Problem CITROEN C8 HDI EXKLUSIVE

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

therad1s
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 04.02.2017 17:48
Zdieľať na Facebook

Problem CITROEN C8 HDI EXKLUSIVE

Príspevok od používateľa therad1s »

Dobry den predom upozornujem ze nepoznam citroen a potrebujem pomoc pre kolegu ktory sa v autach nevyzna a ja viem iba drobne opravy.

Jedna sa o citroen c8 HDI (asi 2,0 nepametam sa presne)2005 vybava exklusive
rano prisiel kolega za mnou ze nejde nastartovat asi zabudol vypnut svetla

Po praci som prisiel k autu pozriem bateria komplet vystavena dam na nabijacku dohodli sme sa ze pridem na dalsi den

Na dasli den bateria nabita vkladam do auta parada auto zije zrazu som zapocul akoby isiel ventilator divim sa pretoze auto bolo vypnute zamknem ho zvuk stale ide stale nechapem otvorim kapotu a zrazu pozriem pod auto a tam ide s pod motora dym a pocut ventilator zrazu kolega vravi ze toto mu auto v poslednom case robi ked vypne motor stale pocuje nieco zapnute.
no nic hovorim podme sa previest asi DPF vypaluje (samozrejme ze je to blbost dpf nevypaluje ked nebezi motor ani neviem preco ma to napadlo ) dojazdime vypneme a ticho zapalil som si stojime kecame a zrazu zasa zvuk ventilatora a dym z vyfuku pod motorom odpojim bateriu a googlim .
niektore citroeny maju nezavisle kurenie predhrev motoru a kade ake blbosti nevim z akeho dovodu sa to spusta po dojazdeny ale nevypina sa to a vybyije to bateriu . auto ma 1 rok zatial mu to nerobilo zacalo to zevraj asi pred tyzdnom ale trvalo to asi 5 minut po vypnuti a prestalo

takze moja otazka znie co to teda je ci sa nemylim v tom ze je to ten predhrev motora lebo ak by to bolo nezavisle kurenie tak by teply vzduch siel do kabiny ale tam nic nejde
a dialkove od toho nie je takze neviem akoby sa to zrazu pustilo po roku prosim o odpoved co to je a ko to vypojit (poistka alebo nieco )
Vdaka vsetkym za odpoved sry z apravopis
pn437ab
Príspevky: 1138
Dátum registrácie: 14.12.2006 20:30
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pn437ab »

Teraz cisto tipujem . Zrejme je pokazene ovladanie predohrevu motora tak ako si sam napisal , predohrev motora ohrieva motor nie interier, zrejme prehreje vodu na max a nevypne co moze mat za nasledok vzopnutie cidla pre ventilator chladica motoru a preto huci aj ten - teda toci sa. toto cele ma za nasledok vybitie baterie. Na parkovisku bysom sa do toho uz nepustal , odporucam navstivit servis.
Pozor tento predohrev sa spina automatycky po nastartovani pri nizkych teplotach a vypina sa ked motor dosiahne prevadzkovu teplotu.
therad1s
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 04.02.2017 17:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa therad1s »

ahoj vdaka , ten predhrev funguje na principe spalovania ? pretoze som videl ako dymy s koncovky nejakeho maleho vyfuku pod motorom , neda sa to nejak vypnut vypojenim poistky alebo kontektora?
pn437ab
Príspevky: 1138
Dátum registrácie: 14.12.2006 20:30
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pn437ab »

je to original webasto alebo eberschprecher a spaluje naftu a ano urcite ma niekde slaboprudovu a silnoprudovu poistku . Treba pozriet schemu. Tam kde je vyfuk teda taka mala trubka cca 2 centimetre priemer je pobliz aj predohrev mali box cca 30 cm.idu s neho hadice do chladiaceho okruhu motora. Ak nenajdes poistku tak elektroinstalaciu z predohrevu odpojit , pozor nevyskratovat .
Napísať odpoveď

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných