Skoda Karoq 2.0 85Kw

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS

piti
Dátum registrácie: 19.02.2017 12:18
Zdieľať na Facebook

Skoda Karoq 2.0 85Kw

Príspevok od používateľa piti »

Ahojte, rad by som sa poradil. Planujem kupu vozidla skoda Karoq 2.0TDI 85Kw s manualom. Momentalne jazdim na Octavii 1.6 TDI 85Kw taktiez manual. Môžem počítať s živším prejavom, alebo to bude to iste? Krutiak je o niečo vyžší. Žiaľ nemal som tu možnosť vyskúšať tento motor. Zaujimala by ma možno aj skúsenosť s jazdou po meste keďže občas jazdím aj mesto. Ake hlavne rozdiely budu medzi 5M a 6M?
Ďakujem za pripadne postrehy a rady.
Moonshine
Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59
Zdieľať na Facebook

Re: Skoda Karoq 2.0 85Kw

Príspevok od používateľa Moonshine »

Dá sa čipnúť na 140kw
Pozri FB profituning, robili tam oktávku
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Životnosť po takom chipe?
cicmanec943
Dátum registrácie: 28.02.2026 19:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec943 »

Samozrejme vyššia, spotreba nižšia. Veď preto sa čipuje...
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Zas máš zlý deň?
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Nonstop. A zjavne aj ty...

Moje príspevky môžu obsahovať iróniu, sarkazmus, cynizmus, nadávky a urážky. Ak s tým máte problém, nečítajte ich!
tuninka
Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

piti, to je taká otázka, že odpovede môžeš dostať len subjektívne.... ale objektívne si môžeš spraviť 2 rovnice oboch áut, kde dosadíš priebeh vývoja krútiaceho momemntu pri určitých otáčkach v ktorých najčastejšie jazdíš, výkon motora v otáčkach kde najčastejšie jazdíš, dosadíš aj hmotnosť auta a pomer prevodu ktorý máš najčastejšie zaradený v čase v ktorom chceš vedieť, ako sa to bude správať.... medzi 5M a 6M bude ten rozdiel, že budeš po dialnici jazdiť v nižších otáčkach, čiže možno aj s nižšou spotrebou, ak ten Karoq nebude mať o toľko vyšší odpor vzduchu v porovnaní s Octaviou
podľa mňa čo som mal v živote veľa aút s rôznymi motormi a výkonmi, ti môžem povedať, že 85kW do mesta úplne stačí a normálne to stačí aj na dialnice, ak jazdíš s tým vedomím, že máš pod kapotou 85kW. Mám teraz auto s 80kW a dialnica mu nerobí problém, mám aj so 110kW, tiež žiadny problém.... rozdiel je v tom že jedno auto točí pri 130kmh 2200 otáčok a druhé (slabšie) 2500. Mesto nerobí problém žiadnemu autu, ak šofér správne radí prevodové stupne.
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

medzi 5M a 6M bude ten rozdiel, že budeš po dialnici jazdiť v nižších otáčkach
Môže a nemusí, záleží od sprevodovania konkrétneho auta - najvyšší stupeň môže mať rovnaký prevod ako tá päťka pri 5kvalte a tie nižšie stupne budú „hustejšie”. Je to vyššie, môže to mať vyšší odpor, preto tam šupli šestku a ostatné skrátili, aby to vládalo. Keďže počet ľudí, ktorí vyskúšali obidve, sa tu bude rovnať nule, bude treba vyskúšať osobne.
jaster-83
Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaster-83 »

piti napísal: 02.03.2026 08:30 Ahojte, rad by som sa poradil. Planujem kupu vozidla skoda Karoq 2.0TDI 85Kw s manualom. Momentalne jazdim na Octavii 1.6 TDI 85Kw taktiez manual. Môžem počítať s živším prejavom, alebo to bude to iste? Krutiak je o niečo vyžší. Žiaľ nemal som tu možnosť vyskúšať tento motor. Zaujimala by ma možno aj skúsenosť s jazdou po meste keďže občas jazdím aj mesto. Ake hlavne rozdiely budu medzi 5M a 6M?
Ďakujem za pripadne postrehy a rady.
Zaujimat by ta malo ake je to auto pri tom kde ho budes prevadzkovat 90% casu a nie ake je tam kde ho budes prevadkovat obcas, ale tak... po meste budes casto radit, je to tak sprevodovane ze 3 je malo a 4 je uz moc, 4ka sa oplati radit az nad 60, tak isto mimo mesto 6ka idealne nad 105, v meste na 4 a mino mesto okolo 100km/h na 6 - tym nic neziskas, ani na prejave auta a ani na spotrebe, najlepsiu spotrebu budes mat, ak to budes dzrat v otackach od 1700 vyssie do 2100, pod 1500 ot - podla toho radcu co ti ukazuje co by si mal mat zaradene je to bieda, len preslapavas plynovy pedal, spotreba stupa, prejav auta mdly...... hlavny rozdiel je, ze budes zo zaciatku omnoho viac radit a hladat ten spravny kvalt, co je normalne ked prechadzas z 5 na 6 kvalt, ked si zviknes a najdes tie spravne stupne pre danu rychlost/podmienky tak to bude pohoda. Nejaky chip a odobne sprostosti.....o tom ani neuvazuj, tak zlozity emisny system a tak citlive komponenty, ten stroj je haklivy sam o sebe na hocico, babranie sa v elektronike a mapach je len rychlejsia cesta k potencionalnym problemom
Moonshine
Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Moonshine »

Je tam totožný hardware....
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní