Skoda Octavia - bateria v kluci

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

karci123
Príspevky: 234
Dátum registrácie: 20.05.2010 11:27
Bydlisko: KE - okolie
Zdieľať na Facebook

Skoda Octavia - bateria v kluci

Príspevok od používateľa karci123 »

Ahojte, je nieco specialne na tej baterii v klasickou kluci na O3 bez keylessu?
Pred 2 mesiacmi mi pisalo ze treba vymenit bateriu...auto na leasing tak sup do skodovky...vymenili..odisiel som. Auto nepisalo nic.

Potom zrazu po dvoch troch tyzdnoch zastavim pri obchode a kluc ani nezasvieti ked stlacim gombik a chcem zamknut...po par minutach sa zobudilo. Ked sa mi stalo znova tak som uz vypenil, siel vymenit baterku a islo v pohode. Len ci prave baterka bola na vine alebo to bolo len tym ze sa s klucom hybalo. Nic nepisalo auto.

A dnes znova, po mesiaci, hlaska vymente bateriu v kluci, ale kluc ide. Je to len slabou bateriou v kluci alebo to moze znamenat nieco ine? Ja viem ze sa da auto zamknut aj manualne, len uz cakam kedy odlomim nieco na tej krytke.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

No ono môže byť aj niečo zlé na plošáku doho DO že to tú baterku vyžere . vlhko a následná oxidácia a teda niekde tečie nejaký večší pdrúd aj ak nieje stlačené talačitko . Alebo baterku vôbec nevymenili a len sa dúležito tvárili. Chcelo by to otestoavať aj baterku v klúči a aj zmerať kľudový prúd ktorý z nej to DO ťahá . Alebo je chyba len v tom že je nejaký problém v komunikácii a RJ v aute si len myslí že je KO baterka a ona aj nemusí byť. Alebo ešte zvykne byť že je zlý kontakt na baterku tie pliešky kontaktové a je tam tým pádom nejaký úbytok napätia a teda reálne napájanie pri vysielaní má znížené napätia a elektronika to vyhodnocuje dobre a myslí si že je slabá baterka . Baterku treba merať zaťaženú nejakým prúdom cca 10-20mA , lebo naprázdno môže ukazovať 3v ale reálne pri odbere vysielacieho prúdu už môže mať kľudne menej aj že len 2V a to je málo .
karci123
Príspevky: 234
Dátum registrácie: 20.05.2010 11:27
Bydlisko: KE - okolie
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa karci123 »

Baterku menili v skode predo mnou, tak jedine ze by tam dal nejaku starsiu, co sa mi velmi nezda lebo predsa aut je vela tak aj vela bateriek sa meni.
Skusim zajst do skodovky znova, ved mozno na to maju nejaky pripis ked zakaznik pride za 2m menit baterku znova. A poprosim ho nech mi ho na chvilu poda...ze popozeram.
Kluc som nevykupal, tak snad nebude oxidovat prehnane.
Napada ma este moznost zobrat druhy kluc a rok to snad vydrzi a potom leasing aj tak konci.
Inac dosah ma kluc ako vzdy...niekedy az prilis lebo z bytu na vysokom poschodi mi to cez steny dosiahne na auto co nie je vzdy vyhoda.
Ked nejako nasimulujem ten odber tak to skusim pomerat. Dakujem za radu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 31 neregistrovaných