Skoda Fabia I - klapka kurenia

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
juraj556
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 30 júl 2019
Príspevky: 59
Nabehané: 7 hod 31 min
Predmet: Skoda Fabia I - klapka kurenia PríspevokZaslal: 19.03.2020 18:16   
prosim vas mate niekto skuenost s kurenim u fabie? fuka mi stale teply vzduch, nereaguje na nastavenie koleckom. napadlo ma ze by som natvrdo rukou nastavil klapku nech mi idu vzdy iba studeny vzduch. je mozne to urobit?
Citovať
mastik29
Veľmi obľúbený člen - Ferraro (144)
Založený: 07 apríl 2010
Príspevky: 2707
Nabehané: 18 dní 10 hod 52 min
PríspevokZaslal: 20.03.2020 00:07   
Pravidla si cital???

https://forum.autobazar.eu/skoda-fabia-kurenie-t45116.html
https://forum.autobazar.eu/skoda-fabia-tdi-t67199.html
Atd…

A urobit sa da vsetko.
Mimo ine, normalny clovek by to riesil servisom, ktory by aspon cez diagnostiku to preveril, otestoval a potom zrejma vymenil.
Ved je to Skodovka, postarsia Fabia, vyborne ceny ND.
Koli pristupu k tomu servu, by sa asi nik neodvazil tam davat ine, nez novy kus.
Aj ked… Daktori si pre jedno € daju koleno vrtat…

Ozaj, mozno by bolo lepsie to prerobit na spagatiky, ze by sa jejich potahovanim dala menit teplota.
Ved teraz teplo, no hlasia ochladenie, mraz…
Citovať
juraj556
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 30 júl 2019
Príspevky: 59
Nabehané: 7 hod 31 min
PríspevokZaslal: 20.03.2020 08:18   
ano viem ze je tem o kureni na fabiu kooopa.. mam ich prebehnute cca. a zistil som ze robota je to na 1-2 dni kvoli blbemu umiestneniu. lenze ja to chcem napevno resp. na spagatiky ako vravis, nechcem do toho vrazat nic ani to davat do servisu a toto som nikde nenasiel, dokonca ani neviem kde tie klapky su.. ko by sa dal irucne otocit ?
proste natvrdo otocit klapky ako sa na spravnu embecku patri
Citovať
cicmanec
Legenda - Ford T (1291)
Založený: 15 október 2008
Príspevky: 27666
Nabehané: 4 mes 6 dní 11 hod
PríspevokZaslal: 20.03.2020 08:28   
Google: Škoda Fabia Servisní příručka
_________________
Upozornenie: Moje príspevky môžu obsahovať iróniu, sarkazmus, cynizmus, nadávky a urážky. Ak s tým máte problém nečítajte ich!
Citovať
autolaik
Vážený člen - Gallardo (159)
Založený: 15 marec 2009
Príspevky: 2910
Nabehané: 29 dní 17 hod 18 min
PríspevokZaslal: 20.03.2020 09:23   
Nazdar,vlani som to riesil, vysklbol som ten kryci plast pri nohach pod kurenim pri pravej nohe, rukou nahmatas kam ti ide lanko od ovladania klapky kurenia. To som cele aj s mechanizmom vypacil...ale bacha na ramienko ktore ide do kurenia. To spominane rameno ktore ovlada preklapaciu klapku radiator/napriamo studeny. Na tu som dal ale 20 cm dlhy drot ktorym to teraz ovladam . Je to ciganska robota a urob to tak len vtedy ked mas v hlave ze je to len stary crep do konca stk.
Ten kryci plast je ohybny, ked budes opatrny tak ho nepolames.

Mastik, fabia 1 bez klimy tam nema servo,len lanko. Servo vlada len vnutorny- vonkajsi smer nasavania vzduchu

A aj ja som zvolil tento sposob "opravy" , komplet kurenie stoji naozaj par eur....ale tej roboty okolo by bolo tolko ze som sa na to vytoto


Naposledy upravil autolaik dňa 20.03.2020 09:30, celkom upravené 1 krát.
Citovať
mastik29
Veľmi obľúbený člen - Ferraro (144)
Založený: 07 apríl 2010
Príspevky: 2707
Nabehané: 18 dní 10 hod 52 min
PríspevokZaslal: 20.03.2020 09:29   
juraj556 napísal:
ano viem ze je tem o kureni na fabiu kooopa.. mam ich prebehnute cca. a zistil som ze robota je to na 1-2 dni kvoli blbemu umiestneniu...


juraj556 napísal:
… ja to chcem ...

Ty tu chces proste trolovat..
Zjavne sa nudis, tak si hladas zabavu…
Skus to na inom fore, tam, kde si nasiel, ze je to praca na 1-2 dni, mozno tam najdes pochopenie.
Citovať
mastik29
Veľmi obľúbený člen - Ferraro (144)
Založený: 07 apríl 2010
Príspevky: 2707
Nabehané: 18 dní 10 hod 52 min
PríspevokZaslal: 20.03.2020 09:59   
autolaik napísal:
Mastik, fabia 1 bez klimy tam nema servo,len lanko.


Aj s klimou je to rovnake, ovladanie lankom, avsak ktore sa toci, nie tahom.
Rozdiel medi klimou a neklimou je iba v ovladani vykonu kompresora, fabia totiz nedostala climatronic, iba polovicny climatic.
Citovať
juraj556
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 30 júl 2019
Príspevky: 59
Nabehané: 7 hod 31 min
PríspevokZaslal: 20.03.2020 17:08   
opravene

chlapi on tam bol len bowden na spojke rozpojeny.. odpojeny.. co nechapem ako .. nastokol som ho a ide :D ziadny servomotro, i ked som ho tam cakal
Citovať
mastik29
Veľmi obľúbený člen - Ferraro (144)
Založený: 07 apríl 2010
Príspevky: 2707
Nabehané: 18 dní 10 hod 52 min
PríspevokZaslal: 20.03.2020 19:28   

Bravo, gratulujem. Jeden z mala, co aj da spatnu vazbu o probleme a vyrieseni.
Ziadne spagatiky sa nekonaju
Palec hore.
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum