Škoda Felicia - Osobné skúsenosti

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

golem187
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 20.06.2014 15:57
Zdieľať na Facebook

Škoda Felicia - Osobné skúsenosti

Príspevok od používateľa golem187 »

Dobrý den
Chcem si kúpiť svoje prvé auto,nakolko moja finančná situácia mi nedovoluje väčšiu investíciu,rozhodol som sa pre Feliciu.
Uvedomujem si že je to staršie auto aj jej hlavný neduh,korozia,ale verím že sa dá ešte kúpiť koroziou neprežratý kus a aj v dobrom technickom stave.
Auto potrebujem hlavne na cesty do práce,zhruba 100km týždenne,občas nejaký víkendový výlet.
Prečítal som dosť recenzii,ale priznám sa že pri ich čítaní som sa nemohol ubrániť dojmu že vela ludi je proti Feliciam zaujatých.Ja si nepotrpím ani zatial nechcem rýchle auto,potrebujem sa len spolahlivo odviesť do práce a späť.
Touto cestou by som chcel poprosiť majitelov,súčasných aj minulých,o osobné skúsenosti a načo si treba hlavne dávať pozor pred kúpou.
Môj cenový strop je 1300€ :-\
Dakujem

Celkom sa mi pozdáva táto,ale moc sa v tom nevyznám tak neviem
http://auto.bazos.sk/inzerat/38769873/S ... -MAGIC.php
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Myslím, že tém o výbere prvého auta je tu dosť, v každej je odporúčaná Felicia resp. Punto. S tvojim rozpočtom je to ideálna voľba...
222romco
Príspevky: 234
Dátum registrácie: 26.07.2008 16:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 222romco »

No neviem, ale ja by som 1000 eciek za feldu nedal, ani keby bola s pozlatenymi kluckami. Uz len samotna bezpecnost... Ziadna. Jedinou vyhodou je, ze je lacna na udrzbu. Inak snad nic. Za tie peniaze-EE
johns
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 23.11.2009 17:40
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa johns »

Felicia kludne, za tie peniaze zozenies aj slusnejsiu a este ti ostane na dorabky, servis a cosi aj do nadrze. Na prve auto a tvoje potreby to je idealna volba, nezruinuje ta a pokial nieje este totalne hnila, a ma cerstvu STK EK tak mas relativne vystarane... Jedina velka nevyhoda je korozia a vyhodou by bolo LPG ktore sa ti do ceny moze zmestit a neskor vratit. Pri 1,6ke motore si aj uzijes trocha dynamiky :) Ak si sam alebo ste dvaja, kombi moze byt dobrou volbou aj na vylety a sklopenim zadnych sedadiel mas aj slusnu postel :)
Samozrejme ako pri kazdej jazdenke je to o konkretnom kuse, takze sa neunahli a na vzhlad a km ani moc nepozeraj ako na zvuk motora a pocit z jazdy. Zazraky necakaj :)
V tej cene by som kludne popozeral aj ine znacky rovnako stare a casto s lepsiou vybavou, ale rovnako casto uz uplne zodrane a vyzmykane kary, ale napr daewoo su rovnako lacne, casto zachovale a s porovnatelne lepsou vybavou a komfortom (nexia, lanos, nubira) alebo aj take tico ci matiz potesia spotrebou a tieto auta netreba ani zamykat!

K tej felde z tvojho inzeratu, vyzera pekne, ale... pozor aby inzerat zodpovedal realite a aby to nebol len nalesteny crep. Tiez pozor na ulozenky roky stojace v stodole, auto co nejazdi starne viac a gumene diely, hadice, tesnenia, manzety, plasty budu stvrdnute a rozpraskane, nemusia dlho vydrzat.

Z pohladu bezpecnosti... v tejto cene asi nic necakaj, hlavne dbaj na tech stav a jazdi triezvo, ja si vzdy myslim ze ak na ceste stretnes "zubatu" je jedno v com sedis...

