Seat Leon - oneskoreny start

Diskusia ohľadne vozidiel značky Seat

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

jozo405
Príspevky: 32
Dátum registrácie: 10.03.2020 21:08
Zdieľať na Facebook

Seat Leon - oneskoreny start

Príspevok od používateľa jozo405 »

Ahojte,
dneska rano pri startovani som si vsimol oneskoreny start.
Po pretoceni kluca do tretej polohy trebalo pockat 2-3 sekundy kym motor nastartoval, akoby kluc reagoval oneskorene na starter.
Nieco ako na tomto videu:
https://www.youtube.com/watch?v=C4O3NfWJhMM

Co by to mohlo byt?
seat leon 2.0 tdi 110kw 2015
pudis
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 28.01.2010 08:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pudis »

Kľudne aj elektrická časť spínacej skrinky ( mal som to isté na staruckej B5), ale najskôr skontrolovať štartér ( prepojiť nakrátko s baterkou) či nakopne motor, samo zrejme skontrolovať kontakty batérie.
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

mozno sa ti bateria coskoro poberie.presne ten jav ako na videu som mal u ibizy v auguste.kazdy den bol prekvapenie.pred tyzdnom uz sla nova znova exide.

a este to robilo tak ze rano v pohode.prejdem 5km vypnem.okol 11.00 svieti slnko uz je aj teplejsie sadnem a ani tuk.nepretocil starter.

ten isty jav mam u 29 rocnemho auto ktore nema ziadnu techniku ako tie nove a to iste.ked som tam dal na 2 dni bateriu tu novu problem zmizol. daj zmerat baterku v predajni tym zatazovym testerom.ten to odhali ze bateria uz nema silu.pritom vsetko elektricke ficalo ako ma.ale na starotvanie to malo vypadky.
janicekk
Príspevky: 107
Dátum registrácie: 21.11.2008 22:19
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa janicekk »

Kludne by som povedal, ze este nebolo "nazhavene" a rj nespustila start motora.
maco34
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 11.02.2015 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa maco34 »

Chvalabohu, že sa v autách všetko automatizuje, pretože ľudská bytosť tak osprostieva, že o chvíľu bude problém pre človeka aj stlačiť gombík START ENGINE (a druhá skupina bude špekulovať nad problémom ktorý neexistuje a napr. rozoberať spínaciu skrinku). Ale k veci - tvoje auto je na 99% úplne v poriadku, ráno bolo chladnejšie a nepočkal si na ukončenie žhavenia a menežment nepripustí štart skôr, ako ukončí žhavenie (zhasne kontolka). Je to tak na celej grupe... Máš dve možnosti, buď štartuj tak, že vložíš klúčik, hneď pretoč až na na "doraz" a celý štart prebehne sám( áno, klúčik vôbec netreba držať v polohe štartovania na týchto autách, stačí iba ťuknuť do polohy štartovania). Alebo pre pokoj na duši si to vyskúšaj, počkaj na zhasnutie kontrolky žhavenia (snáď ťa aspon v autoškole naučili, čo ktorá kontrolka znamená, keď už nie ako štartovať), a po zhasnutí štartuj. Uvidíš, že štartuje okamžite.
Napísať odpoveď

Návrat na "Seat fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní