704 705
inzerátov
Pridať inzerát

Skoda Fabia - snimac polohy vackoveho hriadela

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
Jurosik0000
Založený: 04 marec 2018
Príspevky: 6
Nabehané: 1 hod 27 min
Predmet: Skoda Fabia - snimac polohy vackoveho hriadela PríspevokZaslal: 09.03.2018 13:16   
Zdravím ľudkovia potreboval by som pomoc Mám fabia 2 1.9 TDI auto zle štartuje rozvody su ok výmena u automechanika senzor kupený nový káble som komplet rozobral a premeral už ma nič nenapadá a závada sa nedâ zmazať už len jedna vec či nie sú v konektore prehodené káble potreboval bi som vediet aký kábel ide podla farby do konektora 1,2,3 za pomoc vopred dakujem
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2073)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 18682
Nabehané: 3 mes 11 dní 0 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 09.03.2018 14:15   
Káble nemôžeš mať prehodené lebo by bolo vyradené Hall čidlo z funkcie. Odkedy je závada na svete,kedy začala ?
Ako znie závada ?
Citovať
Jurosik0000
Založený: 04 marec 2018
Príspevky: 6
Nabehané: 1 hod 27 min
PríspevokZaslal: 09.03.2018 16:37   
Závada 000833- snimač polohy vacky./klik.hridele (G40)
P0341-00-neverohodny signal
Zavada je na svete 1 týždeň kuriozita auto som kupil od druheho majitela auto normálne startovalo na supu lenže vymenil so olej a filtre lebo mi pisalo servisný interval výmenu nemal som diagnostiku tak som šiel ku známemu zmazať servisný interval no lenže automechanik ma upozornil na tuto chybu ktorú mi vypísalo na diagnostike bol som pri ňom tak som ju vydel povedal ze bi bolo dobré vymeniť rozvody keď nie som 1 majiteľ aj aby som mal istotu auto štartovalo normálne tak som dal vymeniť rozvody aj senzor ale čo sa stalo auto neštartuje musím dlho točiť kým nastartujem aj tak vás chcem poprosiť o to poradie tých káblov od 1,2,3
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2073)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 18682
Nabehané: 3 mes 11 dní 0 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 09.03.2018 20:42   
Čidlo kúpiš od sondy po konektor ako celok...napichneš konektor a skončené.V tých troch káblikoch je - 5V - kostra - signál
Čokolvek zmeníš je to mŕtve,čo tam špekuluješ ?!
Mechanika iba vystreliť na mesiac a nechať tam.Tá chyba sa síce týka G40 -ky ale mal chybu vymazať či sa opätovne obnoví a rozhodne mal pozrieť hodnotu synchronizácie,pretože chybu nahodí aj nesprávne časovanie.On samozrejme nič nepozrel,takže nemá potuchu čo porobil ale namiesto odstránenia poruchy chybnej pozície rozvodu ti vymenil čidlo a ešte blbo urobil rozvody.
Citovať
laco1871
Vážený člen - Gallardo (187)
Založený: 22 marec 2012
Príspevky: 3252
Nabehané: 20 dní 3 hod 13 min
PríspevokZaslal: 09.03.2018 20:57   
Nie si sám, čo máš takýto problém

Zavada sa vyskytuje aj u benzínových motorov ...

TOMU , čo to vymyslel, aby motor riadila elektronika o napetí len 5 V (!)

By som dal celú domacnosť prerobiť na system 12 V ,
namiesto normalnych 240 V

potom by si uvedomil, aku BLBOSŤ spravil. angry


Pri takej malej voltáži a adekvatnej sile prúdu v Amperoch, stačí aby okolo vonku stojaceho auta, bola hmla a niečo určite prestane fungovať...

Každý jeden senzor musí byť 100 % O.K. dokonca aj teplota tam hrá ulohu, a nedajbože aby sa na senzor alebo konektory kabeláže vylial olej alebo chladiaca kvapalina...
Citovať
pacok
Nová tvár - Trabanto (6)
Založený: 21 júl 2009
Príspevky: 183
Nabehané: 16 hod 48 min
PríspevokZaslal: 09.03.2018 21:23   

Riadne si to zaklincoval.Ak nemas dokumentaciu k roznym cidlam neda sa povedat ci su analogove alebo uz posielaju digitalnu informaciu.Ano rozsah musi byt v norme inak nenastartujes.Kup nove cidlo na kluku a aspon budes vediet ze zaklad mas.
Citovať
Jurosik0000
Založený: 04 marec 2018
Príspevky: 6
Nabehané: 1 hod 27 min
PríspevokZaslal: 09.03.2018 23:47   
Ľudia takto čídla som skúšal 2 nové fungel no nefungujú žeby automechanik nastavil zle rozvody to asi nie robí to každý deň poznám ho dlho giagnostiku už mám chyba sa žiaľ zateľ nepodarila zmazať. Ešte mi napadá či to nebude kostra ale káble som vytiahol zo zvesku všetky 3 a nacvakol nové a nič pýtal som sa preto na konektor v akom poradí máju biť káble nie v čidle ale v konektore v tom čiernom čo doň ide ten sivý od čidla lebo som ho vydel sa v ňom hrabať a chcem mať istotu že káble sú správne
Citovať
VLADY
Vážený člen - Gallardo (224)
Založený: 11 september 2007
Príspevky: 5162
Nabehané: 1 mes 0 dní 2 hod
Bydlisko: najväčšia dedina....BA
PríspevokZaslal: 10.03.2018 15:11   
Ach jaj čo na tom že čidlá fachajú na 5v stými signálmi pár mA to je bohato spolahlivé. To je informácia hodná odborníka. Asi nemáš moc šajnu o elektronike.
_________________
Renault a Suzuki - stelesnenie mojich túžob....
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2073)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 18682
Nabehané: 3 mes 11 dní 0 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 10.03.2018 16:15   
Stále nepochopené....zle zapojené čidlo nemôže dávať von z Hallu digitálny signál pre RJ.Čo tam treba čo baštrngovať z káblikmi ? Fabrika ich mala správne,po výmene čidla cvakneš konektor a ideš.Čo ešte tam je čo špekulovať ?
Choď vo vlastnom záujme od toho mechanika na 100 kilometrov.Overiť správnosť G40 je otázka otvorenia kapoty.Ak už nemá oscilo,ak už nevie čo je na obrazovke diagnostiky,tak by mal vedieť aspoň že Hall ak pracuje z napájaním 5V tak von nemôže ísť pravouhlý signál tiež viac ako 5V a tak vie ešte aj posr.ou obyčajnou diodou za 2 centy zistiť že idú von pulzy zo signálového výstupu.Ale keby nešli....nikdy by si neštartol,RJ by nevedela určiť poradie valcov
Citovať
laco1871
Vážený člen - Gallardo (187)
Založený: 22 marec 2012
Príspevky: 3252
Nabehané: 20 dní 3 hod 13 min
PríspevokZaslal: 10.03.2018 16:39   
Tu máš VŠETKY el. SCHÉMY na Tvoju Fabiu.

https://15epalthessalonikis.files.wordpress.com/2015/09/78444695-skoda-fabia-electrica.pdf

...NIET ZA ČO....
Citovať
Jurosik0000
Založený: 04 marec 2018
Príspevky: 6
Nabehané: 1 hod 27 min
PríspevokZaslal: 10.03.2018 16:55   
Takto ľudkovia dnes mi auto pár krát štartovalo tak že ako na šupu začalo chitať ale nenastartovalo a keď nechitilo tak pretáčanie ešte dlkšie dýk všetkým za odpovede a za schémy idem v pondelok s atutom k inému automechanikovy ozaj ľudkovia je tak ťažké napísať zapojenie toho konektora 2 mám bielo čierne+ na 1 hnedo zelený- a no 3 fialovo čierny signal hall tak vás poprosím o to zapojenie dík za ochotu. potom napíšem ako to dopadlo este raz dík a zatel čau
Citovať
cicmanec
Legenda - Ford T (958)
Založený: 15 október 2008
Príspevky: 25580
Nabehané: 3 mes 14 dní 12 hod
PríspevokZaslal: 10.03.2018 19:53   
VLADY napísal:
Ach jaj čo na tom že čidlá fachajú na 5v stými signálmi pár mA to je bohato spolahlivé. To je informácia hodná odborníka. Asi nemáš moc šajnu o elektronike.

Keď ho čítaš viac tak vieš, že nemá šajnu o ničom. Čo mu ale nebráni radiť vo všetkom. angry
_________________
Upozornenie: Moje príspevky môžu obsahovať iróniu, sarkazmus, cynizmus, nadávky a urážky. Ak s tým máte problém nečítajte ich!
Citovať
Jurosik0000
Založený: 04 marec 2018
Príspevky: 6
Nabehané: 1 hod 27 min
PríspevokZaslal: 11.03.2018 00:38   
Stále niektorí ľudia nepochopili čo chcem šajnu o elektroniky mám dobrú ale ako som sa pýtal na to poradie zapojenia káblov v tom konektor preto lebo automechanik to s toho conektora povyberal a ja chcem mať istotu či ich dal naspäť správne to je celé ok je tak ťažké pre ľudí ktorí sú odborníci napísať to poradie
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum