807 096
inzerátov
Pridať inzerát

Seat Toledo 1.9 tdi , 81kw - zámena riadiacej jednotky

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Seat fórum
Odpovedať Nová téma
12>
Autor Správa
bongo564
Založený: 10 december 2016
Príspevky: 29
Nabehané: 4 hod 3 min
Predmet: Seat Toledo 1.9 tdi , 81kw - zámena riadiacej jednotky PríspevokZaslal: 17.03.2020 11:25   
Zdravím je tu veľa príspevkov o výmene riadiacej jednotky motora a nastavenie imobilizeru ale nenašiel som tu taky prípad ako mám ja...
Mam seat toledo 2 1.9tdi 81kw kód motora ASV kúpil som to načipovane... Motor strasne dymi na čierno a keď idem napríklad stálych 50kmh na stálom plyne tak motor vynecháva a cvaka ako keby podfukoval vstrekovač ale keď jemne pridám plyn tak motor má už dobrý chod tak som myslel že to je chipom... Mam doma riadiacu jednotku motora z 1.9tdi 66kw ale je načipovana na 81kw (origo mapy od vw) tak sa chcem opýtať či bude vadiť keď ju dám do auta a nastavím si imobilizer... Viem že tá 66kw má iné dávky nafty a tak ale keď je prečipovana na 81kw tak by to mohlo byť rovnaké ale preto sa pýtam vás
Citovať
mp3turbo
Legenda - Ford T (571)
expert: TDI
Založený: 09 apríl 2006
Príspevky: 17711
Nabehané: 1 mes 3 dní 17 hod
PríspevokZaslal: 17.03.2020 12:36   
mohlo by to fungovat, ale kedze nikto z nas nevidel ani tvoje auto a nepozna jeho objektivny stav, ani tu druhu riadiacku co tam chces pichnut, jedine co vieme na dialku povedat je "skus to".

Co sa tyka dymenia na cierno pri ustalenej rychlosti : nemyslim si ze tam prichadza cipovanie do uvahy ked sa bavime o 50km/h (keby sme rozpravali o 190km/h, tak to urcite ano, ale pri patdesiatke nepotrebujes ziadny vykon na kolesach atd, ci uz ides na tretom alebo stvrtom prevode). Nepises ci masinka rovnako dymi na dvojke/trojke/stvorke pri tejto rychlosti, ale kacirsky by som skusil tipnut inu pricinu tvojho dymenia :

- roztrhnuty / neteesniaci / zhrdzaveny intercooler (auto bolo cipovane, dostavalo bomby od nejakeho poaknovaneho šiltovkára)
- predrate hadice od turba, prisava falosny vzduch
- cvakanie pri ustalenej rychlosti neviem vysvetlit pri 81kW ; keby to bola 85kW PD tak by to bolo napajanie vstrekovacov (rampa so vstrekmi)
Citovať
bongo564
Založený: 10 december 2016
Príspevky: 29
Nabehané: 4 hod 3 min
PríspevokZaslal: 17.03.2020 14:36   
Pri stálej rýchlosti to nedymi... Ale len vynecháva ako keď dáte benziňaku omedzovač a do toho to cvaka ale keď pridám jemne prestane a ešte jedna vec čo som nepísal za studena keď pridávam plynule plyn tak do 1300 otáčok idu otáčky plynule hore aod 1300 to skočí do 1500 a potom ide zase plynulo keď sa zohreje robí to menej....
Dymilo mi to možno preto lebo podtlakova banka na turbe bola seknuta takže vôbec nezaplo turbo... Ale pozriem aj hadice ale cooler mam dobrý na 100 pro
Ešte jedna otázka ohľadom riadiacej jednotky.... Keď tam dám tú z 66kw +chip 81kw tak ako zistím že motor ide ako klasická 81kw... Ukáže mi diag presne dávky ktoré dáva rj? Keby hej potom nájdem na nete aké dávky majú byť a skontrolujem si to? Ďakujem za odpovede
Citovať
avelmak
Veľmi obľúbený člen - Ferraro (125)
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 2284
Nabehané: 1 mes 18 dní 5 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 17.03.2020 14:50   
Jednoducho nemoze fungovat.66kw ma klasicke turbo a 81 s variabilitou.Teda aj iny hardvare.66kw verzia nacipnute na 81kw nie je to iste!!!!!!Ak chces konkretnosti napis mi ss.
Citovať
keyness
Povedomá tvár - Favorito (29)
Založený: 23 máj 2011
Príspevky: 680
Nabehané: 12 dní 12 hod 52 min
PríspevokZaslal: 17.03.2020 20:55   
Ale hej moze fungovat aj bude pokial je to 66kw z verzie s variabilitou je to jednoduche koncovka na jednotku ma iny tvar, ak by bola rj z kodu motora,, agr bez variability,,
Citovať
bongo564
Založený: 10 december 2016
Príspevky: 29
Nabehané: 4 hod 3 min
PríspevokZaslal: 18.03.2020 03:28   
Keyness úplne bez problémov pasovali koncovky do rj len proste teraz mi to nikto nenapichne na diag a nesparuje s imobilizerom tak neviem či ten motor pôjde... Len proste chcem aby ten motor bol urobený ako origo... (chcem to urobiť naporiadok)
Takže keď rj pasuje normálne na koncovky tak nastavím imo a keď motor naštartuje ako zistím že tá rj je dobra a dáva správne dávky nafty atď atď zistím to na diag či nie
Citovať
oco13
Legenda - Ford T (1027)
Založený: 14 december 2008
Príspevky: 9064
Nabehané: 4 mes 25 dní 20 hod
Bydlisko: okr.nové zámky
PríspevokZaslal: 18.03.2020 04:07   
Alebo behnes na emisnú
_________________
Moje príspevky sa netýkajú aut ,ale zadávatelov.
Citovať
cicmanec
Legenda - Ford T (1233)
Založený: 15 október 2008
Príspevky: 27404
Nabehané: 4 mes 1 dní 23 hod
PríspevokZaslal: 18.03.2020 06:19   
Dakedy v októbri keď začnú fungovať a dostanesš sa na rad...
_________________
Upozornenie: Moje príspevky môžu obsahovať iróniu, sarkazmus, cynizmus, nadávky a urážky. Ak s tým máte problém nečítajte ich!
Citovať
mp3turbo
Legenda - Ford T (571)
expert: TDI
Založený: 09 apríl 2006
Príspevky: 17711
Nabehané: 1 mes 3 dní 17 hod
PríspevokZaslal: 18.03.2020 07:27   
>> proste teraz mi to nikto nenapichne na diag a nesparuje s imobilizerom tak neviem či ten motor pôjde...

nic neparuj, proste ho vypni. I ked je pravda ze ma nenapada nastroj ktory by vedel vypnut immo a nevedel parovat zaroven :) okrem ineho, ziadne Toledo 81kW ti uz nikto kradnut nebude. Fakt nie.


.
.

>> Len proste chcem aby ten motor bol urobený ako origo... (chcem to urobiť naporiadok)

to urcite dosiahnes najlepsie tak, ze do vymeneneho hybrid (vyskladaneho) turba na 81cke namontujes vacsi intercooler, Fratelli vstrekovace, tri prepinatelne mapy, kovane piesty, RIADIACU JEDNOTKU Z INEHO MODELU S NEJAKYM SOFTOM O KTOROM HOUBELEC VIES A RIESENIM IMOBILIZERU, a rovno z garaze hajde na emisnu !

Do serioveho stavu sa masinka dava TROSICKU inym sposobom. Halo !
Citovať
lucia.a.laco
Nová tvár - Trabanto (11)
Založený: 03 október 2010
Príspevky: 145
Nabehané: 4 dní 19 hod 42 min
PríspevokZaslal: 18.03.2020 08:41   
avelmak napísal:
Jednoducho nemoze fungovat.66kw ma klasicke turbo a 81 s variabilitou.Teda aj iny hardvare.66kw verzia nacipnute na 81kw nie je to iste!!!!!!Ak chces konkretnosti napis mi ss.

Dovolím si nesúhlasiť čo taká 66kw ALH, tá má tiež variabilné turbo.
Ak má RJ z ALH a fabrické mapy na nej tak by to malo fungovať.
Už si konečne jedno zapamätajte, nie všetky 66 kw sú obtokové!!!
Citovať
avelmak
Veľmi obľúbený člen - Ferraro (125)
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 2284
Nabehané: 1 mes 18 dní 5 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 18.03.2020 09:00   
lucia-mas pravdu,len sme si pisali cez ss a pisal ze ma agr.Ak sa dobre pamatam.
Citovať
bongo564
Založený: 10 december 2016
Príspevky: 29
Nabehané: 4 hod 3 min
PríspevokZaslal: 18.03.2020 09:39   
mp3turbo napísal:
>> proste teraz mi to nikto nenapichne na diag a nesparuje s imobilizerom tak neviem či ten motor pôjde...

nic neparuj, proste ho vypni. I ked je pravda ze ma nenapada nastroj ktory by vedel vypnut immo a nevedel parovat zaroven :) okrem ineho, ziadne Toledo 81kW ti uz nikto kradnut nebude. Fakt nie.


.
.

>> Len proste chcem aby ten motor bol urobený ako origo... (chcem to urobiť naporiadok)

to urcite dosiahnes najlepsie tak, ze do vymeneneho hybrid (vyskladaneho) turba na 81cke namontujes vacsi intercooler, Fratelli vstrekovace, tri prepinatelne mapy, kovane piesty, RIADIACU JEDNOTKU Z INEHO MODELU S NEJAKYM SOFTOM O KTOROM HOUBELEC VIES A RIESENIM IMOBILIZERU, a rovno z garaze hajde na emisnu !

Do serioveho stavu sa masinka dava TROSICKU inym sposobom. Halo !

Kto hovoril že idem tuningovať doma na dvore 1.9 akože jeden s tých tesco tunerov vážne niesom jediná vec čo som sa pýtal je či môžem vymeniť rj alebo nie
Citovať
mp3turbo
Legenda - Ford T (571)
expert: TDI
Založený: 09 apríl 2006
Príspevky: 17711
Nabehané: 1 mes 3 dní 17 hod
PríspevokZaslal: 18.03.2020 11:20   
nemozes, pretoze "nacipovanou 66kou na 81" ROZHODNE NEDAS TVOJU MASINU DO !!POVODNEHO!! STAVU.
Je na tom nieco tazko pochopitelne ked nie si domaci tesko-tuner ?


Montovanim 66ky precipovanej na 81 a spekulovanim s kompatibilitou "rozhodne nejdes tuningovat doma na dvore". Kdežéééé !
Citovať
bongo564
Založený: 10 december 2016
Príspevky: 29
Nabehané: 4 hod 3 min
PríspevokZaslal: 18.03.2020 16:03   
mp3turbo
No tak jak vidím tak evidentne chceš zo mňa robiť k....a ja som sa len normálne spýtal či je to možné keď nie tak ju hodím do popelnice a zoženiem si origo z 81kw a tak sa už aj stalo
Ďakujem všetkým za rady
Citovať
mp3turbo
Legenda - Ford T (571)
expert: TDI
Založený: 09 apríl 2006
Príspevky: 17711
Nabehané: 1 mes 3 dní 17 hod
PríspevokZaslal: 18.03.2020 17:33   
prepac, ja neviem co si myslel slovom k.... ja z teba nemusim robit nic. Pozri sa aku si dostal prvu radu v tomto prispevku a kto ti ju poskytol.

Potom sa zamysli ake kotrmelce ides vymyslat a este vyduvas perie ze ides dat masinku do !uplne originalneho! stavu. Mnnnno... cojaviem...

Naozaj z teba hocikto iny musi robit hocico ? Alebo to zo seba robis sam ? Aj v jednej vete napises "a zozeniem si origo z 81kW a tak sa uz aj stalo" - ved to si samosebe odporuje. Ked napises ze si zozenies, tak to syntakticky znamena BUDUCI cas = este ju nemas, zozenies si ju. A hned nasledujuce pismenko je ze sa tak uz aj stalo, cize ju vlastne aj mas.

Naozaj potrebujes hocikoho ineho aby ta postavil do zvlastneho svetla ?
Citovať
Odpovedať Nová téma
12>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Seat fórum