Skoda Fabia - po výmene termostatu

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

astrak
Príspevky: 149
Dátum registrácie: 31.08.2007 17:56
Zdieľať na Facebook

Skoda Fabia - po výmene termostatu

Príspevok od používateľa astrak »

Ahojte. Pred nedávnom som si všimol,že sa mi Fábia slabo zohrieva a tým aj slabo kúri. Pritom termostat mal rok a za sebou 20 000 km.Vtedy sa robila hlava,rozvody,tesnenia-proste všetko nové.Tak som teda vyhodil ten termostat a dal ten starý čo tam bol predtým.Nalial chladiacu,počkal kym sa zohreje na volnobeh,vyzeralo to O.K tak som sa išiel previezť a po 3 km začala stúpať teplota,ale nie do čeveneho.Tak som sa vrátil a až potom som išiel študovať ako to teda odvzdušniť-našiel som že mam otvoriť viečko expanzky a naštartovať nech si odgrgne-lenže po cca.1min začala voda stúpať a tlačiť sa von.Tak som to zavrel a išiel za kamošom,že čo s tým a on tvrdí že som to uvaril a tesnenie je v r..i. Pýtam sa teda znalých,je to možne? ževraj teraz tlakuje do chladiacej a preto to tlačí von..Prejdem cca 6km ručička pekne v strede a potom pomaly začne stúpať a v expanzke je o dosť viacej vody. Už tu 3 hodiny googlim a 95% to bolo tesnením hlavy-myslite že je to aj moj prípad.Hadica čo ide z termostatu je horúca,aj chladič ale ta spodna hadica je studena.Alebo nejaky postup pri odvzdušnení,keby niekto mal. Dik za odpovede.
Naposledy upravil/-a astrak v 27.11.2016 13:00, upravené celkom 1 krát.
nahradnediely90
Príspevky: 380
Dátum registrácie: 03.03.2010 21:55
Bydlisko: PD
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa nahradnediely90 »

Stačí spraviť test na prítomnosť CO2 v chladiacom okruhu a vieš na čom si (ak máš záujem o test tak mi napíš súkromnú spravu). Inak je možné že svoju službu vypovedala aj vodná pumpa.
Obrázok
astrak
Príspevky: 149
Dátum registrácie: 31.08.2007 17:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa astrak »

Dobre,tak som sa nasral,vypustil znova chladiacu, nahodil naspäť pôvodný termostat a odvzdušnil ako mi poradil p.Hlavaty a je to v poriadku-no nie úplne,ale v stave ako bolo predtým,čiže slabo sa nahrieva.Ale hlavne sa neprehrieva a nebudem musieť meniť tesnenie pod hlavou,ako mi niekto radil.Každopádne kúpim novy termostat.
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: uwa0911589944 a 29 neregistrovaných