TSI v zime nemá ťah

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

uwa0915423061
Dátum registrácie: 01.07.2015 16:16
Zdieľať na Facebook

TSI v zime nemá ťah

Príspevok od používateľa uwa0915423061 »

Dobrý deň
Mám VW Golf 7 1.2TSI 77kw,r.v. 2013, benzín. Keď je vonku mínusová teplota alebo blízko nuly, auto akoby po naštartovaní nemalo ťah. Pri akcelerácii cítiť že ho niečo akoby brzdí. Inak povedané auto po stlačení plynového pedála akceleruje a potom príde niekoľko cca pol sekundových prerušení ťahu až to vypadá že pribrzďuje. Spotreba je tiež vtedy vyššia. Akonáhle teploty stúpnu možno nad +5 +6 stupňov prestane to robiť. Garážový kamarát to pripojil na diagnostiku a objavila sa jedna chyba v zmysle "problém s odvzdušnovaním palivovej nádrže" (alebo odvetrávaním), či to súvisí neviem. Čo som urobil: nalial som pred tankovaním do nádrže zimné aditívum na viazanie vody -nepomohlo. Auto má 121000km, pred mesiacom som dal robiť servis - menili sa sviečky, olej, olejový filter - nepomohlo. Palivový filter sa nemení, štartovanie bez problémov. Máte niekto skúsenosti alebo nápady s takýmto problémom?
Peter
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Re: TSI v zime nemá ťah

Príspevok od používateľa db69 »

vyskúšaj pred štartom trochu povoliť uzáver palivovej nádrže.
uwa0915423061
Dátum registrácie: 01.07.2015 16:16
Zdieľať na Facebook

Re: TSI v zime nemá ťah

Príspevok od používateľa uwa0915423061 »

Vyskúšal som povoliť uzáver nádrže ale výsledok bol rovnaký. Teraz už nie sú ráno také zimy, čiže príznaky nie sú cítiť ako predtým. No hlavne prvých pár kilometrov cítim že auto neťahá tak ako by malo.
Napísať odpoveď

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní