Skoda Octavia 2013 , 2.0 TDi 110Kw automat

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

peto843
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 21.08.2012 07:40
Zdieľať na Facebook

Skoda Octavia 2013 , 2.0 TDi 110Kw automat

Príspevok od používateľa peto843 »

Zdravim, potrebujem poradit s jednou vecou s ktorou sa namna obratil bratranec a fakt netusim ako mu pomoct/poradit. v skratke: kupil Octaviu 2013 ked prisiel domov overil km na nejakej internetovej stranek (za poplatok) ktora ukazala ze auto malo v roku 2016 184tis. km a teraz ma krásnych 140. podarilo sa mi to overit aj u cloveka co pracuje na policii a potvrdilo sa ze auto bolo stocene pochadza z operatívneho lizingu a kupil ho chalan na ksefta. samozrejme bratranec je slnieckar veriaci kazdemu demetovi a kupujuci auto raz za 10rokov. auto nieje este prepisane mozno uz odhlasene ale nie prihlasene, predavajuzi samozrejme vsetko odmieta a o nijakom stacani kilometrov v zivote nepocul a urcite ani nevie ze sa nieco take existuje preto to ma aj sikovne zakomponovane v zmluvicke ze neruci za km kedze nieje prvy majitel.. informacie ktore som zistil su samozrejme pravne nepouzitelne kedze niesu pre moje oci... neviete poradit co sa da robit v takejto zdanlivo neriesitelnej situacii? dik za rady napady PS: podla mna bude problem aj na STK nie?
martincichy
Príspevky: 5451
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

V sukromnej sprave Ti zasielam moje telefonn cislo. Zavolaj mi.

To, ze si chalanisko do zmluvy napisal, ze neruci za kilometre, neznamena, ze sa zbavil pravnej zodpovednosti za precin podvodu.
alterego
Príspevky: 289
Dátum registrácie: 02.10.2016 14:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa alterego »

Slniečkar, keď všetkému verí prečo pozeral kilometre PO kúpe? A čo sa zmenilo na tom aute keď by teraz malo iné číslo na odometri? Keď auto funguje nech jazdí, má aspoň poučenie do života.
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

Skoro dám ruku do ohňa za to, že k tým stočeným km bude ako "bonus" ešte aj ukradnutá DPH...
Úplne mi to totiž do rovnice "chalanisko" - "na kšefta" - "operák" pasuje ako riť na šerbel.
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
koumi
Príspevky: 359
Dátum registrácie: 23.09.2004 08:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa koumi »

Marko čo furt točíš o DPH? Vsetci kradnu DPH a ty sa cítiš ukrivdeny... Keď má človek auto v ruke aj s cenou kde neni spomenuta DPH môžu mu akurát tak vieš čo... bohužiaľ, musíš sa s tým naučiť žiť... alebo niečo pre to urobiť... ináč pozeram že tiež predávaš autá bez, takže?
mravecm1
Príspevky: 126
Dátum registrácie: 05.12.2008 10:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mravecm1 »

peto843:
Ako tu uz bolo povedane, to ze napisal do zmluvy, ze neruci za kilometre, to vobec nic neznamena. Nema to vobec ziadnu pravnu vahu. Na druhu stranu, ak by sa chcel tvoj bratranec sudit, tak bude na nom, aby dokazal, ze predavajuci tie kilometre stocil. A to moze byt dost problematicke. Navyse ak predavajuci nebol prvy majitel, tak samozrejme on o stoceni naozaj nemusel vediet.

A co sa tyka STK, tak tam urcite nebude ziadny problem. Pri STK vobec nikoho nezaujima, ci su kilometre skutocne alebo stocene. Tam sa kontroluje len technicky stav, teda ci je auto sposobile na jazdu. Kilometre su nepodstatne.
martincichy
Príspevky: 5451
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Preco by mu mal dokazovat, ze on stocil kilometre?

Staci, ak mu dokaze, ze v case kupy boli kilometre stocene - odborny posudok, a teda jedna sa o vadu tovaru, ktora existovala v case kupy. Vobec netreba dokazovat, ci ju sposobil predavajuci.

Na zaklade toho ma narok na primeranu zlavu alebo na odstupenie od kupno-predajnej zmluvy.

Este je otazkou, ci predavajuci je pravnicka osoba, zivnostnik alebo len fyzicka osoba.
mravecm1
Príspevky: 126
Dátum registrácie: 05.12.2008 10:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mravecm1 »

Ano. Mozno som sa zle vyjadril. Kazdopadne musi dokazat, ze kilometre boli naozaj stocene. A osobne si myslim, ze ani to nemusi byt uplne jednoduche aj napriek tomu, ze nejake zaznamy na internete ukazuju, ze stocene bolo. Predavajuci sa moze branit napriklad tym, ze pri vkladani udajov do systemu doslo k omylu (aj takych pripadov uz bolo vela). Aj akykolvek odborny posudok sa da urcite napadnut. Ak sa niekto chce branit (myslim predavajuceho), tak si sposob najde.
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

koumi napísal:Marko čo furt točíš o DPH? Vsetci kradnu DPH a ty sa cítiš ukrivdeny... Keď má človek auto v ruke aj s cenou kde neni spomenuta DPH môžu mu akurát tak vieš čo... bohužiaľ, musíš sa s tým naučiť žiť... alebo niečo pre to urobiť... ináč pozeram že tiež predávaš autá bez, takže?
Typická slovenská odpoveď......Všetci kradnú, tak aj ty kradni. Paráda. Kto nekradne, tak ten je hlupák a okráda vlastnú rodinu?

S takýmto myslením zabudnite, že bude na Slovensku niekedy poriadok a lepšie časy. Môžete sa uštrngať kľúčmi a "ól for Janovať sa" na námestiach hoc aj roky od rána do večera. Nič sa pritom nezmení, keď je medzi pospolitým ľudom krádež vnímaná ako samozrejmý a tolerovaný prostriedok na prežitie.
Ja sa necítim byť len ukrivdený, mňa to vytáča do bezvedomia. Som zúfalý z takéhoto myslenia národa, ktorý sa nerozpakuje kupovať veci nemalej hodnoty od kadejakých "chalaniskov na kšefta" a podobných indivíduí, pričom riešia nanajvýš tak pekné "číselko displejíčka na odometri" v kombinácii s lákavou (nereálne nízkou) cenou.
Ak by som nevedel, odkiaľ vietor fúka, tak by som si pripadal ako Alenka v Ríši zázrakov. Nech si totiž porovnám cenu hocijakého mladého topsellera od Wolcwágenu, Avdyi alebo Embéčky z ponuky našich dovozcov (rozumej zlodejov DPH, česť výnimkám) so všeobecnou ponukou nezlodejov DPH (rozumej štandardných predajcov v západnej EU), tak cenový rozdiel je vždy očividný -> ceny v priemere nižšie u nás ako vo zvyšku serióznejšej časti EU. Prečo? No lebo ZÁZRAK!

A nikoho to nesere.

To je tiež dôvod, prečo sa vyššie uvedeným značkám vyhýbam.
Už len keby som ich kúpil, tak by som prerobil. 20%-ná nekalá konkurenčná výhoda sa jednoducho prekonať nedá.

Inak, máš pravdu. Aj ja si po rokoch naivného dúfania v zmenu k lepšiemu začínam uvedomovať, že "áno, môžu mu akurát tak vieš čo". A asi ešte veľmi, veľmi dlho.
Je mi z toho na vracanie.

Apropos: pozeráš zle, §66 ti asi nič nehovorí...
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
cervinka
Príspevky: 97
Dátum registrácie: 17.01.2009 21:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cervinka »

Treba zistiť leasingovku, ktorá poskytovala na vozidlo operatívny leasing, napísať im list a požiadať o písomnú odpoveď koľko malo auto km, keď ho predávali a s touto odpoveďou navštíviť právnika. Nejaké údaje by mohli byť dostupné aj cez testek, seka, KO, ....
treba si uvážiť o koľko bolo auto stočené, aký to má vplyv na hodnotu vozidla a či je ekonomicky výhodné sa v tom hrabať, bo to stojí nemálo peňazí - právnik, súdne poplatky, čas na pojednávania. Ak máte podklady o nepochybnom stočení kilometrov, tak vyzvať predávajúceho na vrátenie kúpnej ceny a prevzatie vozidla. Ak odmietne, tak smer polícia a podať trestné oznámenie za podvod.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Stojí tých stočených 40 000km za tú pakáreň s tým spojenú ? Ide o to že aby sa mu to aj dokázalo, lebo naši policajti mávajú zvyčajne čudné postupy ak sa jedná o istú skupinu ľudí ...kolko bolo všelijakých afér kde policajti priamo spolupracovali s autíčkármi? Samozrejme ja tiež tipujem na 99% že auto je stočené a nie že sa tam len jedného dňa menil tachometer lebo sa zasekával....Ak je auto v poriadku a jazdí asi by som sa z toho len poučil do budúcna. Pretože môj čas a psychcká pohoda je na vyššom leveli v mojom živote ak to že si vysúdim po pár rokoch kus papiera kde mi dá súd za pravdu a následne si budem v ďalšom súdnom konaní môcť vymáhať o autíčkára peniaze. Dáš na neho trestné oznámenie, lebo na výzvu od právnika nebude reagovať, a čo sa stane ? možno nič a možno policajti prídu auto zoberú na expertízu a máš dojazdené a peniaze v nedohľadne! Ak je mazaný čo asi je tak je to na dlhé lakte a výsledok neistý.
Sme na Slovensku! PS: Rozumný človek si kupuje jazdenku vždy od prvého majiteľa alebo skrátka tak aby mal istotu že to neprešlo cez desať ľudí a každý si na tom chce len prihodiť! Lenže všetko je to o peniazoch !Prvý majiteľ servisná história? ale veď chce o liter viac ako totou aha...čo som blbý dať dakomu liter navyše a ešte aj má viac kilometrov ? nie nie ...
strelecbn
Príspevky: 100
Dátum registrácie: 29.10.2011 18:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa strelecbn »

S tými km to je všeliak. Vlastnil som Focusa ktorého som dal potom synovi.Nedávno si len tak chcel vyskúšať nejakú stránku tak tam naklepal VIN a bolo tam napísané že v roku 2014 bolo na ňom stočené niečo okolo 20000km. Ja som na tieto veci úplný laik a odometra som sa ani nedotkol, ale keby som ho chcel predať, už je tam záznam a nikto bi mi neuveril že to nieje pravda.Tak takto to je niekedy s tými km. Ale tým nechcem napísať že sa nestáča.Tiež som také kúpil, kontroloval som ho na XY stránkach a všetko sedelo. Až po vyše roku som na jednej po zaplatení poplatku zistil že má niečo stočené. Právnik mi radil že sa môžem súdiť o vrátenie určitej sumy, ale nechal som to tak, lebo to už bolo vyše roka a ja som s autom spokojný.
ivanhalml
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 20.10.2005 00:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivanhalml »

octavia 3 sa neda stočiť tak ako aj väčšina aut vw grop po roku 2013 a 110kw octavie su octavie 3
autokomplet
Príspevky: 1669
Dátum registrácie: 16.08.2006 14:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autokomplet »

na Slovensku je to tak ...
bud rad ked ti auto odhlasi alebo ze ti nezmizne - aj to sa da dnes ocakavat od nejakych predajcov
ked uviedol v zmluve ze neruci za stav KM tak asi vedel preco
domahat sa pravdy na Slovensku je na dlhsie s neistym vysledkom
zalezi na koho natrafil - jedna pani sa natahovala 3 roky s bazaristom cez sudy a ked spor vyhrala, nasla si zhorene auto aby ho uz nemohla vratit ...
auto nekupoval predpokladam najdrahsie na webe a prave tie najlacnejsie maju nieco na krku - v tom najlepsom pripade iba zmeneny tachometer
pokial nebolo burane nech je rad - mat poriadne burane auto je horsie ako mat o statisice km viac
nakoniec je to len auto a ked sa mu nepaci, najde dalsieho kupujuceho ktory je podobne naivny a žhavy po Octavii ktore sa mimochodom celkom dost kradnu
Žijeme v dobe plnej egoistov, sociopatov, ľudí s vymytým mozgom a žiaľ aj srdcom.
Ľudia pod tlakom medii, technologii, rýchleho spôsobu žitia stratili skutočné hodnoty.
Ešte že máme riešenie - môžeme si zabezpečiť psa...
autokomplet
Príspevky: 1669
Dátum registrácie: 16.08.2006 14:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autokomplet »

BTW overovanie km sa robi pred kupou ...
Žijeme v dobe plnej egoistov, sociopatov, ľudí s vymytým mozgom a žiaľ aj srdcom.
Ľudia pod tlakom medii, technologii, rýchleho spôsobu žitia stratili skutočné hodnoty.
Ešte že máme riešenie - môžeme si zabezpečiť psa...

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: citroenc3v6 a 47 neregistrovaných