Škoda Fabia 1,4 tdi - klepanie , tukanie v motore

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

eaten
Príspevky: 10
Dátum registrácie: 23.01.2017 11:42
Zdieľať na Facebook

Škoda Fabia 1,4 tdi - klepanie , tukanie v motore

Príspevok od používateľa eaten »

Zdravím,
Mám Škodu Fabiu 1.4 TDI (ročník 2006, 238tis.km), a tento víkend som na nej dal meniť olej. Dnes som absolvoval dlhšiu cestu a po cca 200 km som začal pocut spod kapoty divný klepajuci zvuk - najprv som si myslel že sú to lyže čo som mal v kufri, ktoré tukaju o plast (velmi podobný zvuk) ale nakoniec som zistil že to ide z auta. Robilo to len pri pridávaní vo vysssich rýchlostiach A neskôr aj keď som už nepridaval, potom som podradil do 4ky a robilo to zase , zrazu to začalo robiť fakt nahlas (už som si myslel že tam ide niečo buchnut) a zrazu prestalo , poton som už šiel len okolo 50tky a uz to nerobilo. Pocas cesty sa mi chvilu aj zdalo ze auto trasie viac ako by malo, ale mozno to bol len pocit, kvoli zvuku. Bol to fakt taký tukajuci zvuk s rýchlou frekvenciou. Neviem to lepšie popísať, ale netušíte čo by to mohlo byť ? Myslíte že s tým dojdem cca 80km na opravu? Ak som zabudol nejaké info kľudne sa pýtajte. Vopred diky za všetky odpovede.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ťukavý zvuk môže pochádzať od velkého množstva zdrojov a nemusí to byť nutne motor.Tu sa nepohneš ak nevieš aspoň základnú schému kedy sa deje,či zásadne pod záťažou,a v decelerácii to ustane,či má vzťah k záťaži (prev.stupeň) proste akú takú logiku sa dá hľadať iba ak sú vypozorované mechanizmy toho zvuku.Pokiaľ by to zisťoval mechanik tak by napr. dával zvuk do súladu z otáčkami kolies,alebo agregátu,pridal,ubral,vyradil rýchlosť aby navodil iný režim a tak sa dá dostať bližšie.
mikodo
Príspevky: 20
Dátum registrácie: 23.01.2017 13:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mikodo »

nemozes mat upchatu tycku nad vackou? a moze ti striekat olej na nu..to je moj nazor, kamos mal raz tiez taky to problem..
taco
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 03.09.2007 21:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa taco »

Pravdepodobne to môže byť vacka s hydrostelmi,na tomto motore odchadzaju vacky.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Vačka odíde ak včas nevymeníš hydrošteli,ak ich vymeníš včas tak je OK aj pri 400 tis.Treba odmerať zdvih hrbov vačky a pozrieť bruško,to vždy doškriabe.Hneď vymeniť aj panvičky ložisiek
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných