Skoda Fabia 2007 - interiérové svetlo

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

bikerx7
Príspevky: 53
Dátum registrácie: 22.05.2011 12:28
Zdieľať na Facebook

Skoda Fabia 2007 - interiérové svetlo

Príspevok od používateľa bikerx7 »

Zdravím, menil som ziarovku v interiérovom prednom sberle za led, po chvíli sa vypálila a vyrazila poistku, poistku som dal novú a žiarovku originál halogén ale svetlo svieti naopak - pri zapnutí je vypnuté taktiež aj pri otvorených dverách a svieti len v polohe 0 keď nemá svietiť, žiarovku som menil aj v kufri a spravilo to to iste. Predom ďakujem za pomoc
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Nejaké divné veci tu popisuješ ....Neverím že LEDka sa vypálila a vyrazila by poistku ...musel tam byť dajaký tvrdý skrat napájacia pluska na kostru. Mohlo sa to stať v samotnej LED žiarovke ale to je dosť malá pravdepodobnosť . Svetlo býva napájané zväčša tak že od poistky pluska do objímky a mínusku tomu dáva riadiaca jednotka ktorá to spína na kostru ak je spínač na svetle v polohe aby to svietilo pri otvorených dveroch . KA prepneš na trvalé svietenie tak to prepínač prepne v samotnom svetle zväčša na extra kábel ktorý je uzemnený. Ak by si prepojil tú trvalú plusku v objímke a je to prepnuté na svietenie pri otvorených dverách, tak sa dostane pluska na ten riadiaci tranzistor a ten mohlo odpáliť lebo nieje stavaný na tak velký skratový prúd aký tam mohol tiecť než prdla poistka. A poistka než prehorí tak polovodič-tranzistor je už dávno po smrti.
Takže ja to vidím na problém v samotnej RJ.
PS: To je tak ak sa ludia miešajú a zasahujú do veci o ktorých fungovaní nemajú ani najzákladnejšiu predstavu. Lebo šak to je len jedna žiarovka von a druhá dnu!
asadko
Príspevky: 31
Dátum registrácie: 23.03.2017 10:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa asadko »

aaaaa preco si to vlastne menill?????
tuninka
Príspevky: 855
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

No preco to menil? Chcel vyskusat, alebo usetrit na ucte za elektriku, kedze LED je uspornejsia.... Aj ja som to chcel svojho casu vyskusat, tak som vyskusal.... a fungovalo to, samozrejme svietilo to dobre, ziarovky LED super, vobec nehriali, dobre svietili.... v interieri to bolo OK, tam to riadiaca jednotka asi nijako nekontrolovala, horsie to bolo v prednych obrysovych.... Svietit sice svietili, ale infodisplej mi stale vypisoval, ze su vypalene a po vypnuti motora a zamknuti auta este asi 5 minut svietili, a potom sami zhasli.... (Asi nejaky ekonomy mod to vypol). Tak som to prehodil naspat a odvtedy ziadne hlasky, ziadne dlhsie svietenie.
Co sa tyka Bikera, podla mna ma tiez vadnu riadiacu jednotku, lebo sa to sprava divne....
bikerx7
Príspevky: 53
Dátum registrácie: 22.05.2011 12:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bikerx7 »

Menil som ich pretože som chcel aby viac svietili a boli 6000k, a riadiacia jednotka čoho? Komfortu? Diky
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 34 neregistrovaných