Seat Altea XL 2012 - nakódovanie denného svietenia

Diskusia ohľadne vozidiel značky Seat

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Paulie19
Príspevky: 81
Dátum registrácie: 21.09.2008 19:12
Zdieľať na Facebook

Seat Altea XL 2012 - nakódovanie denného svietenia

Príspevok od používateľa Paulie19 »

Dobrý deň.
Kúpil som Seat Altea XL vyrobenú 11/2012. Mám tam otočný prepínač na svetlá s polohou "AUTO". Má tiež svetelný a dažďový senzor. Problém je v tom že nefunguje denné svietenie. Ak sú svetlá v polohe 0 alebo AUTO tak nič nesvieti. Akurát v polohe AUTO keď sa zotmie automaticky zapne stretávacie svetlá. Myslím si že to niekto v minulosti vypol cez diagnostiku aby to nezaťažovalo pri štartovaní baterku.
Vedel by niekto poradiť ako to nakódovať cez VCDS aby svietili iba predné diaľkové svetlá na určitú intenzitu v polohe 0 a AUTO?
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

nikto s tym nic nerobil.ake denne svietenie to auto ma.to nema nic len klasicke stretavacky.co od toho cakas.ak je tma zasvietia.iba auta za nova na sk alebo lepsie povedane V4 ma povinne svietit tak kazde auto to ma aktivovane z vyroby svietit automaticky po zapnuti kluca svetlami.ziadna krajina na zapad od nas nema povinne svietit cez den.potrebujes na to hex can bus kabel a soft si uz stiahnes akykolvek novsi vcds a potom bude gol ak taku moznost neponuka rj auta lebo seat neni passat.da sa to este riesit cez vypinac s ktorým sa zapínajú svetlá ze ak zapnes kluc budu ti svietit len stretavacky bez zadnych svetiel a osvetlenia pristrojovky.
Naposledy upravil/-a seven549 v 06.04.2017 04:20, upravené celkom 1 krát.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Ako hovorí seven, svietiť cez den je blbosť :342a:

A automaticke rozsvecovanie svetiel podla intenzity vonkajšieho svetla,je ešte väčšia blbosť...

predstav si situaciu,že v noci vchádzaš do mesta ktoré je osvetlené, vypnu sa automaticky svetla na aute ??

Ak to takto funguje, mali by sa ...

Ja mam tiež auto vyrobené v 11/2012 tam to je riešené tak,že ak je prepínač v polohe "denného svietenia" svietia stretávacie svetlá ale nedaju sa zapnuť hmlovky,
vstrednej polohe svietia parkovačky+zadne obrysove svetlá
a v dalšej polohe sa dá zapinať komplet všetko.

Čo však ja velmi kvitujem a suhlasim je automaticke VYPINANIE svetiel,pri vypnutí motora,
za toto naozaj palec hore ! Nemože sa stať,že necham zapnute svetla a vybije baterku.

Inak tie diody su velmi moderné teraz , ale nie každy
obĺubuje takúto "kolotočarinu" , su ešte aj normalni ludia medzi nami.....

Je tiež moderné použiť ako denné svietenie dialkové svetla na znižený výkon 40% , ale myslim,že na to treba zvlašt nejaký modul dobastliť do elektroinštalacie...
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

Aspoň že madari si to upravili že v obci a meste nemusia svietiť len na okreskách diaľniciach.ten senzor v meste v noci nereaguje.Mne to ide skôr na uv od slnka.niekedy ak je veľmi zamračené zapne mi automaticky xenony.denne mám na diaľkové 25percent.modul mám z nemecka stal síce 80euro ale montáž taká že som vybral tri pojistky podľa návodu napichol tam tie piny z modulu a do tých pinov pojistku.cize všetko ostalo zachované montáž minúta.Má to aj funkciu comming home po vypnutí motora svietia ešte 30sec a má to aj leaving home.Sila svietivosti a tie home funkcie sa dajú meniť programovaním vyblikavanim diaľkovými a zapínaním parkovaciek.nevyhoda že aj tak niekedy oslepuju napr naložim auto a zabuden na svetla.nedá sa nastaviť musím zapnúť svetlá aby sa upravil sklon svetiel ináč oslepuju aj cez deň.Zapína sa automaticky až ak motor naskočí.u koncernu sa dajú robiť také veci diagnostikou no všetko závisí od rj.najlepsie to má Passat už staré mali dobre funkcie.seat hanba tie auta nevedia nič.
Paulie19
Príspevky: 81
Dátum registrácie: 21.09.2008 19:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Paulie19 »

Ja viem ze to treba nakodovat cez diagnostiku a uz som to aj skusal ale tu to uz neni ako to bolo v starsich autach ze sa da vybrat moznost svietenia pre usa alebo skandinaviu.
Na tourane mi to fungovalo od vyroby ze v polohe 0 a AUTO svietili dialkove na 60% a pri znizeni vyditelnosti sa automaticky zapli stretavacky.
Takto to potrebujem sprovoznit aj na tejto Altee ale nieviem ktora moznost v centralnej elektrike to povoluje.
deMarkqo
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 10.10.2007 15:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa deMarkqo »

Paulie, mas tam xenony/paraboly s hmlovkami??

Musi sa to urcite dat nakodovat, len o moznosti drl na dialkove neviem, ze by bola v ponuke. Teda aspon som sa s tym nestretol. Na baworakoch je to bezne vidiet a maju to aj v RJ. Ale VW group?

Skoro na kazdom VW Group co som mal moznosť pozriet, su DRL na hmlovky alebo na stretavacky s tym, ze si nastavujes % svietivosti.

Na mojom aute (GolfV) som si to dal na hmlovky a 65% s tym, ze ked zatiahnes rucnu brzdu, vypnu sa ti - tzv. americke drl.

Je tam potom este moznost staleho svietenia stretavaciek - tzv. skandinavske drl. Svietia vkuse aj pocas startu - podla mna blbost.

Funguje to samozrejme aj so svetelnym senzorom, cize mozes to nechat v polohe AUTO, s tym, ze ked prsi a mas zapnuty aj dazdovy senzor, tiez zapne svetla ked zacne prsat! Toto ma bohuzial velmi malo VW group aktivovane a tak to aj potom vyzera na ceste ked prsi 90% si ide na dennom. Ale to nie je problem len VW, ale hlavne ostatnych znaciek, ktore nemaju svetelne senzori a ludia su lenivi to prepnut.

Musis tam mat napr aj funkciu, ze od 160kmh vyssie automaticky zapne stretavacky. Tak isto velka cast group to ma vypnute...ale chapem, je to mozno zbytocna funkcia, ale dava logiku z hladiska bezpecnosti. Ludia sa viacej uhnu xenonom ako klasickej žltej H7 :d :D
Paulie19
Príspevky: 81
Dátum registrácie: 21.09.2008 19:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Paulie19 »

Sú tam klasické halogénové svetlomety, zvlášť parabola na stretávačky a zvlášť parabola na diaľkové. Niektorý ľudia sa tu pozastavujú nad denným svietením cez diaľkové svetlá so zníženou intenzitou. VW group to má ako štandard pokiaľ auto nemá zvlášť denné svetlomety. Majú to dokonca aj BMW sériovo.
Určite to ide aj na tejto Altee len to treba zapnúť a s tým mám problém...
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

By vám tie sprostosti najradšej obúchal o hlavu.Lebo je nenormálna námaha si zapnúť akonáhle zaradím jedna si dať aj tlmené svetlá.Keď potrebujem aj dve hodiny na zapalovaní prehrabávať diagnostiku,to je jedno vlastne prečo,proste potrebujem na celé hodiny zapalovanie,tak my tie vaše drbn.é autá vysvecujú takže sa musím potkýnať ešte o nabíjačku.Čo večne špekulujete o sprostostiach ?!Seat Altea(Toledo III) nemá takú ponuku
Paulie19
Príspevky: 81
Dátum registrácie: 21.09.2008 19:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Paulie19 »

mhlavaty napísal:By vám tie sprostosti najradšej obúchal o hlavu.Lebo je nenormálna námaha si zapnúť akonáhle zaradím jedna si dať aj tlmené svetlá.Keď potrebujem aj dve hodiny na zapalovaní prehrabávať diagnostiku,to je jedno vlastne prečo,proste potrebujem na celé hodiny zapalovanie,tak my tie vaše drbn.é autá vysvecujú takže sa musím potkýnať ešte o nabíjačku.Čo večne špekulujete o sprostostiach ?!Seat Altea(Toledo III) nemá takú ponuku
Keď si taký "namakaný" diagnostik a vadí ti potkýnať sa o nabíjačku pri niekoľko hodinovej diagnostike pretože ti vybíja baterku, čo tak si tie svetlá jednoducho vypnúť? Buď jednoducho vytiahnem poistku alebo to piatimi kliknutiami vypnem cez diagnostiku... (zdravý sedliacky rozum kamarát). Ale vidím že tu bude väčšina "expertov" radšej mudrovať a rozoberať prečo to chcem spraviť miesto toho aby k veci poradila.
Na tomto fóre sa normálnej odpovede asi človek nedočká...
A pre tvoju informáciu mhlavaty, na altee aj tolede do cca roku 2010 sa dá zapnúť denné svietenie pre Škandináviu alebo Ameriku úplne jednoducho.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

Padol z duba, oddychol si... nema automechanik co robit, este cigrlatka nastavovat a prestavovat, lebo ludom /vyrobcom/ nacisto drbe a aj na cicine potrebuju cidlo s automatom :::
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Pán automechanik bude rozhodovať čo ja budem alebo nebudem mať v aute?! To sme to dopracovali! Pán automechanik (nie konkrétne tento) mi robí s autom raz za rok, ja tie svetlá musím zapnúť a vypnúť niekoľkokrát denne, o ďalších dôvodoch ich používania ani nehovorím.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

cico sak maj aj kolotoc na streche, ale nechci aby sa diagnostikou pustal mechanik do toho nastavenia, ked robi celkom ine, lebo zabudne a ma o zbytocny problem navyse...ludia nevedia ani svoj televizor naladit a viem si predstavit X ludi jak spravia zo somariny teatro groso :41c2:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Cico - ovela horšie je že už ani zákazník sa nemôže rozhodnúť ,že toto a toto vôbec nechcem. lol
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

volakedy sa pytam, jak sme sa dozili az to tejto doby bez totych seckych chobotin...
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
Napísať odpoveď

Návrat na "Seat fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní