Seat Alhambra - posuvné dvere
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 03.06.2008 20:32 Zdieľať na Facebook
Seat Alhambra - posuvné dvere
Ahojte chalani mám takú prosbo otázku stretol sa tu už niekto s problémom na Alhabmre rok 2013.Zadné dvere na šoférovej strane sa otvoria elektricky tak ako majú a aj s otvoreým oknom do danej polohy co je asi trištvrte. Problém je keď sa majú zatvoriť raz idú ale nedovrú sa ostanú na kolajničke pred ohybom do vnútra alebo nereagujú vôbec sa musia sa zavriet manuálne.Otvoriť ale idú vždy.Nerobí to stále ale v poslednej dobe dosť často malo to také obdobie že to nešlo 3 dni potom 2 mesiace bez problémov.Diagnostika ked nejdú zavrieť dvere napíše chybu že Prekročený počet otvorenia dverí.Po 10-15x to chápem ale nie hneď na 1x.Nestretol sa niekto už prosím Vás s tym?
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
Re: Seat Alhambra - posuvné dvere
ak zatváraš dvere ručne, tak idú ľahko? Treba premazať VD čkom, alebo konkorom tie kolajničky, vodiace kolieska, aby všetko kĺzalo ľahko. Motor možno ak musí prekonávať prílišnú silu, tak si myslí, že je vo dverách prekážka a z bezpečnostných dôvodov zastane. Ak by aj potom problém pretrvával, tak treba pozrieť aj káble, kontaktné plôšky, mikrospínače... https://www.youtube.com/watch?v=rPYPgYI7H-k
Naposledy upravil/-a tuninka v 26.08.2024 15:07, upravené celkom 1 krát.
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Nič mimoriadne,na také správanie stačí problém z jediným nalomeným káblikom v časti ktorý elektricky spája posuvky z el.systémom auta.Prípadne mikrospínač ktorý nehlási potrebnú informáciu takže určitý úkon sa nezapočne.Dobrý elektrikár a tak trochu aj mechanik potrebný,lebo zväčša treba vysadiť dvere z koľajníc ,lenže musia ostať elektricky pripojené...na to sú také vozíčky so zdvihom,dvere majú svoju váhu takže sa manipuluje bez toho katastrofálne,spätné nasadenie bez toho horor
-
Tuninka to som skúsal WDčko na seba nalepí prach ešte zo susedného okresu a nejde vôbec.Dvere pokial ide elekrika idú ľahlo bez zadŕhania ani nejako neskáču vo vodiacich lištách a ani od Wurtu mazací sprej nič.Čím mastnejšie tým horšie.Najviac tomu pomáha keď to vyšpiecham čisticom na brzdy pustí aj trocha hrzde z horného vodítka a mám tak pokoj 4 dni max týžden.Skúsim dal dole tapacír a pozrieť ci tam neni aj nejaká korózia a asi 2 dozadu som spozoroval že keď dám šoférove okno dole s automatiku hore nejde musím držať vypínač aj hore aj dole.Resetnem gombíky a potom ide ako má ale musím nechať okno cca 1cm od spodu.Takže neviem či to móže mať súvis ale je to jedna strana vozidla.Ešte ma napadla nejaká kostra.Ale vďaka za radu
-
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
wd40 nepouzivat. rozobrat a dat medenu pastu.
-
- Dátum registrácie: 26.05.2007 09:01 Zdieľať na Facebook
Žiadne mazanie olejmi, medenými pastami a vazelínami. Už ani horšie by si nemohol urobiť podľa týchto odporúčaní. Kopa prachu sa nabalí a dovi dopo. Poriadne odmastiť a vyčistiť úplne do sucha. Vlastná skúsenosť. Mal som problém po určitej dobe otvoriť kapotu a keď som ju konečne otvoril, problém ju bol znova zavrieť. Celý zámok zadrbaný od prachu s olejom- hustá kaša.
-
neviem aké WD čko používate vy, ale WD vytesní vodu, namaže, trocha rozpustí hrdzu a odparí sa zvyšok, už pomaly 15 rokov mám aj auto s posuvnými dvermi, a žiadny prach sa mi tam nelepí, jasné že WD používam s mierou, nie aby tieklo všade, zvyšok kde nemá byť utriem
-
Posuniem to elektrikárovi to bude asi najrozumnejšie ako nemám problém kupiť nový posuv za cca 630€ nový ale tu podla mňa nebude problém mechanický ako taký ale skôr elektrického charakteru...kábel možno RJ dverí nekomunikuje tak ako má s komfortku.Možno nejaký kabel na tom posuve lebo na pravej strane mám uz 4rok autosedačku takže tie dvere su namáhané viac ako tieto.
-
Tuninka a k tomu videu on má problém s kľučkou zvonka mne to nejde zavrieť s klučkou gombíkom na B-stĺpiku ani na dverách s madlom a ani dole pri šoférovi kde sú tlačidlá na esp kufor gumy.....
-
áno, to video je len pre predstavu ako to tam vyzerá a on tam mal nakoniec problém s mikrospínačom, čo možno máš aj ty
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: ivavro a 5 neregistrovaných