Reklamácia VW v Rakusku alebo v Nemecku.

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

peteros
Príspevky: 18
Dátum registrácie: 05.11.2009 14:02
Zdieľať na Facebook

Reklamácia VW v Rakusku alebo v Nemecku.

Príspevok od používateľa peteros »

Som v koncoch, zanovny VW Jetta diesel Dsg6 neprijemna kovova rezonancia z motoroveho priestoru hlavne v nizkych otackach, reklamovane minimalne 5x na Slovensku 1x v Cechach. Vsetko zamietli vraj seriovy stav vozu diagnostika nic neukazala. Akusticky prejav nikto neriesi...Neviem co mam robit, mam znalecky posudok znalca cestnej dopravy vysledok zavada v prevodovom ustroji. Predlozil som pri reklamacii ani sa k tomu nevyjadrili, vozidlo 3 dni v servise podla stavu tacho ani neboli na skusobnej jazde.Zamyslam sa reklamovat auto v Rakusku niekto poradil vraj tam je to priamo VW a nie cez dealera. Moze niekto poradit ci je to realne?
hjundai
Príspevky: 2709
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

A chces auto vratit ci opravit?
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Samozrejme všade sú len díleri, aj v A aj v D, ale tak ako jeden opravár je lepší od iného, rovnako to platí aj o predajcoch.
Neviem či je správna cesta cez nejakého rakúskeho predajcu, ja by som to čo si tu napísal, dal vedieť dovozcovi VW na Slovensku, majú tam ľudí ktorí majú metodicky na starosti dohľad na vykonávaní servisu v značkových opravovniach.
peteros
Príspevky: 18
Dátum registrácie: 05.11.2009 14:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peteros »

Auto chcem opravit. Ja som hlavne sklamany z pristupu autorizovanych predajcov. Reklamacia bola riesena v Araver TN, Porsche BA, Autoprofit GA. Uhrnom bolo auto v zarucnom servise viac ako 5 tyzdnov za rok a pol. Nakoniec som bol v Cechach Topcentrum Kyjov, vraj sa im zda zavada na spojke. Nakoniec zamietli, lebo predtym to zamietla Bratislava a oni maju dohodu. Naozaj nechapem preco sa VW tak brani to auto opravit. Odporucanie technika VW vraj ak vam to na pätke rezonuje tak si manualne zaradte stvorku alebo jazdite na s rezime.
hjundai
Príspevky: 2709
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

Mimo temy pred par dnami som sa viuezol v caravele ci multivane tiez to nema asi rok,dsg a take rany sa ozyvali...pytam sa kamosa to je co? Odpoved Neviem,neriesim.... Na displeji hotove pocitacove hry a z prevodovky rany kladivom.... Mozem kaslat taky vagen...
K teme riuesil by som to pravnikom vratenie auta mozno sa rozhybu. Oni budu cakat co ty. Aktivni sami nebudu. Preco aj.
cobo77
Príspevky: 464
Dátum registrácie: 27.05.2007 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cobo77 »

Das auto... mas havarijnu? asi by som to pustil rovno do výkladu Vw predajne a povedal im ze zlyhala prevodovka... reklamuj reklamuj a píš kde sa dá ...ak by som mal takyto problém kua nechal by som im tam auto do mesiaca aspon po 3-4 krát a možno by sa umúdrili a opravili to aby si im dal pokoj ....
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ale to musis pasadit mechanika do auta a ukazat mu co to robi.ked mal kolega zle cerpadlo a nudzaky v servise len nanho pozerali co to hovori auto skusali 3 mechanici a nudzak nikto nemal.az pokial on nesadol za volant a neukazal ako sa to prejavi.na druhej strane znamy ma vw sharan odisiel mu svetelny senzor auto v zaruke vymyslali s tym.auto ako nove kupene na sk.v rakusku mu to vymenili bez problemu.no robi v rakusku cize vedel im aj povedat co nejde.
hrascho
Príspevky: 50
Dátum registrácie: 17.05.2005 08:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hrascho »

Reklamacia prevodovky na A8 na Slovensku 0 bodov, prevodovka kopala jak svina a povedali, ze to je normalne, ze nesliapte prudko na plyn :). Vyriesene na zaruku vo Viedni bez problemov. Len im treba povedat, ze pokazilo sa mi to tu a teraz, lebo inak ta odporucia na slovensky servis.
ado1982
Príspevky: 52
Dátum registrácie: 24.09.2008 19:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ado1982 »

nas zakaznik nas pan :D take normalne na slovensku tak auto v zaruke skoro nove 5 tyzdnov v servis zbytocne ostava pravnik a SOI alebo kym pojde jazdi s tym ze vo VW je to standart
peteros
Príspevky: 18
Dátum registrácie: 05.11.2009 14:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peteros »

Samozrejme ze som si vyziadal technika na skusobnu jazdu, boli dvaja reklamacny technik aj priamo zo servisu pan v monterkach. Auto robi to, ze ked uberiete plyn a potom nasledne jemne pridate tak to od prevodovky kovovo rezonuje ako keby vyfuk o nieco buchal. Pri malych rychlostiach to az tak nevadi ten moment rezonancie rychlo prejde a potom to ide normalne ale pri zaradenej petke a sestke ked otacky su od 1200 do 1400 to robi stale a to je na prasky. Auto uz vlastne pouzivam len do mesta tam je jazda este ako tak znesitelna lebo to radi max stvorku. Na skusobnej jazde servisak vravel ze jazdim pod otacky a mam pridat. Ale ako mozem jazdit pod otacky ked to tak radi samo! A predsa nemozem stale pridavat aby to nerezonovalo. Ja samozrejme chapem, ze dsg priamo radi prevodove stupne a vzdy je nejaka rychlost zaradena a sem tam citim, ze radi velmi nizko a vtedy sa trasie cele auto, to by mi az tak nevadilo, ale toto co robi je kovova rezonancia nejakeho prvku. Ako mam donutit reklamacny servis aby to uz konecne rozobrali? Vzdy to uzavru slovami ze diagnostika nic neukazala a je to seriovy stav auta. Ja uz nemam na slovensky VW fakt nervy to dalej skusat, preto som rozmyslal to normalne reklamovat v Rakusku. Len ja sam to po nemecky neukecam, hladam niekoho kto s tym pomoze.
cervinka
Príspevky: 97
Dátum registrácie: 17.01.2009 21:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cervinka »

Ako povedal Wilz, obráť sa písomne priamo na importéra so sťažnosťou na postup servisov a neodstránenie deklarovanej závady. Uvidíš reakciu a ak bude negatívna, napíš sťažnosť do Wolfsburgu. Obráť sa súčasne na právnika a spolu so znaleckým posudkom žiadaj od predajcu prostredníctvom tvojho právnika buď odstúpenie od kúpnej zmluvy, alebo zníženie kúpnej ceny, podľa toho čo ti právnik poradí. Je čas, aby si prestal prosiť a začal riešiť problém rázne, možno sa nalakajú a auto opravia.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

vies aky je rozdiel medzi chybou a vlastnostou ?

z rovnakych kusov ak jeden ma a druhy nema, je to chyba, ked kazdy ma rovnake je to vlastnost :41c2: , v tom pripade nic nevyreklamujes, bud sa verglu prisposobis, alebo ho predaj, jednoduche...
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
pedro727
Príspevky: 1119
Dátum registrácie: 22.03.2009 13:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pedro727 »

Uz som to tu pisal v inej teme,seriovy stav auta?vlastnost?
Sadajme do takeho isteho na skusobnu jazdu ci to robi,ak nie tak opravit,s podotknutim ze ze v zmluve nic take nieje a ani nic take som si neobjednal.
ak je tak musí to mat kazde jedno auto.
misoV50
Príspevky: 742
Dátum registrácie: 11.07.2011 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misoV50 »

Ja si mysilim, ze auto pri 1200 - 1400 musi rezonovat lebo at ani inak nie je mozne. Mal som pozicaneho Superba s DSG tak radil tak isto a robilo to hluk ako v komresorovej stanici. Nie ostry kovovy ale ako ked motor na riecnom remorkeri pustite na havarijny vykon. Ked som prepol na S, tak motore reval stale na 2900 ot.

Otazka je, preco pani z automobiliek programuju toe automaty takto. No pretoze ich k tomu nuti EU tymi nerealnymi normamy spotreby a emisii. Riesenie je kupit si manual, ja som na dobry automat za pozledne roky este nanatrafil. Este nejlepsie sa s tym dokazal vyrovnat Mercedes co som mal naposledy pozicany, ale nie ze by radil v rozumensich otackach, ale tie 1200 ot. lepsie znasal, menej triasol. Ale mal nabehanych 5000 km, takze otazka je, ako bude vyzerat po roku.
hjundai
Príspevky: 2709
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

bajo777 napísal:vies aky je rozdiel medzi chybou a vlastnostou ?

z rovnakych kusov ak jeden ma a druhy nema, je to chyba, ked kazdy ma rovnake je to vlastnost :41c2: , v tom pripade nic nevyreklamujes, bud sa verglu prisposobis, alebo ho predaj, jednoduche...
- nie celkom lebo ak sa konstrukcna chyba ukaze na vsetkych ci skorovsetkych povedzme spotreba oleja,slaba retaz budes tiez pozadovat riesenie a nespokojis sa s tym ze to maju vsetky auta ze.... Mal som kolegu ten mal jedno z prvych tsi na Slovensku a reklamoval reklamoval reklamoval... V PO care uz mal vlastnu stolicku....

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných