Renault Laguna ll - problém pri štartovaní a núdzový režim

Diskusia ohľadne vozidiel značky Renault

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

rockerao
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 03.07.2013 19:41
Zdieľať na Facebook

Renault Laguna ll - problém pri štartovaní a núdzový režim

Príspevok od používateľa rockerao »

Zdravím, mám Renault Laguna II, 2001, 1.8 16v benzín.

Často mám pri štartovaní problémy - je to ako keby motor musel niečo "preraziť" a keď sa to podarí a naštartuje tak cítiť "kopanec" a ranu do prevodovky. Niekedy však naštartuje hladko a bez problémov a niekedy je tá rana väčšia a hodí okamžite núdzový režim (kontrolka vstrekovania). Stalo sa už aj, že po naštartovaní motor zdochol.

Diagnostika väčšinou neukáže nič, ak ukáže tak obvod potenciometra škrtiacej klapky, ale toto bolo prekontrolované a je to v poriadku.

Predpokladám, že to bude nejakým senzorom. Táto chyba väčšinou nastane keď prší, alebo keď auto nie je úplne zohriate a zastanem na pár minút, klesne teplota, čo predpokladám že nejaký senzor nevyhodnotí správne a to spôsobuje chybu. Tiež sa mi stávalo, že chybu vyhodilo po pár sto metroch jazdy, resp. niekoľko sekúnd, ale nikdy nie z úplne studeného motora, ale len keď som štartoval motor nebol úplne vychladnutý.

Aký senzor môže toto spôsobovať? Čo som si našiel tak tieto symptómy môže mať váha vzduchu, ale niesom si istý či ju vôbec v aute mám (predajcovia autodielov ju majú v ponuke s poznámkou, že je pre vozidlá vyrobené od marca 2002), potom ma napadá senzor tlaku nasávaného vzduchu, senzor teploty nasávaného vzduchu, senzor teploty chladiacej kvapaliny, lambda sonda, prípadne palivové čerpadlo.

Aký mate nato názor?
Napísať odpoveď

Návrat na "Renault fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných