Skoda Octavia 96 kw - motor zhasne tesne po nastartovani

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

t1o2m3a4s5
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 05.08.2016 10:50
Zdieľať na Facebook

Skoda Octavia 96 kw - motor zhasne tesne po nastartovani

Príspevok od používateľa t1o2m3a4s5 »

ahojte,

prisli chladnejsie dni a zacal sa mi prejavovat jeden problem s dieselovym motorom (octavia 1 96kW PD)

ak skusam startovat studeny motor pri vonkajsej teplote pod cca +4 stupne, motor bez problemov nastartuje. pri spominanej teplote to uz nie je "na drnc" ako v lete, ale by som povedal tak na dva :D co mate starsi diesel, viete co myslim :) motor teda nema vobec problem nastartovat, pekne chyti. ked pri startovani nemam nohu na plyne, otacky stupnu hned po nastartovani na cca 1200, tam sa drzia asi 1 sekundu. potom zacnu pomaly klesat (mali by sa ustalit na nejakych 970). v asi 3. sekunde po starte, ked klesnu na 1050 otacok, motor zhasne (ziadne hrkotanie, sprievodne zvuky, nic).

riesenim je po starte okamzite trosku prisliapnut plynovy pedal a drzat tych 1200 otacok asi 5 sekund. potom ked pustim plynovy pedal, otacky klesnu na 970, motor nezhasne a normalne jadzim.

ako som spominal, pri zohriatom motore alebo pri vyssej vonkajsej teplote sa problem neobjavuje.

olej pouzivam pravidelne ten isty uz niekolko rokov, meneny pred cca 10 000 km (jar/2020), davam menit do servisu pravidelne pri 15k (cca 1x do roka), 5w40

auto pojde tak ci tak do servisu, len by ma zaujimalo co moze takyto problem sposobovat.

dakujem
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24979
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

O príčine je možné viac menej iba špekulovať.Úspešnejšie sú úvahy ak je známy počet km a servisná história.Kedže je to PD ide doslova podľa km kedy sa čo +- nejaké km udeje.Ale vždy to zostanú iba úvahy,čiže treba niečo čo vie presne určiť príčinu.Je potrebná diagnostika a cielené logovanie (nahrávanie dát v čase)
Pre názornosť práve dnes som presne na 96 kW Passate riešil v podstate to samé.Tu je výsledok toho dnešného.Tu je správanie motora od okamihu štartu a na prvú ranu vieme problém.Niekedy sa robí druhý ba aj tretí log (z inými hodnotami) ale takáto je priama cesta.Čiže treba si vybrať mechanika či dielňu ktorý sú v diagnostike ďalej než čítanie chybového kódu.
[img]https://i.postimg.cc/bG9B6rtf/Botansky-start-0-C.jpg[/img]
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 46 neregistrovaných