Tak vela stastia, dobry vyber a financny strop si rozdel a tretinu si nechaj na pripadne opravy, dorabky, SPZ, prepis, poistenie, sezonne prezutie atd
Fofro
Príspevky: 816
Dátum registrácie: 08.12.2009 05:57
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Re: Škoda Felicia - Osobné skúsenosti

Príspevok od používateľa Fofro »

golem187 napísal: by som chcel poprosiť majitelov,súčasných aj minulých,o osobné skúsenosti a načo si treba hlavne dávať pozor pred kúpou.
KORÓZIU si už spomínal, takže dobre popozerať - hlavne zadné dvere, lemy blatníkov, vnútorné spodné osadenie dverí, kadiaľ odteká voda, okolo líšt a nárazníkov, okolo tesnenia okien - proste tam, kde sa drží voda. Ak by boli skorodované podblatníky (v motorovom priestore), držiaky tlmičov, kufor, hnilý podvozok - ruky od toho preč.
Ostatné veci pokontroluj podľa všeobecných pravidiel. Napríklad motor - predtým, ako pôjdeš na obhliadku, bolo by dobré chvíľu sa povoziť na rovnakom type, aby si vedel, ako by mala Felda reagovať. Alebo zober niekoho, kto zdatnú Feldu má.
Za peniaze, ktoré za to chceš dať kúpiš dobrú Feldu, ale musíš natrafiť na seriózneho predajcu. Vlani kamarát kupoval Feldu, tak ma zavolal, ako majiteľa tohto auta, ako technickú pomoc. Keď sme išli za prvým predajcom, hovorím mu: ak to bude predávať Cigáň, ani nezastavuj . Boli sme pozrieť 4 autiaky a všetky predávali Cigáni :40bd: [/b]
Fofro
Príspevky: 816
Dátum registrácie: 08.12.2009 05:57
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Fofro »

222romco napísal: Uz len samotna bezpecnost... Ziadna.
Borec sa pýtal na iné - okrem toho Felda má asi 250 nevýhod, takže nechápem prečo spomínaš iba jednu. Je to obohratá platňa, ale keď si to už spomenul poviem Ti toľko, že viac si vážim majiteľa málo bezpečného auta, ktorý jazdí bezpečne, ako majiteľa masívneho korábu so širokými lakťami.
golem187
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 20.06.2014 15:57
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa golem187 »

Kód: Vybrať všetko

...viac si vážim majiteľa málo bezpečného auta, ktorý jazdí bezpečne, ako majiteľa masívneho korábu so širokými lakťami.
Výstižné,s tým sa nedá nesúhlasiť :2f93:
Čo sa týka bezbečnosti áut,ani auto za 50.000€ ti nepomôže keď do teba čelne alebo z boku napáli nejaký magor v 200km rýchlosti,a keď na seba natrafia dvaja taký zakomplexovaní "majstri"?... :42f8:
Bezpečné auto/dopravný prostriedok je veľmi relatívny pojem,možno tank alebo OT
golem187
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 20.06.2014 15:57
Zdieľať na Facebook

Re: Škoda Felicia - Osobné skúsenosti

Príspevok od používateľa golem187 »

Fofro napísal:Boli sme pozrieť 4 autiaky a všetky predávali Cigáni :40bd: [/b]
Bohužiaľ máš pravdu,felicie začínajú byť cigánsky "biznis".Už som počul dosť ohlasov že felície väčšinou predávajú cigáni :203:
Fofro
Príspevky: 816
Dátum registrácie: 08.12.2009 05:57
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Fofro »

Dám Ti jeden typ ...
http://www.feliciaklub.sk/viewtopic.php?t=8827
Predáva to človek, ktorý by mal mať auto v poriadku. Cena je tiež solídna - treba to skúsiť. :2f93:
palicedubova
Príspevky: 31
Dátum registrácie: 09.01.2014 14:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa palicedubova »

Jedna zkušenost, která mluví pro Feldu http://www.tipcars.com/magazin-skoda-fe ... -5640.html nebo http://www.tipcars.com/magazin-skoda-fe ... -2851.html Šťastnou ruku při výběru toho správného kusu. U Felicie obzvlášť!
autolaik
Príspevky: 4910
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Re: Škoda Felicia - Osobné skúsenosti

Príspevok od používateľa autolaik »

golem187 napísal:...

Celkom sa mi pozdáva táto,ale moc sa v tom nevyznám tak neviem
http://auto.bazos.sk/inzerat/38769873/S ... -MAGIC.php
Daj si to telefonne cislo co ma inzerant v mene / 0949457038/ do vyhladavaca a najdes tam zaujimave citanie . Ci je pravdive alebo nie,to netusim
pipisiak
Príspevky: 27
Dátum registrácie: 12.12.2013 21:17
Zdieľať na Facebook

Mal som Feldu

Príspevok od používateľa pipisiak »

1,3 Mpi, 50KW, Safe line (4x airbag, ABS, laserline) atď... Hm, myslíte si všetci, že súčiastky sú lacné, ale nie sú. Ako prvý mi odišiel laserline, oprava nemala zmysel, nakoľko nové senzory by vyšli na 150 EUR. Potom mi odišiel jeden zámok, sada nových 125 EUR. Nekúpil som, zamykalo sa od spolujazdca. Neskôr štrajkovali brzdy, mysleli sme, že je to posilovač bŕzd, objednal sa nový a aha ho, nepasoval. Objednal sa z inej firmy a aha ho, nepasoval. nechápali sme, tak som zašiel do autorizáku a podľa VIN mi zistili, že na moju verziu s ABS sa dá objednať iba originál z prvo výroby a cena je 330 EUR. Totižto na ABS verzie posilovače nikto nekopíroval. Tak som sa na to vykašlal, brzdný účinok bol na prvé zošliapnutie slabý, na druhé OK. Nakoniec som sa toho žrúta peňazí zbavil...
feking
Príspevky: 110
Dátum registrácie: 27.10.2013 19:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa feking »

Ja mám felíciu už 4,5 roka je to r.v.2000 model Magic 2, nie je to základ, absolútna spokojnosť menené len spotrebné veci, spotreba okolo 6,2 60:40 mesto/mimo mesto, nebehané reálne 187 777 akurát dnes, medzi nevýhody by som dal len koróziu ale pokiaľ to človek podchytí dá sa udržiavať v celkom slušnom stave a niekedy posilňovač, ale ako u všetkých aút aj tu platí ako sa o to majiteľ stará tak to slúži.
gaaspi
Príspevky: 15
Dátum registrácie: 12.07.2015 20:36
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Škoda Felícia

Príspevok od používateľa gaaspi »

Ja mám a tiež som kupoval z toho dôvodu že na iné nemám. Je to také akurát že ani malé ani veľké. Ale ako všetky staré škodovky (mal som 120-nu aj favorita) a sú veľmi kazové a nespolahlivé. Ale zase ľahko opraviteľné. Človek musí nosiť so sebou vercajk, náhradnú batériu, vodu, lano a štartovacie káble. Vtedy sa dá ako tak vyraziť s tým. Avšak väčšinou to má drobné chybičky ako mávali aj 120-ny že odíde nejaký kontakt, nejaký reglér, neotvára termostat, ale väčšinou stačí poklepať, pohýbať káblom, ošmirglovať konce sviečok a zase pôjde. Je to auto čo si vyžaduje neustálu kutilskú údržby že sa v tom stále treba rýpať aby to jazdilo. Punto je už skôr také že spolahlivejšie že netreba sa v tom vkuse rýpať aby to šlo.

Aby ste sa nečudovali prečo reagujem na starú tému, tak ja sa chcem všeobecne porozprávať o Felícii. Teraz mi odišlo kúrenie. A niečo mi ťahá dole baterku. Vybýja mi to pomaličky. Keď také 3 týždne nejazdím tak už ani nenaštartujem.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

krasne spomienky, mal som vsetky verzie okrem dieslovej.
milujem elektricke auta, vsetky doradu. https://www.youtube.com/watch?v=JWX0A6nx2cM

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 62 neregistrovaných