Ochranný nástrek proti korozii
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Ochranný nástrek proti korozii
Ako cez kopirák som to tiež robil z hasičáka a návod bol tuším v "Urob si sám"
-
fincik16
- Dátum registrácie: 15.09.2017 16:05 Zdieľať na Facebook
Re: Re:
Dobrý večer,
Čítal som diskusiu o ochrane podvozku, v ktorej ste tiež ako člen reagovali.
Zaujímalo by ma či ste nakoniec zverili svoje auto firme v Smižanoch a ako to dopadlo.
Tiež sa zaujímam o solventnú firmu, ktorej keď zaplatím, odvedie poctivú a hlavne kvalitnú prácu.
Ubažoval som nad Dinitrolom viackrát, no Noxudol sa mi zdá vhodnejší.
Ďakujem za odpoveď
s pozdravom fincik16
-
strbak
- Dátum registrácie: 02.01.2012 13:19 Zdieľať na Facebook
Môžem ponúknuť antikorózny vosk nemeckej výroby!
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Aj je naozaj vyrobeny v nemecku? Aky je to produkt? Ja som dnes skladal produkt jednej americkej znacky. Dosial som na to pouzival naradie s palcovou mierovou. Teraz zrazu metricke rozmery tak hladam a hladam... made in prc.
-
vsevetko
- Dátum registrácie: 19.03.2017 18:24 Zdieľať na Facebook
NAJLEPŠÍ spôsob, ako ochrániť podvozok Range Roveru pred koróziou https://www.youtube.com/watch?v=ychixOvaOl0
výmena zadného pomocneho ramu - ochrana podvozku - epoxidový zaklad - farba - guma
https://www.youtube.com/watch?v=2_uXP9tqxdM
výmena zadného pomocneho ramu - ochrana podvozku - epoxidový zaklad - farba - guma
https://www.youtube.com/watch?v=2_uXP9tqxdM
-
tibormatejka
- Dátum registrácie: 27.03.2026 16:30 Zdieľať na Facebook
Zdravím, aj sa tým ešte aj zaoberáte prosím? Myslím tým antikoróznym nástrekom. Ďakujem
mhlavaty napísal: ↑27.01.2019 16:17 Nie je korózia ako korózia.Už dobrých pár rokov niektoré diely podvozka nemajú alebo majú velmi biednu ochranu doslova akoby iba pre účel predaja auta.Ale bývajú to diely ktoré bývajú obmieňané v nasledovných rokoch,tj funkčné diely.Iné je pokiaľ sa bojuje z koróziou karosérie.Ale zase treba deliť,povrchové a opticky vidilné časti,a vnútorné časti,dutiny nosníkov a spoje konštrukčných panelov.To sú veci ktoré potrebujú mimoriadnu ochranu,už preto lebo ich stav nie je bežným pohladom vidieť.Teda nie do času keď sa ukážu,čo je tragicky neskoro a štádium už nedeštruktívnym spôsobom neopravitelné.
Riešenie a jeho cena je problematická,pretože to je jednak vec stavu,jednak úroveň po akú sa ide,a samozrejme spôsob vykonania,odsránenie stariny,príprava a nakoniec to čo je zo všetkého najrýchlejšie - aplikovanie ochrany.Zodpovedne môžem povedať že je to zabitá vec.Svojho času som sondoval aj tu,aký je záujem o tieto úkony,a výsledok sa dá hravo domyslieť.Pritom je úplne kľúčová vec,či je dialňa na tento druh práce uspôsobená,tj ideálne by robila iba tieto práce.Je to z dôvodu že je to práca kde sa používa vysokotlaký rozprach (dutiny hlavne) a to je pre samotnú dielňu peklo,lepiť sa bude všetko od kľučky po hodiny na stene všetko,zasr..té komplet všetko v dosahu kde sa hmlovina dostane,teda všade.Čiže striedať takéto práce z bežnou prácou dielne...zlý nápad.Myšlienka ochrany by musela dať dostatok práce pre ip iba túto prácu,ako sú iné špecializované pracoviská.Taká požiadavka sa na prdatom slovensku nevytvorí,a pre pár náhodných záujemcov to zmysel robiť nemá.Čiže ostaneme pri starom,urobíme sebe a deťom a každý sebe.Je to dobrá skúsenosť,aspoň by ľudia ne cenu takej veci pozerali inými okuliarmi
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný