1 040 970
inzerátov
Pridať inzerát

Skoda Fabia - netesnost sania , bohata zmes

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum
Odpovedať Nová téma
12>
Autor Správa
dallynized
Založený: 21 august 2016
Príspevky: 35
Nabehané: 6 hod 18 min
Predmet: Skoda Fabia - netesnost sania , bohata zmes PríspevokZaslal: 06.04.2017 18:57   
caute
jedna sa o SKODA FABIA 1.4 MPI 50KW AME rv.2000
takze najrpv to zacalo tak ze bola velka spotreba strasne 12l/100km- zacali sme to riesit, dali sme na diagnostiku a stale to vykazovalo lambda sondu, potom sme isli na meranie este raz a lambda bola v poriadku.
Takze momentalne je to tak ze lambda raz funguje a raz nie.
Potom nam povedali ze treba pozriet vstrekovace tak sme zasli do servisu vstrekovace su v poriadku ale odporucili nam pridat do benzinu pripravok ktory cisti vstrekovace a cely palivovy system.
Musim povedat ze teraz spotreba uz klesla tak na 9,5l / 100km ale aj tak je to vela , mali sme tak 6,5-7l / 100km.
Tak sme zasli opat na diagnostiku a ukazovalo nam ze netesnost v sacom potrubi - odniekial si saje falosny vzduch. Popozerali sme komplet sanie nikde nic nevidno aj skrtiacu klapku sme vycistili.
Teraz sme pozreli aj sviecky a maju max 2000km a su dost take cierne,precistili sme ich a dali naspat. Od coho mozu byt sviecky take ?? A od coho moze byt bohata zmes ? Dakujem za odpovede
Citovať
seven549
Vážený člen - Gallardo (201)
Ľudový rozprávač
Založený: 03 február 2010
Príspevky: 5878
Nabehané: 3 mes 6 dní 23 hod
PríspevokZaslal: 06.04.2017 20:33   
stare sviecky tie pred 2000km boli ake.vaha vzduchu je aka ?aj ta robi problemy a kludne to bude vyzerat na lamda sondu ze raz ide raz nejde.alebo pri zvysenych otackach napr 2000 alebo 3000 bude davat lambda bohatu zmes.
Citovať
m...
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 25 máj 2009
Príspevky: 142
Nabehané: 5 dní 3 hod 57 min
PríspevokZaslal: 06.04.2017 20:59   
mpi nema vahu. v sacom potrubi ma akurat map-snimac tlaku.
volnobezne otacky su ake?
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2027)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 18360
Nabehané: 3 mes 8 dní 2 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 06.04.2017 21:11   
dali sme na diagnostiku a stale to vykazovalo lambda sondu
ukazovalo nam ze netesnost v sacom potrubi

To sú všetko také zahmlené vyjadrenia že ani srnky netušia čo tým je myslené.
Lambda...na základe čoho ste ju videli raz zle potom dobre..z čoho ste to čerpali takéto verdikty.
Správne sa pýta m... aký je volnobeh ?
Citovať
dallynized
Založený: 21 august 2016
Príspevky: 35
Nabehané: 6 hod 18 min
PríspevokZaslal: 07.04.2017 05:56   
takze lambdu sme pozerali na diagnostike na takom grafe aten graf ukazoval ze raz isla a raz nie
otacky na volnobehu su tak 750-850
vahu vzduchu nemame
dakujem za odpovedeee
Citovať
dallynized
Založený: 21 august 2016
Príspevky: 35
Nabehané: 6 hod 18 min
PríspevokZaslal: 07.04.2017 05:58   
otacky podla toho aky je motor ked je studeny tak trochu viac a ked je uz zohriaty tak menej ... ale otacky nekolisu pekne drzia lebo bola precistena klapka
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (81)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 1914
Nabehané: 1 mes 11 dní 7 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 07.04.2017 06:00   
Otazka znela aky je volnobeh,a nie kolko.Volnobeh je rovnomerny,kolisavy?Zmes paliva a vzduchu sa najlepsie a najjednoduchsie skontrolujes na analyzatore.Lambda nevie urobiut taku veklku spotrebu aku uvadzas.
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2027)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 18360
Nabehané: 3 mes 8 dní 2 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 07.04.2017 09:02   
Mám obavu že lambda sa neposudzovala správne,a ako píše avelmak nie je príčinou vysokej spotreby.Lambda má totiž takú vlastnosť že akonáhle zaregistruje na výstupnej voltáži bohatú zmes tak RJ začne na tom základe zmes ochudobňovať.Len hranice možností sú dosť obmedzené,lambda neriadi bahatosť zmesy,to nie je jej úkol.Ona dolaďuje na presno,je na menežmente aby základné veci zariadil,inak lambda pracovať nemôže a nevie.Tu robia najväčšie chyby ľudia,pozrú že lambda nependluje..tak ju posúdia že je zlá.Tam kde zo vstrekovačov odkvapkáva palivo,alebo prisáva falošný vzduch je lambda hotová,nedokáže pracovať.Ona to je,ktorá potrebuje vytvoriť podmienky aby pracovať mohla,nevytvára ich,ako si mnohý myslia.Ak dosiahne tvorba (pomer) zmesy lambda okno...rozbehne sa práca lambdy.
Detail ...raz išla raz nešla.Všetko zle ! Aj tá najlepšia sa takto správa a aj u 100% motora.Pre prácu potrebuje USTÁLENÉ podmienky,tj nemení sa zloženie zmesy !!! Kým je v pohybe,motor akceleruje alebo deceleruje,tak lambda zastane a NEPRACUJE !!!
Bavíme sa bežnej zirkónovej dvojstavovej lambde MPi čka.Pretože už dnes idú iné sondy,z čerpacími článkami a širokorozsahové ktoré vedia spracovať kolosálny rozsah palivovej zmesy od úplne chudobnej po veľmi bohatú.Ale to sú iné generácie.
Analyzátor je výborný pomocník,má ale tiež podmienku,žiadna netesnosť v spoji na výfuku,čo majú teda autá bežne černotu od splodín inak vyhodnotí tiež zlé emisie.
Pre tento motor sa predpisuje skúška odkvapávania dýz do odmerky,nejaká tá kvapka za min. musel by som hladať.
Do spotreby ide všetko,protitlak výfuku,odpor v saní,zlé nameraná teplota,klamný údaj podtlaku v saní,zlý ventil pre odvetrávanie nádrže,regulácia tlaku paliva,zarušené čidlá klepania od reťaze.Aj keď je to jeden z nejjednoduchších menežmentov aké existujú,je toho za vagón čo potlačí spotrebu.Tento motor už má celkom solidnú diagnostiku,tvorí readiness kód,v ňom sú vyhodnetené všetky podmienky

Citovať
dallynized
Založený: 21 august 2016
Príspevky: 35
Nabehané: 6 hod 18 min
PríspevokZaslal: 07.04.2017 13:47   
aha tak volnobeh je rovnomerny nekolise nic
takze co by ste mi odporucili s tym urobit ?
dakujem
Citovať
dallynized
Založený: 21 august 2016
Príspevky: 35
Nabehané: 6 hod 18 min
PríspevokZaslal: 07.04.2017 13:49   
kazdopadne dakujem hlavne mhlavaty pekne si to vysvetlil :D
Citovať
bajo777
Legenda - Ford T (534)
Vrchný konštruktér
Založený: 03 august 2010
Príspevky: 9997
Nabehané: 3 mes 20 dní 11 hod
Bydlisko: BH - bratislavske humno
PríspevokZaslal: 07.04.2017 13:50   
s takou spotrebou nemoze ist henta fabia dobre, tomu proste neuverim...ked tak nemoze ist dobre auto, jedine ze blokovane kolesa nonstop , alebo tratis benzin cestou
_________________
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)


Citovať
jaster-83
Povedomá tvár - Favorito (34)
Založený: 16 september 2010
Príspevky: 574
Nabehané: 10 dní 5 hod 32 min
PríspevokZaslal: 07.04.2017 14:38   
Vyfuk ako na tom je, vlnovec nieje ko? termostat neprepusta? motor drzi teplotu? cidlo teploty paliva ak tam je co hlasi?
_________________
1U5 AVU
6U1 AMH
6Y5 ASY
N15 GA14DE
3B6 AVF
Citovať
dallynized
Založený: 21 august 2016
Príspevky: 35
Nabehané: 6 hod 18 min
PríspevokZaslal: 07.04.2017 14:54   
tak vlnovec neviem ako na tom je pozriem sa na to
motor sa pekne nahreje a drzi teplotu
nepozorujem ani nijaky rozdiel vo vykone auto ide ako predtym len je tam velka spotreba no ...
snimac teploty paliva nemam tam
uz fakt neviem co mam robit s tym autom
jeden co mal tiez fabiu on mal taky isty problem a unho to boli piestne kruzky
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2027)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 18360
Nabehané: 3 mes 8 dní 2 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 07.04.2017 15:38   
Videl by som nejakú nádej nájsť problém ak by sa stiahla blockmap po štarte a ešte raz v prevádzkovej teplote.Ísť do Aplikácie (VCDS) zvoliť tam Mapování kanálů a tam iba navoliť 01 ako RJ a vyznačiť csv a teda štart.Potom mi sem zaves ten vytvorený blockmap
Citovať
dallynized
Založený: 21 august 2016
Príspevky: 35
Nabehané: 6 hod 18 min
PríspevokZaslal: 07.04.2017 20:20   
dobre dakujem mhlavaty zajtra ked budem moct ti to tu hodim
dakujem pekne
Citovať
Odpovedať Nová téma
12>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum