830 028
inzerátov
Pridať inzerát

Renault Clio 2 2005 1.5 dci - nekomunikuje cez OBD

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Renault fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
luthorisking
Založený: 05 september 2017
Príspevky: 21
Nabehané: 3 hod 58 min
Predmet: Renault Clio 2 2005 1.5 dci - nekomunikuje cez OBD PríspevokZaslal: 03.10.2018 06:33   
Skúsim opísať problém....auto komunikuje cez obd len s rj airbagu a rj immo .... s hlavnou nechce komunikovať a snažim sa dopátrať prečo...na aute sa vyberal motor a odvtedy neštartuje a kedže ho nechce ani spojiť je to ako ihla v kope sena tak ma napáda otázka ...je vadná RJ alebo niečo iné ? Dá sa na stole napojiť ecu aby som sa s ňou vedel aspoň spojiť? dočítal som sa že tie ecu sú kazové ... ecu je delphi ..keby išlo nejak na stole napojiť ecu bol by som za vodou
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (84)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 1980
Nabehané: 1 mes 12 dní 19 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 03.10.2018 08:12   
Niektore jednotky ako napriklad motor,abs komunikuje cez BSI jednotku.Ak je BSI vadna,alebo nie je pod napatim,nenastartujes.V tej jednotke je aj immo.Ano da sa napojit rj motora aj na stole,ale chybu musis hladat uplne inde,najme pri tej BSI jednotke.
Citovať
luthorisking
Založený: 05 september 2017
Príspevky: 21
Nabehané: 3 hod 58 min
PríspevokZaslal: 03.10.2018 08:32   
Vedel by ste mi poradiť ako ju napojiť? cez schemy sa neviem moc prelúštiť cez VISU...práveže s airbagom ma spojí aj s immo .... ale do ecu teda ani do pamate závad sa neviem dostať ... Mám teda riešiť tú BSI jednotku lebo práveže ja som chcel napojiť ECU na stole na diagnostiku či bude komunikovaŤ... :) ďakujem za odpoveĎ
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (84)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 1980
Nabehané: 1 mes 12 dní 19 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 03.10.2018 08:36   
Ked neidu ani dalsie teda abs,pristrojovka tak darmo napojis na stole,chybu mas v bsi.Immo a airbag ide "vedla" bsi.
Citovať
luthorisking
Založený: 05 september 2017
Príspevky: 21
Nabehané: 3 hod 58 min
PríspevokZaslal: 03.10.2018 08:45   
Ďakujem ja ju teda pozriem a ešte otázočka BSI sa nejak napichnúŤ nedá ?
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (84)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 1980
Nabehané: 1 mes 12 dní 19 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 03.10.2018 09:43   
Ano da sa,najdi v diag bsi alebo centralna jednotka.
Citovať
luthorisking
Založený: 05 september 2017
Príspevky: 21
Nabehané: 3 hod 58 min
PríspevokZaslal: 03.10.2018 09:54   
a teraz sme pri jadre veci mam delphinu a ked sa snažim napojiť cez obd konektor tak mi napíše že jednotka neodpovedá na požiadavku o spojenie .... preto sa pýtam či sa dá a ako sa dá napojiť na stole. .. :)
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (84)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 1980
Nabehané: 1 mes 12 dní 19 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 03.10.2018 10:17   
Vprvom rade potrebuijes diagnosticky pristroj,nie nejaku delpohinu.Delphi nikdy nebol a ani nebude kvalitnym pristrojom.S delphim nic neurobis,smola.
Citovať
luthorisking
Založený: 05 september 2017
Príspevky: 21
Nabehané: 3 hod 58 min
PríspevokZaslal: 03.10.2018 10:32   
ja mam megane 2 a ma spoji zo vsetkym ... a clip v boschi mi ani filter nevypalil ...ale ked uz sa neda ináč tak aspoň Ďakujem za info o tej BSI
Citovať
luthorisking
Založený: 05 september 2017
Príspevky: 21
Nabehané: 3 hod 58 min
PríspevokZaslal: 04.10.2018 07:06   
Takze som vybral a pozrel UCH jednodku bola tam prerazená dióda ... premeral som smetie všetko O.K takže som vymenil diódu a jeden kondík bo už za ním bolo kus zvlnené napatie... a teraz z UCH sa mi podarilo spojiť no ale s ECU sa mi nedarí spojiť.... a keby sa dal nájsť pinout tej ECU že aspoň pozriem jej napájanie ...
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (84)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 1980
Nabehané: 1 mes 12 dní 19 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 04.10.2018 07:50   
Nespekuluj,vymen uch/bsi/ jednotku.Ak dioda bola vypalena tak vypalene su aj dalsie veci.Este raz,nespekuluj.
Citovať
luthorisking
Založený: 05 september 2017
Príspevky: 21
Nabehané: 3 hod 58 min
PríspevokZaslal: 04.10.2018 08:04   
a netreba ju kodovat alebo niečo ? stači len prehodiť z auta ?
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (84)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 1980
Nabehané: 1 mes 12 dní 19 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 04.10.2018 08:11   
Treba,kodovat,alebo cele klonovat.jednoduche.
Citovať
luthorisking
Založený: 05 september 2017
Príspevky: 21
Nabehané: 3 hod 58 min
PríspevokZaslal: 04.10.2018 08:13   
stačí prehodiť epromku 93c66?
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (84)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 1980
Nabehané: 1 mes 12 dní 19 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 04.10.2018 08:49   
Musel by som zistit cislo epromky podla cisla uch.V niektorych pripadoch musis aj procesor ak nechces kodovat,prisposobyt.
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Renault fórum