Re: Jeep grand cherokee 2.7 crd

Diskusia ohľadne vozidiel značky Jeep

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

bobor11
Príspevky: 74
Dátum registrácie: 31.07.2010 15:57
Zdieľať na Facebook

Re: Jeep grand cherokee 2.7 crd

Príspevok od používateľa bobor11 »

majo 300 napísal:zdravim vas.poradili by ste mi?velmi si chcem kupit cherokeeho 2.7crd.rocnik od 2002 do 2004.nemam na nove tak sa pitam na toto ake je ci je moc kazove alebo ake ma chyby.lebo mam znamich a kazdy mi radi len tento typ. Ze 3.1 td,aby som nekupoval ze to je dost kazove.a do akych kilometrov mam kupovat maximalne.proste chcem vediet ci ste ste vy spokojny s nimi co mate akurat tento typ.dakujem.
ahoj.
pozri si tému Jeep Grand Cherokee z 21.10, andrejjeep tam popísal rôzne motorizácie. 2,7 CRD z jeho recenzie nevychádza zrovna najlepšie, ale musíš sa rozhodnúť sám. Ja mám 3,1 TD do ktorej som zainvestoval cca 1500 Ečok ale teraz je v pohode a spoľahlivá.
bobor11
Príspevky: 74
Dátum registrácie: 31.07.2010 15:57
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bobor11 »

2MATRIX napísal:Skadial si?No daj si ešte pozor na automat,pri normalnom rozjazde nesmie ani trešku trhat,musí radit uplne plynule že to ani neucitiš že preradil,no ked daš plný tak vtedy tak sekne tak tvrdo trhne autom to je potom v poriadku nelakaj sa toho,iank neviem čo ti ešte poradit na našom šlape všetko ako po masle,poridne vyskušaj redukciu teš sa nelakaj ked pri naštartovanom motore pojde radit ako keby cez zuby to je tieš v poriadku,radí sa bud pri vypnutom motore alebo ked zaradíš N tak tou pakou trhni dozadu potom ju zaradiš bez problemou ked pojdeš pomali tak sa stava že nepojde dobre ale to tak ma byt,ak ta dačo trapi ešte kludne sa pýtaj.
Ja som môjho Grand 3,1 TD s tým kupoval že komprimoval tlak do nádržky. Riskol som to lebo celkovo auto bolo v perfektnom stave a motor sa dá vždy spraviť. Nakoniec to bolo len tesnenie pod hlavami. Dôležité je aby si ho neuvaril, potom hlavy neprasknú. Auto malo pokazený ventilátor chladiča klímy a preto zrejme predchádzajúci majiteľ auto prehrial, ale chytilo to len tesnenie. Nechal som ofrézovať hlavy, nové tesnenie to bolo drahé vyše 100 E, vodná pumpa do 50 E, termostat 14,90 :-), vystriekané a vyčistené všetky chladiče, new olej v motore, filtre, kontrola automatu,pretesnená a naplnená klíma, tesnenie pod výfuk. potrubie tiež okolo 50E, ventilátor chladiča to ale priamo z Jeepu 206Eur, 2x skrutka na hlavy pôvodné už nešli zmomentovať po 16,50E tiež v Jeepe. Niečo je drahé a niečo je lacné ale zadarmo ti nikto nič nedá mňa to stálo do 1500 Eur, keď chceš SUV rátaj aj s tým že sem tam zainvestuješ. Ja osobne som vypustil z hlavy negatívne recenzie na 3,1 TD a od vtedy jazdím nad mieru spokojne a bez problémov. Na Jeep CZ stránke sa tiež dočítaš veľa zaujímavých vecí ale na diesle tam krivé slovo nepadlo. Dnes som tankoval lebo pumpu budeš navštevovať trochu častejšie :-) a zrovna tam bol chlapík zo starším Grandom 2,5 TD tak sme trocha pokecali a ten na to nedá tiež dopustiť- maximálna spokojnosť. Tak veľa šťastia pri kúpe.
lubomt
Príspevky: 1147
Dátum registrácie: 15.03.2007 21:48
Bydlisko: Martin
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubomt »

pti podradovani nesmie vobec trhat,ani pri redukcii,proste vobec. kupuj s motorom od Mercedesu, t.j. 2,7crdi alebo 3,2crdi, tie maju aj automaty od mercedesu a su dobre
lumenos
Príspevky: 94
Dátum registrácie: 30.05.2007 22:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lumenos »

pozri sem
Tu Slovenske forum: pouzi aj vyhladavanie v sekcii JEEP
http://www.4x4club.sk/forum/viewtopic.p ... sc&start=0

Tu Ceske forum: o 3.1TD
http://www.jeep-club.net/forum-tema/maj ... -sem-24667

mal som Granda 2.5, aj 4,0 momentalne 4,7 a iny uz nechcem :2f93:
bobor11
Príspevky: 74
Dátum registrácie: 31.07.2010 15:57
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bobor11 »

martin BA napísal:majo300 mas v hlave pekny zmetok...musis dat sam na seba,nie na inych.. :zg282: a mimochodom jeep ktory ma 8rokov, ma minimalne poctivych 230000-300000km,takze na cisla na budiku moc nedavaj a nebud naivny pri cislach 136529km a podobne.
Súhlas choď smerom kde ťa srdce ťahá ak chceš 2,7 CRD tak si ho kúp a uvidíš. Ak ti nesadne tak ho predáš. Ja som chcel ísť tiež do benzínu ale nakoniec som si zadovážil diesel, nie kvôli spotrebe ale proste sa vyskytol a bol naozaj cukrík zo servisnou knižkou a komplet dokumentáciou z Rakúska akurát tá kompresia do nádržky. Pôvodne som chcel ísť smerom Chevrolet Suburban ale nenašiel som nič v primeranej cene. V DE za to pýtajú nekresťanské prachy 10 ročný od 15 tis. EUR v slušnom stave. Voľba 2 bol Lincoln Navi ale tiež sa mi nedarilo nájsť to čo som chcel. Tak som narazil na tohto Granda 3,1 TD a neľutujem že som do toho išiel, proste neexistuje na svete auto ktoré sa nepokazí. Kúp to čo ťa ťahá a potom napíš ako si spokojný.
seven
Príspevky: 139
Dátum registrácie: 26.01.2008 14:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven »

lumenos napísal:pozri sem
Tu Slovenske forum: pouzi aj vyhladavanie v sekcii JEEP
http://www.4x4club.sk/forum/viewtopic.p ... sc&start=0

Tu Ceske forum: o 3.1TD
http://www.jeep-club.net/forum-tema/maj ... -sem-24667

mal som Granda 2.5, aj 4,0 momentalne 4,7 a iny uz nechcem :2f93:
pre majo 300
prejdi tieto fora kompletne, je to na tyzden citania ale budes v obraze. okrem motora sa zameraj aj na prispevky o AT a pridavnych prevodovkach, diferencialoch atd., je tam toho dost, co ta moze prekvapit.
ja som mal tiez v plane Jeepa, ale zatial sa to odlozilo na neurcito...ale, ked bude, tak V8 (alebo 3,0 CRDi).
najlepsie by bolo kupit od nejakeho clena z fora, ktory tam ma aj historiu zavad, oprav atd.
este par odkazov:
http://www.offroadforum.cz/
http://4x4nazory.sk
http://www.4x4nazory.cz
subin
Príspevky: 72
Dátum registrácie: 26.01.2009 12:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa subin »

JEEP jedine benzin, nie tie dislove sracky, nevydrzia tolko ako benzin.
Ked clovek kupuje JEEP tak nemozen pozerat na peniaye, lebo diely nie su najlacnejsie a ani udrzba, treba to uvazit a hlavne nekupovat diesel. Auta su stavane na benzin americke :3020:
mjz
Príspevky: 2178
Dátum registrácie: 06.09.2007 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjz »

uz so si povedal ze sa nebudem zucast. na diskusiach, ani nebudem nic pisat,ale tieto rozpravky --- neda mi , chlapci robil som uz vsetky,aj jeeep mam,, z vonku ked donesu na predaj - kseft je za co najmenej penazi aby bol co najvacsi zisk a je im jedno aky je a kolko ma km,, vozia sa AJ CO MAJU 250,ale aj 380 - a je sprostost ze je jedno kolko ma km,,kto ma jeep a menil nejake opotrebovane veci nieco pokazene a vsetky naplne co ti nikto nevymeni pred predajom su dost velka palka,ja sam som si doniesol z tal. kde mal 200tis a ako cukrik,na slovensku a dovoz bol okolo 100 a nieco vyssie - to je tu sport ,po upravach su vsetky malo jazdene a pekne a ako nove su vacsinou vsetky, napisem ti to po mojom - 3:1 je najvacsia pahreba co spravili,nie ze je to nevyd. 5valec a skoro kazda sa riesi prehriev. motora,tesnenie,hlavy, netaha to riadne ,je to zasraty 4kvalt tak zerie,drnci a rano pri mrazoch je to kladivo,atd,atd, 2:7 je len predrazeny mercedes a ked si myslis ze sa nekazia dam ti par cisel co kupili dovoz a z bazarov a uz su na praskoch a vycisteny z penazi a pojde to naspat do bazaru na predaj a dalsi sponzor dielne to kupi - lebo kazdy chce smradlavy klepotak na spotrebu a na slovensku sa preda vzdy vsetko co smrdi a este aj za dobru cenu a skoro vsetko sa staca aby zvysilo cenu,, JEEP je auto pre ludi co si vie nieco urobit alebo na to ma,alebo si vie zohnat ,lebo opravy su palky, tak kto si kupi toto auto len aby bol IN ,,,,,,,,,,,,,,,, stale tvrdim ze jediny jeep je V8 ostatne tieto smradlave chrapiny su len pre tych co maju zapotreby sa ukazovat a ratat spotrebu - kde za opravy sa maju majitelia dielni celkom fajn,, benzin - ten jeep je lacny,spolahlivy benzin sa staca omnoho menej , lebo slovac ma stale zapoteby kupovat chrapiny co ide kudol dymu do cierna,preto sa staca a bude stacat vsetko ,,a ked chces byt len IN kup si benzin - plyn tych je vonku dost za dobru cenu a mas kopu penazi na vozenie co usetris za smradlavu predrazenu chrapinu, netvrdim ze nemozes kupit chrapinu 3:1,,2:7 ze jej nic nebude,,alebo uz bude po oprave a ty sa budes vozit a chvalit ju ,ale premna je to skoda penazi ,lebo za menej penazi mam ja viac muziky a menej starosti,, mozno som aj tebe usetril peniaze,,
Andrejjeep
Príspevky: 118
Dátum registrácie: 15.07.2010 10:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Andrejjeep »

Ale všetko je zistitelné diagnostikov, km na tachometri stočiť može, ale vo vnútornej jednotke nie, a mali tu veľa aut ktoré mali iný počet km na tachometri a iný vo vnútornej pamäti. Ale zase poslednú dobu je ich dosť ktorým ten údaj sedí.
A nie malo som občas chodil z diagnostikov z ludmi a zisťoval tieto veci priamo aj v bazáre a pod. vrátane stavu vozidla a automatu.

A.
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Andrejjeep napísal:mali tu veľa aut ktoré mali iný počet km na tachometri a iný vo vnútornej pamäti. Ale zase poslednú dobu je ich dosť ktorým ten údaj sedí.
Že by dovozcovia dostali záchvat poctivosti? Či? :41c2:
Andrejjeep
Príspevky: 118
Dátum registrácie: 15.07.2010 10:03
Zdieľať na Facebook

Re: _

Príspevok od používateľa Andrejjeep »

Ktohovie, povačšinou to ale boli auta od súkromných osob, či už z CZ, alebo AT či DE. Ale par bolo aj od dovozcov. skor s poctivým údajom človek nájde ked je auto v mílach ako km, to sa veľa ludí opláchne.

A.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

hlavne ide o to ze VW vie spravit kazdy co ma v riti dieru kdezto do Jeepu chlapci ani nevlezu...

teda vacsina z nich.
Napísať odpoveď

Návrat na "Jeep Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 42 neregistrovaných