Seat Ateca 2.0 tdi , 2017, 4x4 - trhanie motora

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

miso-imrich
Dátum registrácie: 20.01.2025 07:38
Zdieľať na Facebook

Re: Seat Ateca 2.0 tdi , 2017, 4x4 - trhanie motora

Príspevok od používateľa miso-imrich »

Bol precisteny cely palivovy system,nove cerpadlo v nadrzi,repas vstrekovacieho cerpadla plus vstreky. Problem nevymizol.Do servisu som objednany buduci tyzden kde je v plane vymenit snimac vackoveho hriadela.Problem je ze dany problem sa vyskytuje sporadicky, tak ako som pisal pri druhej jazde kde auto trochu postalo-vychladlo.
Milan815
Dátum registrácie: 04.10.2010 18:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Milan815 »

Pisete ze pri druhej jazde.. To znamena ze nieco sa ohreje, roziahne sa a prestane tesnit,do palivovej sústavy sa dostane cez netesnost vzduch, .. Motor zacne vynechavat.. Neviem ci to diagnostika zaznamená ked vynechavaju valce..nie som automechanik.. Co tak skusit dat naftu do bandasky, na spolujazdcovej strane, napojit hadicu z balonikom ktorý bude niekto pumpovat za jazdy na privod do filtra od nadze... Pokus za 5 korun a možno vam nieco napovie..
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

Milan815 napísal: 21.01.2025 09:46 Pisete ze pri druhej jazde.. To znamena ze nieco sa ohreje, roziahne sa a prestane tesnit,do palivovej sústavy sa dostane cez netesnost vzduch, .. Motor zacne vynechavat.. Neviem ci to diagnostika zaznamená ked vynechavaju valce..nie som automechanik.. Co tak skusit dat naftu do bandasky, na spolujazdcovej strane, napojit hadicu z balonikom ktorý bude niekto pumpovat za jazdy na privod do filtra od nadze... Pokus za 5 korun a možno vam nieco napovie..
Pochybujem že týmto počinom niečo odhalí, skôr si myslím že si privodí ešte horší priebeh než takto lebo to proste rukou nenapumpuje… Je to CR čiže tam ten tlak nedosiahne. A píše že čerpadlo je nové…
Honda Accord Tourer 2.4 i-VTEC
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

miso-imrich napísal: 21.01.2025 08:37 Bol precisteny cely palivovy system,nove cerpadlo v nadrzi,repas vstrekovacieho cerpadla plus vstreky. Problem nevymizol.
a je to tu.priznanie ze si stym nikto nevie rady.

u audi z motormi 2.0tdi cr tento problem robi snimac vacky alebo kluky.
ale zase beriem to tak ze motor je nebastleny nikdy taky problem nemal a zacal trhat.po opravach uz tazko radit.to auto treba realne prezriet vyskusat.

mozno ten servis kde si objednany bude mat poriadnu diagnostiku ktora vsetko ukaze.

treba napisat vzdy do coho sa uz vrtalo.lebo potom su aj take odpovede ze skus toto alebo toto.

pri 200000km robene vstreky a cerpadlo.

mas to odnova?

je to dovoz z toho nemecka?

v dnesnej dobe neverim na spinu alebo bahno v nadrzi .mal som to len raz ked som mal skodu favorit a tankoval este na benzinkach postavenych za sociku tam som nasiel aj nejaku hadicu o dlzke 20cm v nadrzi

ale to odvtedy sa uz vsetko pomenilo.

odvtedy nikdy som to nemal v ziadnom aute ani v 33 rocnom veterane ktory ako novy jazdil prvym majitelom v okoli trebisova co bol rok 1992.plechova nadzr bola citucka nikdy neotvarana.ani v starom mondeu z roku 2006 2.2tdci pochadzajuceho z ruzomberka.ani z opla z turcianskych teplic ani bmw z kosic atd atd.

otvaram nadrz na kazdom jazdenom co kupim a preverim si hned v druhy den ako to tam vyzera.vzdy to bolo ciste.

mat bahno v nadrzi to je snad len u gazdov co tankuju pancovanu naftu a benzin.
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Tiez som videl 1200 otaciek
miso-imrich
Zdieľať na Facebook

Auto mam vyse roka,je to dovoz z DE.trhanie uz bolo pred cistenim palivoveho sytemu, ktore zacalo raz za mesiac dva a da sa povedat ze teraz je to uz na dennej baze.Ale az pri druhej jazde ked auto trochu postalo.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Mne to evokuje niekde zly kontakt. No niesom automechanik.
To ze az pri druhej jazde ma zaujalo. (Pod)tlak, teplota, kontakt - len coho?
Niekto z milanovymi vedomostami, vybavenim by to mozno odvodil z nalogovaneho. Inak je to len vestenie.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
Milan815
Dátum registrácie: 04.10.2010 18:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Milan815 »

Treba najst chalana ktorehe to bavi a vie nad tym porozmyslat (je ich malo hlavne tych rozmyslajucich). Niečo sa ohreje roztiahne, prestane tesnit prisaje falošný vzduch, alebo sa roztahne a brani prechodu paliva.. Ked to diagnostika nezaznamena je to mechanicka záležitosť. Len tak menit veci od buka dobuka je drahe. Drzim palec
cicmanec942
Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Milan815 napísal: 22.01.2025 12:02Ked to diagnostika nezaznamena je to mechanicka záležitosť.
Ty asi nebudeš diagnostik, že?
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ked to diagnostika nezaznamena je to mechanicka záležitosť....

Môže a nemusí.Množstvo krátky dejov aj hodne závažných nemusí RJ zaznamenať a zapísať chybu,dokonca hlášky typu misfire teda výpadok zápalu vo valci.Je potrebná sekvencia určitého počtu a potom bude.OBD takéhoto motora poskytuje hravo vyše tisíc údajov a vyžaduje mať dobré vedomosti aj na údaj aj na vzťahové väzby,inak z toho nezaprší nikdy.
Čo nezachytí OBD pre nízke vzorkovanie,zachytí oscilo.Ale nevyhnutné je poznať vzťahové veci,vedieť čo s čím a ako nachytať pachateľa ak sa nedá priamo,tak cez inú činnosť.No len to je vyžší dívší škola.Tu sa čaká...daj si tabletku a budeš šťastný...to tak nefunguje.Povedz hotovú vec že čo mám vymeniť a choď do riti.Ale krátko a rýchlo,lebo sa nám nechce ani čítať ani premýšlať,daj hotové a požuté.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Tie otacky boli fakt realne?? :40bd:
miso-imrich
Zdieľať na Facebook

Lubos Zimovcak nechapem tvojej otazke…
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Normalne sa pytam.
Neviem, ci si isiel dole kopcom, ci si ubral plyn, lebo 1.200, ci kolko si mal otacok..., tolko nemam ani na nakladnom aute...

Este aj tam je optimum 1.500 +-.

Autu podla mna nic nie je. Natankuj plnu, daj aditivum a piriadne ho prebehni..
Hlavne, nechod pod 1.500 otacok.
Mne takto niekedy zaskube autami, VSETKYMI, ked je nemozna situacia, kedy neviem dat vhodnu rychlost, prevodovkou/ a otacky mi padnu, lebo musim pribrzdit a nasledne pridat.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Aditívum môže naozaj pomôcť - ak... Osobne by som to skúsil no ak je nejaký problém, ktorý nemá ako odstrániť nemá ho ako odstrániť. Vynikajúco určité použité včas mnohým predchádzajú.
Osobne som desaťročia "aditívový" a ak som vedel prečo - dal som (benzínovému) autu do nádrže do pár (cca 15) litrov pol plechovky VIFu - no to NIE JE RADA!
Do naftových dávam prednostne iné - ako prevenciu. Aditívum s vyšším čistiacim účinkom dokáže veľa - no ak spustí náhle veľa bordelu, môže vzniknúť ďaľší problém - a to sdom naozaj skoro 30 rokov "aditívový".
Nikomu som nikdy nepovedal a nepoviem - "nalej tam a...", viacerým - "mohol si tomu predísť".
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
HHTWin
Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa HHTWin »

Preco ste si isty, ze je problem v palive? Preco mne vie ist auto aj na 1200 aj 1400 otacok bez problemu?

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných