pusti stavu dalej.je to jeho auto,rozhodnutie je na nom ci to spravi.

moja rada mu usetri kopec casu behanim po servisoch kde pomaly uz nevie nikto nic len napajat diagnostiky.a ak ta nic nenapise,nikam sa nikto nepohne.
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (89)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 2064
Nabehané: 1 mes 14 dní 8 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 22.05.2019 21:05   
seven-ty uz vatsiu blvbost nevies napisat?Po prepojeni prave vie ze je max tlak a pusti system????????Ved prave ze "stopne".Vies vobec ako funguje cely system?
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2289)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 19846
Nabehané: 3 mes 22 dní 17 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 22.05.2019 21:31   
v jednom pine 12V v druhom kostra,tretí dáva informáciu o tlaku....
čo chceš s čím prepojiť ? Ako mne je jedno hoci aj šrobovákom ak niekto zakutre medzi piny,maximálne urobí malý ohńostroj,ale tak aspoň bude zábava
Citovať
seven549
Vážený člen - Gallardo (221)
Ľudový rozprávač
Založený: 03 február 2010
Príspevky: 6297
Nabehané: 3 mes 10 dní 4 hod
PríspevokZaslal: 22.05.2019 22:00   
avelmak napísal:
seven-ty uz vatsiu blvbost nevies napisat?Po prepojeni prave vie ze je max tlak a pusti system????????Ved prave ze "stopne".Vies vobec ako funguje cely system?
lepšie ako ty žiadne tlaky nič nemera je o len spinac
Citovať
ma890
Založený: 27 november 2008
Príspevky: 62
Nabehané: 7 hod 21 min
PríspevokZaslal: 23.05.2019 07:46   
Páni môžete mi prosím vysvetliť presne funkciu:
1. elektromagnetického regulačné ventilu, ktorý je priamo na kompresore
2. senzora tlaku klimatizácie,ktorý je na hadici
Ďakujem
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2289)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 19846
Nabehané: 3 mes 22 dní 17 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 23.05.2019 08:01   
Regulátor na čerpadle mení účinnosť kompresoru,takže na rozdiel od staršieho typu nezapína a nevypína,tu ide kommpresor stále ale z rozdielnym výkonom.
Senzor tlaku dáva napätový výstup úmerný tlaku ktorý si RJ "dešifruje a na základe ktorého riadi aj kontroluje prácu,prípadne zakáže a pod.
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (89)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 2064
Nabehané: 1 mes 14 dní 8 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 23.05.2019 09:29   
seven-aky spinac?Rec je o snimaci!!!
Citovať
Odpovedať Nová téma
12>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum