Renault Megane II RS225 - vrzganie pri otacani volantu

Diskusia ohľadne vozidiel značky Renault

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Fakyu
Príspevky: 80
Dátum registrácie: 19.08.2007 13:32
Zdieľať na Facebook

Renault Megane II RS225 - vrzganie pri otacani volantu

Príspevok od používateľa Fakyu »

Zdravim vsetkych diskutujucich, poprosil by som o radu ci ma vie niekto nasmerovat. Pri otacani volantom hlavne uz po dlhsom zahriati auta, na uplne studene auto to nerobi a mam pocitze ani v zime to nieje vyrazne uz si dobre nepamatam. Vrzga pri otacani volantu do lavej strany a naspat, vrzganie je take ako z gumy ako nejaka manzeta. Vyzera to na riadenie, v aute je elektricke servo. Pri uplnom zahriati a dlhsej jazde to vrzga aj pri jazdeni v nizsich rychlostiach, teda pri vyssicih sa nerobia az take otacky volantom takze neviem. Viete mi prosim pomoct co stym moze byt ? dostal som odporucanie ze cele riadenie na repas ale nikto nevie kde sa elektricke riadenia repasuju ani co to bude stat (som z ke). Konkretne ze ked daval servisak posledne elektricke servo na repas tak mu ho vratili ze to nedokazu zrepasovat. Alebo moze to byt len nejaka manzeta ? popripade olej ? neviem presne ako elektricke servo funguje. Zvuk vychadza spod volantu ale vyrazne ho pocut aj z vonku auta pri zatacani a parkovani. Dakujem za vsetky rozumne odpovede.
a566
Príspevky: 711
Dátum registrácie: 06.04.2020 16:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa a566 »

moze to byt vselico, napr ulozenie tlmicov ci struny, gumene silebloky atd
len reakcia na teplotu niesom si isty, no pod kapotou sa horuci vzduch nafuka vsade, tak to moze celu oblast zohriat

skusil by som wd striekat postupne na podozrive miesta, niekde to prestane
teflonovy wd mozno lepsi
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

elektricke hydraulicke elektorhydraulicke je to fuk riadenie je v zaklade rovnake akoby tam nic nebolo.v presove je jedna firma co repasuju riadenia a servocerpadla.nic nedavaj repasovat pokial nepreveris co to vrzga.riadenie sa repasuje len ak z neho tecie olej alebo ma volu v hrebeni.inac sa s tym nic nerobi.niektore riadenia maju este take supatko ktore sa sekne a netlaci na hreben a potom to klopka napr pri vypnutom motore a pri toceni volantom dolava doprava to staci niekedy vybrat von vycistit zalozit s tou pruzinou a vybavene.ale to nieje tvoj pripad.

treba ti najst servis ktory ma montaznu jamu aby auto stalo na kolesach jeden bude tocit na volant a druhy pod autom pozerat pocuvat kde to skripe.v zdvihaku je to tiez mozne ale kolesa niesu zatazene tazsie sa to identifikuje.
wrc66
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 05.12.2007 14:07
Zdieľať na Facebook

RS

Príspevok od používateľa wrc66 »

Jazdím MRS3 a tiez som mal tento problem. MRS2 tak ako MRS3 majú prednú nápravu s oddelenými tehlicami pre zlepšenie jazdných vlastnosí a tam je problem. Sú tam dva čapy, horný a dolný a ten dolný má tendenciu skôr odísť. Tiež počas tepla mi to vrzgalo ako rebrinák. Takže výmena spodných čapov a problemu som sa zbavil. Bud sa to vymení ako celok, ten čap je zalisovaný do hliníkovej otoče. Lacnejšie je to vylisovať a nalisovať nový.
Fakyu
Príspevky: 80
Dátum registrácie: 19.08.2007 13:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Fakyu »

Dakujem za odpovede. WRC prave som to absolvoval ta nova tehlica stoji okolo 400 zohnal som z anglicka nejaky kit kde bol len samostatny spodny cap presne zalisovany ako spominas. Po vymene sa absolutne nic nezmenilo, zvuk pocujem ako keby spod volantu niekde kde to vchadza uz pod plasty az do motoroveho priestoru nejde to od kolies, s opravou vobec nemam problem ale nechce sa mi hadat a skusat servisy ked kazdy povie nieco ine.
FERO 321
Príspevky: 1644
Dátum registrácie: 27.01.2011 16:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa FERO 321 »

Neviem či ti pomôžem, mne vŕzgalo pod volantom a bolo to na volantovej tyči. Ako opúšťa interiér a ide do motorového priestoru tak v kasni ide cez gumu a v nej sa otáča. Stačilo nastriekať silikónový sprej a bolo ticho. Najprv som si tiež myslel že riadenie, no mne to robilo aj za tepla a aj za studena. Za skúšku nič nedáš tak tam skús nastriekať silikón.
Fakyu
Príspevky: 80
Dátum registrácie: 19.08.2007 13:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Fakyu »

Fero z mojho laickeho pohladu mi to tiez pride ako na skripanie nejakej gumy ktora nieje mazana ale neviem presne ako to riadenie funguje urcite to skusim pozriet nejako z montaznej jamy len neviem aky pristup taam k tej tyci budem mat toho sa bojim asi najviac.
FERO 321
Príspevky: 1644
Dátum registrácie: 27.01.2011 16:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa FERO 321 »

Ja som to premazal z interieru vozidla. Dal som na bok taky plast a pod ním už bola tá guma.
Napísať odpoveď

Návrat na "Renault fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných