Opakujúci sa únik chladiacej kvapaliny po roku

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS

ivankristof
Dátum registrácie: 10.09.2019 16:41
Zdieľať na Facebook

Opakujúci sa únik chladiacej kvapaliny po roku

Príspevok od používateľa ivankristof »

Zdravim,
Minulý rok v novembri som mal problém, že mi ráno vyskočila kontrolka nízkej hladiny chladiacej kvapaliny v expanznej nádobe. Doplniť som musel trochu kvapaliny, potom som normálne išiel do práce a následne do servisu. V servise žiadny únik nenašli a odporučili mi to len sledovať. Celý rok som potom jazdil bez problémov.

V nedeľu sa mi to však stalo znova – opäť vyskočila kontrolka, dolial som vodu a auto išlo úplne v poriadku. V utorok som skontroloval nádobu a všimol som si, že zvonka je trochu mokrá od chladiacej kvapaliny. Myslel som si, že som to len rozlial pri dolievaní, tak som ju poutieral.

Dnes som to však kontroloval znovu a nádoba je znova mokrá na rovnakom mieste. Vyzerá to teda, že ide o rovnaký problém ako minulý rok. Neviem si ale vysvetliť, prečo celý rok bolo všetko v poriadku a teraz, na jeseň, sa to objavilo znova. Môže mať na to nejaký vplyv počasie alebo teplota?

Prikladám aj fotku,, kde je vidieť kvapalinu na nádobe.
https://ibb.co/1f8SX2t7
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Re: Opakujúci sa únik chladiacej kvapaliny po roku

Príspevok od používateľa tatkotom »

Hľadaj prasklinu na nádobke (mal som a takmer neviditeľnú). Vpravo od uzávera vidno mapu po zaschnutej kvapaline no mohla to byť prípadne iná voda. Tadiaľ by vytlačilo pri prehriatí.
ethelbaines3213
Dátum registrácie: 06.11.2025 08:22
Zdieľať na Facebook

Re: Opakujúci sa únik chladiacej kvapaliny po roku

Príspevok od používateľa ethelbaines3213 »

Možno by stálo za to skontrolovať uzáver alebo vymeniť nádobku. Niekedy sa prasklina prejaví len pri zahriatí motora.solitaire bliss
Napísať odpoveď

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní