Škoda Fabia 1.2 htp - spínač hlavného osvetlenia
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 30.12.2024 23:14 Zdieľať na Facebook
Škoda Fabia 1.2 htp - spínač hlavného osvetlenia
Dobrý večer. Cca mesiac dozadu som si kúpil auto značky Škoda fabia 1.gen. 1.2htp a na aute mi včera prestalo fungovať prepínanie svetiel z parkovacích na stretávacie svetlomety. Lebo aj ak pootočím spínač na ovladanie svetlometov tak spínač ostane v polohe stretavacich svetlometov ale svietí len parkovacie osvetlenie---parkovačky. A žiarovky som menil hneď po tom čo som auto kúpil. Chcem vedieť či je potrebné meniť celý spínač alebo je chyba niekde v kontaktoch.Ďakujem.
-
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Re: Škoda fabia 1 1.2htp - spínač hlavného osvetlenia
Vypínač.
Podobné mi robila Octavia ale zas to že mi púštala súčastne zadnú hmlovku.
Minimálne je to jedna z najčastejších príčin.
Podobné mi robila Octavia ale zas to že mi púštala súčastne zadnú hmlovku.
Minimálne je to jedna z najčastejších príčin.
Ex Honda Civic
Škoda Octavia Combi TDi
?? Maybe Honda?
Škoda Octavia Combi TDi
?? Maybe Honda?
-
-
Re: Škoda fabia 1 1.2htp - spínač hlavného osvetlenia
Dá sa určite nový.
Keď som kúpil na Octaviu 1 myslím že na Fabiu problém nebude.
Keď som kúpil na Octaviu 1 myslím že na Fabiu problém nebude.
Ex Honda Civic
Škoda Octavia Combi TDi
?? Maybe Honda?
Škoda Octavia Combi TDi
?? Maybe Honda?
-
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Škoda Fabia 1.2 htp - spínač hlavného osvetlenia
V prepínači sa hrejú kontakty spínajúce tlmené svetlá,spínajú plný prúd do žiaroviek lebo to pre svetlá nemá relé ktoré by to odlahčilo.Plast v okolí kontaktov sa vytaví a konec,rozober uvidíš.Za tú paródiu čo je vnútry majú odvahu pýtať peniaze,cenu (reálnu) nemá ani pol klobuka hovna.Ten spinač mal spinať relé a nie priamo žiarovky,bol by doživotný,na to súdruhovia neprišli alebo sa šetrilo na všetkom,len nie na vrecku zákazníka
-
mhlavaty napísal: ↑21.01.2025 08:32 V prepínači sa hrejú kontakty spínajúce tlmené svetlá,spínajú plný prúd do žiaroviek lebo to pre svetlá nemá relé ktoré by to odlahčilo.Plast v okolí kontaktov sa vytaví a konec,rozober uvidíš.Za tú paródiu čo je vnútry majú odvahu pýtať peniaze,cenu (reálnu) nemá ani pol klobuka hovna.Ten spinač mal spinať relé a nie priamo žiarovky,bol by doživotný,na to súdruhovia neprišli alebo sa šetrilo na všetkom,len nie na vrecku zákazníka
A reálne sa šetrí na všetkom, mohol by som o tom písať storky ale radšej nebudem, stále ma to živí a mlčanlivosť je sviňa…
Ale myslím že Vám asi ani nemusím…
Ex Honda Civic
Škoda Octavia Combi TDi
?? Maybe Honda?
Škoda Octavia Combi TDi
?? Maybe Honda?
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Presne. Posledných X rokov platí - životnosť je záruka plus čosi. Všetko nad je príjemný bonus...
Zohnať to pôjde, vymeniť sa to dá a ide sa ďalej.
Zohnať to pôjde, vymeniť sa to dá a ide sa ďalej.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Ono sa to dá aj opraviť,zopár som urobil,ale dnes už to stráca zmysel.Ale pokiaľ s tým má byť v budúcnosti pokoj musí sa tam dostať relé ktoré z prúdom nemá problém.No dnes by to kto zaplatil ak za soplík z nosa zoženie druhé
-
Napríklad ja, ale tiež som kúpil nový kedže som vtedy nevedel že toto reálne kape… A počítam že Octavia to bude mať tiež napriamo.
Hold človek sa učí a nikdy predtým som Wagen ( Škoda) nemal a tak zistujem aj iné problémy než tie s ktorými reálne chodili do autorizáku… A za dalšie elektrika neni moja parketa aj keď čo to spravím, veď schémy existujú… Ale to už odbieham…
Teraz robím vozy ktoré majú panel s tlačítkami a počítam že to ide naprieč celou produkciou VW…
Ex Honda Civic
Škoda Octavia Combi TDi
?? Maybe Honda?
Škoda Octavia Combi TDi
?? Maybe Honda?
-
Ok.mhlavaty napísal: ↑21.01.2025 08:32 V prepínači sa hrejú kontakty spínajúce tlmené svetlá,spínajú plný prúd do žiaroviek lebo to pre svetlá nemá relé ktoré by to odlahčilo.Plast v okolí kontaktov sa vytaví a konec,rozober uvidíš.Za tú paródiu čo je vnútry majú odvahu pýtať peniaze,cenu (reálnu) nemá ani pol klobuka hovna.Ten spinač mal spinať relé a nie priamo žiarovky,bol by doživotný,na to súdruhovia neprišli alebo sa šetrilo na všetkom,len nie na vrecku zákazníka
-
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
jednotkova fabia nema rele na strevacky
to je divne.
to mal aj skoda favorit.pamatam na to ze trebalo u tych prvych favoritov pocinovat celu pojistkovku a zrazu vsetko fungovalo.alebo niekto omylom do toho kopol nohou prestalo nieco spinane cez rele fungovat.
potom tie novsie facelifty z ciernym interierom uz mali pojistkovky ako felda a tam to fungovalo.

to mal aj skoda favorit.pamatam na to ze trebalo u tych prvych favoritov pocinovat celu pojistkovku a zrazu vsetko fungovalo.alebo niekto omylom do toho kopol nohou prestalo nieco spinane cez rele fungovat.
potom tie novsie facelifty z ciernym interierom uz mali pojistkovky ako felda a tam to fungovalo.
-
Ak ma pamäť neklame aj 105tka mala relé v kufri na stretávačky.
Šetrí sa na všetkom a myslím že u Fabie kresali všetko keď to stálo v základe ani nie 300000korún.
Ex Honda Civic
Škoda Octavia Combi TDi
?? Maybe Honda?
Škoda Octavia Combi TDi
?? Maybe Honda?
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Aky je funkcnyrozdiel medzi kontaktom vo vypinaci a kontaktom v rele?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných