Seat Altea 2.0tdi - skúsenosti

Diskusia ohľadne vozidiel značky Seat

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

bibi00227
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 08.12.2009 12:54
Zdieľať na Facebook

Seat Altea 2.0tdi - skúsenosti

Príspevok od používateľa bibi00227 »

Seat Altea 2,0 TDI kupit či nekúpit poraďte alebo radšej 1,9 TDI ,,,????
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

z tych prvych rocnikov (2004-2006) sa 2.0TDi motory nedoporucuju, maju vela systemovych chyb. Nemusia sa prejavit, samozrejme ako vzdy zavisi od povodnych majitelov, ale 1.9tky su spickove odladene bezproblemove motory na rozdiel od 2.0iek...

pohladaj, tu na fore som velakrat linkoval dokument kde sa hodnotili tieto motory v passate. Budes neveriacky kukat...
laura
Príspevky: 1400
Dátum registrácie: 03.03.2005 11:52
Bydlisko: Levice
Zdieľať na Facebook

Re: Seat Altea 2,0 TDI

Príspevok od používateľa laura »

bibi00227 napísal:Seat Altea 2,0 TDI kupit či nekúpit poraďte alebo radšej 1,9 TDI ,,,????
turbo ma pravdu, ked maju v servise problem s TDi, tak prevazne s 2,0lit(100resp.103kW)Tie 1,9 TDi, co sa do Altey montuju su 77kW BKC, BJB..urcite su osvedcenejsie, koncepcne starsie, ale vylapane vsetky mozne prvotne zavady...Nie je podmienka, ze 2,0TDi sa poserie(mal som v Tourane BKD a ziadny problem), ale je vacsia pravdepodobnost.Hlavne je problem s dvojhmotnym zotrvacnikom, praskanim hlav a vstrekmi.Odporucam 1,9 TDi, 2,0TDi je vacsi risk, ale mozno Ti vyjde.
macfuro
Príspevky: 24
Dátum registrácie: 08.03.2009 14:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa macfuro »

tiež som si zisťoval informácie ohľadne 2.0 TDi, keď som kupoval Seat Toledo (2006), čo je v podstate presne to isté ako Altea, a tiež bolo všade kopa mudrlantov, že "ten povedal", "tam som čítal", "počul som,že..." a podobne. pýtal som sa známeho v servise, či do tohto motora ísť, lebo som "počul to a to", tak sa nakontaktoval priamo na príjmacieho technika v pre Škoda,VW atď a ten povedal,že nie je žiadny rozdiel medzi 1.9 TDi a 2.0 TDi, čo sa týka kazivosti alebo problémov s nimi spojených. že za tie roky praxe, počas ktorých sa s týmito motormi stretáva nebol žiadny dôvod hovoriť, že ten je lepší a ten horší, celé je to skôr o skúsenostiach ľudí, ktorí keď sú nespokojní, hneď sa sťažujú a nadávajú, naproti tomu, keď je niekto spokojný, tak to práve do éteru nevykrikuje, veď prečo aj? každopádne, sťažujú sa možno takí, ktorí majú služobné oktávie a nestarajú sa o ne.. keď je raz auto tvoje, tak si dáš záležať a dodržuješ určité zásady. z mojej skúsenosti teda iba toľko: začiatkom tohto roka som kupoval auto s motorom 2.0 TDi, 2006, najazdených 80.000, teraz mám najazdených 105 tisíc a môžem zaklopať na drevo, absolútna spokojnosť a NEMENIL BY SOM.. tých 103kW (140 koní) je cítiť oproti spomínanej 1.9, jazdenie je fantastické a Seat, či už Altea alebo moje Toledo je proste paráda.. strašne veľa miesta (hlavne vzadu je miesta ako v MPV), malý mohutný volant, perfektné sedačky, krátka riadiaca páka.. naproti tomu v Passate som sa cítil ako vo Fabii, takže znovu opakujem, ja som absolútne spokojný. z 80 na 120 za 6 sekúnd, spotrebu podľa pal.počítača od začiatku používania mám 6,2L/100km a to zďaleka nejazdím úsporne.. dlhšie trasy (napr. ZV-TN) robím s priemernou 5,3 a znovu opakujem, že sa nijak neobmedzujem.. znovu a posledný krát: z vlastnej skúsenosti môžem len odporučiť. nech už si čítal čokoľvek, nenechaj sa strašiť, spýtaj sa kompetentných (ako to bolo v mojom prípade) a uvidíš. držím palce a keď sa rozhodneš, tak nech ti auto dobre slúži a nech si spokojný.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

je jasne ze jednotlive motory funguju, ale ako celok STATISTICKY je to pohroma.

a to ze tvoj motor ma odkrutenych uzasnych 100.000km aj dve drobne k tomu... to je nic. Ked bude mat 200k prid sa pochvalit. Ked bude mat 300k, uz sa neprides lebo...





> pýtal som sa známeho v servise, či do tohto motora ísť, lebo som "počul to a to",
> tak sa nakontaktoval priamo na príjmacieho technika v pre Škoda,VW atď a ten
> povedal,že nie je žiadny rozdiel medzi 1.9 TDi a 2.0 TDi, čo sa týka kazivosti alebo
> problémov s nimi spojených.



totalna blbost:

"http://77.247.224.52/passat B6_recenzia.pdf"

cele bez uvodzvoviek daj do browsera a citaj dokument v PDF formate (acrobat reader)...

kedze je ten technik namakany a nie je ziadny rozdiel v spolahlivosti, urcite nam jednoducho dokazes vysvetlit popisane veci.

no pod, skus.

a potom sa budeme bavit o 1.9tdi motoroch.

chalan 2.0tdi je NAJNEVYDARENEJSI MOTOR ktory kedy VWcko spravilo. Este horsi ako slavne 2.5ky 110kW s vackami a cerpadlami v audi.


ach jaj... ti technici... Este sa ho prosim opytaj, aky konkretny olej - plny nazov, kompletne cely, dava do motorov 2.0tdi. To ma zaujima osobne. A opytaj sa ho, aky olej by doporucil do 96kW superba. Mozno ti na zaklade tych dvoch udajov budem vediet nieco povedat o jeho kvalitach, schopnostiach a vedomostiach.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v 28.12.2009 21:40, upravené celkom 2 krát.
macfuro
Príspevky: 24
Dátum registrácie: 08.03.2009 14:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa macfuro »

mp3turbo napísal:to ze tvoj motor ma odkrutenych uzasnych 100.000km aj dve drobne k tomu... Ked bude mat 200k prid sa pochvalit.
zakladateľ témy sa pýtal na skúsenosti. to,že môj motor ma odkrútených "iba" 100K nie je moja vina, ja sa delím o svoje skúsenosti a tie sú zatiaľ len pozitívne.. mám sa prísť pochváliť, keď budem mať 200K? ja sa chválim? ale ok, ak ešte stále budem mať toto isté ako, až do 200K, tak "prídem", ale dosť pochybujem, pretože nevidím dôvod jazdiť na tom istom aute dlhšie ako napr. 3 roky. mám rodinu, myslím na jej a svoju bezpečnosť, nebudem jazdiť na polorozpadnutých 10 ročných vrakoch, keď nemusím.. môžem mať taký názor?
mp3turbo napísal:urcite nam jednoducho dokazes vysvetlit popisane veci. no pod, skus.
nemám najmenší dôvod niečo vysvetlovať, nie som technik, nevyznám sa v autách.. jediné, čo som napísal boli moje pozitívne skúsenosti a to, čo mi bolo povedané kompetentnými ľuďmi, ktorí sa tým živia.. nič viac, nič menej.. tvoj arogantný a nadradený prístup typu " no poď, skús mi to vysvetliť " ma naozaj nevytočí. znovu opakujem: píšem o svojich pozitívnych skúsenostiach, nie som tu nato, aby som vysvetloval nejaké rozdiely medzi motormi, o ktorých nič neviem.. len píšem, ako som zatiaľ spokojný.. a to som nadmieru.

----------------

niekto si kupuje auto na 2 roky, niekto na 6 a niekto na 12.. ja patrím do tej prvej skupiny. nevieš, do akej skupiny patrí zakladateľ tejto témy, a pokiaľ zhodou okolností do takej istej, ako ja, tak mu je myslím úplne jedno, ako sa ten motor bude správať pri 300K.. mňa a možno aj jeho zaujíma, ako sa ten motor správa "teraz", povedzme pri tých 60-80K.. ja sa svoje auto budem starať poctivo a poriadne, aby som ho napr. za 2 roky mohol s čistým svedomím predať a vedieť povedať, pokiaľ bude niekde nejaký problém. to, že má niekto negatívne skúsenosti so služobnými ojazdenými passatmi, na ktorých sa vystriedalo 5 šoférov, pričom každý ďalší bol horší a razil teóriu "veď to nie je moje, tak čo.." naozaj nie je môj problém...

znovu a naposledy: mám Seat Toledo 2006 s motorom 2.0 TDi (103kW / 140 koní ) a som absolútne spokojný!
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

beriem, vsetko v pohode - ale ked si fesak kupi toledo 2006, kludne moze mat za sebou 300.000km a potom ho tento udaj bude zaujimat.

pozri, chcem len povedat ze to co povedal ten technik je blbost. Schvalne ked mas naladu, opytaj sa v piatich dalsich servisoch a uvidis. To co tvrdim ja zaroven podporujem aj linkovanym dokumentom ktory statisticky vypoveda o nechvalnej spolahlivosti toho motoru.

a ked si precitas skusenosti ludi nielen na tomto ale aj inych forach, tak su urcite viac negativne s 2.0tdi ako s 1.9tdi.

este raz : berem ze 2.0tdi objektivne funguje. Avsak nie je to najpodarenejsi motor tejto firmy a urcite nie je natolko spolahlivy ako 1.9tdi. Na to som chcel dorazne poukazat. A to ze je niekto technik... kolko bolo pripadov ze autorizovany servis nalial nespravny olej do motora... s takym technikom sa bavit je irelevantne. A presne popisovany pripad NEZNALOSTI autorizovaneho servisu som osobne riesil aj na tomto fore s minimalne tromi ludmi...
macfuro
Príspevky: 24
Dátum registrácie: 08.03.2009 14:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa macfuro »

jasné, nič sa nedeje.. a predsa len, Toledo 2006 s 300K km mi znie trochu nepravdepodobne.. každopádne, ja som to svoje kupoval so servisnou knižkou a dal si ho pozrieť zhora/zdola, než som ho kúpil (dôveruj,ale preveruj).. súhlasím,že som čítal negatívne skúsenosti na rôznych fórach, hlavne teda priamo na stánke škoda to bol fakt zážitok.. ale o tom som už tiež písal, ako to reálne funguje.. keď si s niečím spokojný, nerozkrikuješ to, akonáhle sa niečo pokazí, nevieš nájsť na danú vec pekné slovo, tak to už proste býva. dal som si tú námahu prečítať ten článok, čo si uviedol a napriek niektorých negatívnym vetám sú tam na druhej strane aj také ako:

"..musím dodat,že pospaná závada se vyskytuje pouze ve výjimečných případech. Zdaleka proto nepostihuje všechny motory, či jejich velkou část."

alebo

"dá se předpokládat,že i nadále bude nejžádanější motorizací dvoulitr TDI s převodovkou DSG"

samozrejme súhlasím,že "technik v autorizovanom servise" nemusí vždy znamenať spoľahlivosť. ale tak je to vždy a so všetkým. kompetentní, neomylní a všehoznalí ľudia je utópia, to predsa vieme. takže všetko treba brať s rezervou.. mňa dokáže akurát zamrzieť tá "zlá povesť" 2.0 TDi len na základe "on povedal" alebo "počul som,že".. všetky motory sa kazia, žiadne motor nie je dokonalý.. a tvrdiť, že 2.0 TDi je najhorší a najnespoľahlivejší motor je rovnako zavádzajúce ako tvrdiť, že 1.9 TDi je najlepší a bezchybný.. obe stanoviská sú extrémy, a pri výbere treba prihliadnuť na mnohé iné faktory, nie len "niekto povedal" a "počul som,že".. treba si tie autá vyskúsať, previezť sa.. vždy a všade sa raz niečo pokazí, nikto nezaručí, že 1.9 TDi sa nikdy nepokazí.. takisto nikto nezaručí, že 2.0 TDi sa určite pokazí (teda samozrejme v nejakom reálnom časovom horizonte).. tak snáď len toľko k tejto téme.. zakladateľovi ešte raz prajem veľa šťastia, veľa trpezlivosti a pevné nervy pri výbere a rozhodovaní, hlavne sa nenechať za každú cenu vystrašiť negatívnymi skúsenosťami niekoho, kto také auto ani nikdy nemal.. iba niekde niečo čítal a počul.. držím palce!

mp3turbo: ja som pôvodne strašne chcel Peugeot 407 SW a tiež som čital stovky negatívnych príspevkov ohľadne toho filtra pevných častíc či ako sa to volá atď.. ale ignoroval som to.. no a napriek všetkému nakoniec stačilo, aby som sa v tom aute previezol a hneď som vedel,že ho nechcem kvôli 10tim iným dôvodom.. naproti tomu, keď som si sadol do Toleda a previezol sa, bolo rozhodnuté :)
bibi00227
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 08.12.2009 12:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bibi00227 »

Dakujem vsetkým za rady a odovzdané skusenosti s ktorými ste sa podelili. Je jednoznačné, že pri tomto aute zostanem ale nielen toto forum ale aj skusenosti mnohých ludi ma utvrdzujô o tom ze 1,9 je to čo som chcel a pri tom aj zostenem. len je skoda ze Altea ma z sortimentu 1,9 tiek taký mály výber.
Napísať odpoveď

Návrat na "Seat fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných