Seat Altea - strešný nosič

Diskusia ohľadne vozidiel značky Seat

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

ranter
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 05.01.2008 19:38
Zdieľať na Facebook

Seat Altea - strešný nosič

Príspevok od používateľa ranter »

Zdravím.

Vlastním auto - Ford Galaxy r. v. 2004 na čom mám strešné nosiče. K tomu mám priečniky Thule. Problém je v tom, že tie priečniky nepasuje na Seat Alteu, lebo má iné strešné nosiče. Aj keď je to tiež VW, neviem prečo robia rôzne nosiče pre iné aj keď vlastné značky. Otázka je, či je možné vymeniť nosiče na Alteu na také, aké má napr. VW Touran. Vie o tom niekto?
Ďakujem za odpovede.
wilz
Príspevky: 3691
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Jednak Seat Altea je generačne novšie auto ako Galaxy 2004, takže zrejme došlo k nejakej systémovej zmene, to že strešné nosiče sú rôzne u rôznych modelov jednej značky, to je bežná vec, taký Opel v tom bol preborníkom.
Ale nepíšeš že v čom je vlastne problém, z akého dôvodu ti to nepasuje.
Keď máš Galaxy, prečo ťa trápi nejaká Altea, okrem toho prečo nepasujú priečniky Thule na strešné nosiče (asi pod tým pojmom myslíš pozdĺžne relingové nosiče), tie bývajú obvykle univerzálne, s možnosťou nastavenia šírky a chytajú sa aj na rôzny profil tých relingov.
ranter
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 05.01.2008 19:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ranter »

Po prve, chcem pouzit tie iste nosice , aby som nemusel kupit dalsie. Touran 2005 a Altea 2005 su rovnaky rocnik, ale maju ine stresne nosice. Co pasuje na jeden typ, na druhy uz nie. Preto by bolo jednoduchsie raz vymenit na Alteu a potom dam na to auto, ktore chcem. Galaxy ( Sharan, Alhambra do r.v. 2008), Skoda, VW maju jeden typ, Audi, Seat iny typ nosicov. Treti typ, co este existuje, ma napr. Ford, PSA, ale s tym nechcem nic.
straho
Príspevky: 34
Dátum registrácie: 07.06.2018 11:09
Bydlisko: Nitra
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa straho »

nosice nepasuju vacsinou ani na tej istej znacky a iny druh auta, ale ja aj ked som si to tu dva x precital nechapem co chces, z akeho auta na ake.
wilz
Príspevky: 3691
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

ranter napísal: chcem pouzit tie iste nosice, aby som nemusel kupit dalsie.

Voľačo o nosičoch viem, ale okrem Tourana mi nestojí pred domom ešte Altea a Galaxy, takže neviem posúdiť v čom je rozdiel, možno sa taký niekto nájde, číta toto fórum a dá nám vedieť.
Alebo snáď keby si ty pripojil nejaké fotky, prípadne to nejako zrozumiteľne vysvetlil.
Lebo každý taký priečny nosič je charakterizovaný nejakou šírkou uchytenia a tiež spôsobom uchytenia.
Ale priečniky Thule majú obvykle uchytenie k relingu riešené tak univerzálne, aby sa dali nasadiť na rôzne profily toho pevného pozdlžneho nosiča.
Ospravedlňujem sa pokorne že stále neviem, čo bráni upevneniu priečnikov Thule na Tourana, Altea a Galaxy, lebo z tvojho popisu to nedokážem dešifrovať.
Mipo250
Príspevky: 49
Dátum registrácie: 05.01.2010 12:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mipo250 »

Nie nebudú pasovať, ak som si správne pozrel foto aut...tretí typ ako psa neexistuje, existujú 2 typy pozdĺžnych nosičov(lyžín), typ ako ma touran som mal aj ja ale na nového tucsona tiež nejdú nahodiť. Existujú aj tie uni, aj thule, ale tie asi nemáte. Ja som kúpil druhé asi cca 50€ a mám pokoj, raz za rok ich namontujem. Či sa z touranu dajú nahodiť na alhambru lyžiny, neviem, ak máte obe autá tak zdemontovať a primerať, ak nie načo to riešiť?
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Ak sa bavíme o pozdĺžnych nosičoch ("hagusoch") tak ja som si doteraz myslel, že každému súdnemu človeku sú na prvý pohľad jasné rozdiely v rozteči úchytov a tvare strechy v ich mieste, takže vec ako prehodenie z auta na auto nepripadá do úvahy...
Napísať odpoveď

Návrat na "Seat fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných