Cayenne 3.6 benzín 2009 neštartuje
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
miroslavhoc530
- Dátum registrácie: 20.09.2025 23:59 Zdieľať na Facebook
Re: Cayenne 3.6 benzín 2009 neštartuje
Ešte raz : nemá to nejaký skrytý vypínač o ktorom si možno doteraz nevedel a náhodou si ho prepol.a už neštartne ? Ja som mal takých áut viac a dve z IT auto malo mikro vypínač pod sedačkou vodiča , mal som ho 2 roky a ani som o ňom nevedel ,len ďalší majiteľ keď mu po vysavani nenastartovalo auto a odtiahli sme ho , sme to zistili po 2 hodinách keď povedal AKO vysaval , druhé som kúpil nepojazdné taktiež z IT a len náhodou pri zapaľovaní cigariet sme zistili že to nieje zapaľovač ale tajný vypínač , tretie dovoz NL a tiezy tajný vypínač na úžasnom mieste , a keby som nemenil inú vec ani by som doteraz o ňom nevedel , a vsey boli montované odborne a nie ledabolo ,,, a správali sa presne rovnako
-
volvic
- Dátum registrácie: 14.07.2016 12:05 Zdieľať na Facebook
ano, aj toto je v hre.....neviem o tom tragaci totiz nic a naozaj sa to vylucit neda.....zazil som XYZ pripadov s tymito tajnymi vypinacmi, najma v 90-tych rokoch....ale vtedy bolo viacmenej vzdy stastie, ze sa tieto informacie od nich zdielali z majitela na majitela.....v tomto pripade info od povodneho majitela chybaju.....takze sa bude musiet pooliezat asi cele auto 
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Pozri pod prístrojovkou, manžetou radiacej páky a či neide káblik navyše do vodičových dverí... V jednom aute som mal tri vypínače - falošný sa dal relatívne rýchlo objaviť, tie čo vypínali palivové čerpadlo a signál od kľúča ťažšie.
-
volvic
pozre sa.....je to naozaj teraz uz rebus.....moze to byt v kabelazi pod oblozenim prahu riadičových dverí, môže to byt poistkami ale kludne aj spojmi barskde......a samozrejme tiez tajnym vypinacom, ktory som riťou nechtiac aktivoval 
touto temou som chcel dosiahnut iba jedine: ci sa v probleme nahodou niekto nespoznal, tj nemal na podobnom type tragača takyto problem
alebo
existuje pod slnkom elektrikar (pod bezneho mehaničara by som uz problem nedaval) ochotny sa v tom porýpať, popremeriavať si hodnoty, kable, poosciolovat osciloskopom a pod....
Zrejme ani jedno.
Tak dakujem za ucast.

touto temou som chcel dosiahnut iba jedine: ci sa v probleme nahodou niekto nespoznal, tj nemal na podobnom type tragača takyto problem
alebo
existuje pod slnkom elektrikar (pod bezneho mehaničara by som uz problem nedaval) ochotny sa v tom porýpať, popremeriavať si hodnoty, kable, poosciolovat osciloskopom a pod....
Zrejme ani jedno.
Tak dakujem za ucast.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Prehmataj aj sedak - aj spolujazdcov.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
volvic...touto temou som chcel dosiahnut iba jedine: ci sa v probleme nahodou niekto nespoznal, tj .....
Ale ano,až tak zriedkavá vec to nie je.Je jedno na akej značke a type,platí že čím je to auto z bohatšou sieťou tým je podobným problémom bližšie. Po takýchto opravách sa väčšina tých čo si s tým poradí zaprisaháva že "už nikdy" viac. Pretože to nie raz je práca, prekutrávanie a hladanie na celé dni, často z ukrutne zlým prístupom ku kadečomu čo treba merať,napichovať oscilom atd. a konfrontovať z tým, čo tam byť má.Plus treba najprv vedieť čo kde byť má a ako. Dôverné poznanie daného typu auta je polovica úspechu, prístup k informáciám často nevyhnutné. Výrobcovia dnes neberú ohľad na neskoršie opravy,na prístup k veciam a či po tom ako sa konečne k meraciemu bodu dostanete sa to vôbec dá pre to nutné rozobratie uskutočniť.Toto neraz vyzerá že to robia naschvál aby nahnali čas pre svoje opravovne, kto opravuje súčasné autá to jedine potvrdí že aj maličkosti sú často veľmi problémové.Lenže čas ide.Tieto prípady síce nakoniec končia dobre,ale to neznamená že sú obe strany na konci dňa spokojné. Vyúčtovať nevyúčtovateľné, je problém ktorý sprevádza takéto typy opráv,takže takto treba vnímať to čo zvonka vyzerá akoby neochota. Nie, to je x skúseností z minulosti, a hlavne poučenie sa z chýb.
Ale ano,až tak zriedkavá vec to nie je.Je jedno na akej značke a type,platí že čím je to auto z bohatšou sieťou tým je podobným problémom bližšie. Po takýchto opravách sa väčšina tých čo si s tým poradí zaprisaháva že "už nikdy" viac. Pretože to nie raz je práca, prekutrávanie a hladanie na celé dni, často z ukrutne zlým prístupom ku kadečomu čo treba merať,napichovať oscilom atd. a konfrontovať z tým, čo tam byť má.Plus treba najprv vedieť čo kde byť má a ako. Dôverné poznanie daného typu auta je polovica úspechu, prístup k informáciám často nevyhnutné. Výrobcovia dnes neberú ohľad na neskoršie opravy,na prístup k veciam a či po tom ako sa konečne k meraciemu bodu dostanete sa to vôbec dá pre to nutné rozobratie uskutočniť.Toto neraz vyzerá že to robia naschvál aby nahnali čas pre svoje opravovne, kto opravuje súčasné autá to jedine potvrdí že aj maličkosti sú často veľmi problémové.Lenže čas ide.Tieto prípady síce nakoniec končia dobre,ale to neznamená že sú obe strany na konci dňa spokojné. Vyúčtovať nevyúčtovateľné, je problém ktorý sprevádza takéto typy opráv,takže takto treba vnímať to čo zvonka vyzerá akoby neochota. Nie, to je x skúseností z minulosti, a hlavne poučenie sa z chýb.
-
volvic
pan Hlavatý, áno....mne to je všetko úplne jasné a lepšie ste to vystihnúť ani nemohol
akurát je koniec dňa a ja som smutný, bo tragač nejde natočiť
akurát je koniec dňa a ja som smutný, bo tragač nejde natočiť
-
miroslavhoc530
- Dátum registrácie: 20.09.2025 23:59 Zdieľať na Facebook
Ak chces , NZ a v Mojmirovciach sú dobrý diagnostici , kontakt pošlem cez SS
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Do súkromnej správy vám dám postup,ako si overiť aspoň tie veci ktoré sú overiteľné bez ohladu na značku a zväčša nasmerujú postup v nejakom smere aj vtedy ak niet chybového zápisu vôbec.Pretože obecne motor ku štartu potrebuje síce kopec splnených podmienok,ale....sú aj také ktoré sa do elektrických výsledkov nepremietnu.Zrovna včera mi volá jeden diagnostik že našiel závadu (skrat komponentu) a rj to nijako nerušilo v práci. A to v on line prešlo auto bez chyby aj u výrobcu. Občas náhoda prihrá, iný postup, meranie oscilom a pod. A logicky náklady narástli pre kúpu komponentu ktorý vyzeral byť jednoznačným pachateľom, navyše ak to je bežná vada komponentu. Možno 19 z 20 jednoznačne, just to tak nebolo. A ak ešte rj nevidí skrat...vyhadzuje sa zo zoznamu pachateľov ako možný.
-
volvic
ano, posli, dakujemmiroslavhoc530 napísal: ↑20.11.2025 12:49 Ak chces , NZ a v Mojmirovciach sú dobrý diagnostici , kontakt pošlem cez SS
-
volvic
OK, dakujemmhlavaty napísal: ↑20.11.2025 13:05 Do súkromnej správy vám dám postup,ako si overiť aspoň tie veci ktoré sú overiteľné bez ohladu na značku a zväčša nasmerujú postup v nejakom smere aj vtedy ak niet chybového zápisu vôbec.Pretože obecne motor ku štartu potrebuje síce kopec splnených podmienok,ale....sú aj také ktoré sa do elektrických výsledkov nepremietnu.Zrovna včera mi volá jeden diagnostik že našiel závadu (skrat komponentu) a rj to nijako nerušilo v práci. A to v on line prešlo auto bez chyby aj u výrobcu. Občas náhoda prihrá, iný postup, meranie oscilom a pod. A logicky náklady narástli pre kúpu komponentu ktorý vyzeral byť jednoznačným pachateľom, navyše ak to je bežná vada komponentu. Možno 19 z 20 jednoznačne, just to tak nebolo. A ak ešte rj nevidí skrat...vyhadzuje sa zo zoznamu pachateľov ako možný.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní