Skoda Octavia I - geometria

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

jarokorduliak
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 20.09.2010 17:33
Zdieľať na Facebook

Skoda Octavia I - geometria

Príspevok od používateľa jarokorduliak »

auto slo normalne no po vymene laveho homokinetickeho klbu, oboch lozist otoce tlmica a praveho guloveho capu s tyckou sa nespravalo riadenie ok .. takze som siel samozrejme urobit geometriu .. geometriu mi urobili laserovu v original skodovke servise ... akurat s tym ze prave predne kolo ma odklon kola 1,3stupna (spodok kola von) a ze to moze byt tym ze som niekde mohol ohnut rameno a ze s tym oni nic nedokazu urobit .. ja som si isty ze som nikde nic nemohol ohnut a ramena su tam nove (asi tristvrte roka) moja otazka znie:
je mozne ze to nejde nijako urobit nastavenim pri geometrii?
v tom servise mi povedali ze to je mala odchylka ale ja na aute vidim ze mi na ceste zabieha (i ked len velmi nepatrne) do prava a i volant sa mierne toci do prava a celkove tocenie volantu do prava ide lahsie ako do lava (i ked je to velmi mierne a druhy by to v mojom aute mozno ani nespozoroval) no a zistil som ze mi to derie pneumatiky z vnutra pricom lavu stranu viac ...
prosim poradte lebo uz neviem co dalej .. dakujem[/img]
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

ake ramena si daval?druhovyroba, ci origo?niekedy to totiz nesedi a toto je dosledok..navyse, ano, na geometrii maju pravdu, su proste veci, ktore geometria neodstrani..ak sa bavime len a len o geometrii..ak by si bol v kvalitnom servise, hladali by sposob, ako to vyriesit a ako pomoct..

cize z toho vyplyva, ze treba zmenit servis..a asi aj mechanika ci dodavatela nahradnych dielov..
jarokorduliak
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 20.09.2010 17:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jarokorduliak »

jasne .. ale ked sa vymenili spodne ramena tak bolo vsetko ok .. auto slo normalne .. ale az po vymene ostatnych veci a naslednej geometrii sa zistilo ze to kolo ma odchylku ..
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 86 neregistrovaných