Podvodnici vydavajuci sa za poistovnu ma pripravili o velke peniaze za foliu

Všetko okolo údržby a starostlivosti o lak, lakovanie vozidiel, opravy laku, fólie na karosériu.

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

diesell
Dátum registrácie: 03.10.2011 19:21
Zdieľať na Facebook

Podvodnici vydavajuci sa za poistovnu ma pripravili o velke peniaze za foliu

Príspevok od používateľa diesell »

Dobry den,

takmer pred rokom mi ine auto nedalo prednost a doslo ku kolizii.

Moje auto je uz z jeho PZP opravene, ale preplatili mi len polovicu ceny PPF folie, pretoze vraj sa nepodarilo preukázať, že pôvodná fólia bola aplikovaná aj na prednom nárazníku, preto montáž fólie na prednom nárazníku priznaná nebola. Došlo k preplateniu ochrannej fólie na ostatných poškodených častiach motorového vozidla, okrem predného nárazníka, a preto bolo priznaných 50% nákladov (vyjadrenie: predný nárazník predstavuje plochu približne polovice celého ochranného materiálu).

Pred nehodou som mal cely predok vo folii, autoservis robil obhliadku, kedze to poistovne uz nerobia a ziadal som ich, aby nafotili aj foliu, co vraj aj urobili a poslali to do poistovne.

A teraz mi namiesto 1080 eur za foliu na predok preplatili iba 540, co povazujem za kradez velkeho rozsahu.

Pozeram moje fotky z dna nehody, je podla Vas zrejme, ze folia je aj na prednom narazniku?
(okrem neho je aj na kapote, svetlach; nie je na maske ani na blatnikoch).

Dakujem za pomoc, co robit

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Re: Podvodnici vydavajuci sa za poistovnu ma pripravili o velke peniaze za foliu

Príspevok od používateľa db69 »

odvolať sa , a dodať fakturu od firmy čo to montovala a fotografie. Poprípade starý nárazník
Ale rátam že faktúru nemáš ,tak isto ani starý nárazník.
detailné fotografie si si mohol urobiť aj sám alebo stáť pri človeku čo to robil.
Len tak medzi nami "Podvodnici vydavajuci sa za poistovnu ma pripravili o velke peniaze za foliu" dosť drsný nadpis.Oni sa nevydávajú za poisťovňu , oni sú poisťovňa inak by to nemohli robiť. A výraz "velké peniaze" je trochu(dosť) prehnaný.
diesell
Zdieľať na Facebook

Re: Podvodnici vydavajuci sa za poistovnu ma pripravili o velke peniaze za foliu

ked je to prehnane, tak mi, prosim ta, posli 540 eur na ucet
a budem to to povazovat za vybavene

tieto fotografie hore nie su pre teba dost detailne?
ja nie som ani poistovna, ani osoba vydavajucu sa za poistovnu a mojou povinnostou NIE JE robit obhliadkara pre firmu, ktora tuto poziciu zrusila, aby mohla usetrit a okradat motoristov lzivymi vyjadreniami, ze nepodarilo sa preukazat
ja tam tu foliu vidim, ak ju tam niekto nevidi, tak nech ide ocnemu
ratas zle, lebo fakturu mam, aj staru, aj novu a obe som im dodal
stary naraznik pochopitelne, ze nemam, lebo neviem naco by mi bol a kde by som ho akoze mal skladovat

a ze su to podvodnici, to teda su
lebo okrem folie mi nepreplatili dalsie veci, ktore tu nebudem ani rozpisovat, ale dodal som im k tomu blocky a odpisali mi, ze nie je zrejme, kto ich zaplatil
uz viem, podla nich zrejme george soros
db69
Zdieľať na Facebook

"ja nie som ani poistovna, ani osoba vydavajucu sa za poistovnu a mojou povinnostou NIE JE robit obhliadkara pre firmu," nie PRE NICH pre seba teraz by si mal lepšiu poziciu.

"tieto fotografie hore nie su pre teba dost detailne?"NIE,a asi ani pre poistovnu
Treba sa odvolať a povedat že oslovuješ právnika na dalšie riešenie.
Kto platil dané faktury je jedno ,ked tam je uvedendané auto (WIN/ečv)
je to ich biznis oj€bať ludí . treba sa len brániť a oni na 100% ustúpia ked vedia že nemajú pravdu .Ja som sa v 1998 doťahoval s poistovnou Allianz jeden rok.A potom to vyriešil jeden telefonát.
Naposledy upravil/-a db69 v 19.02.2025 09:33, upravené celkom 1 krát.
Mateusz737
Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mateusz737 »

Ja som mal udalosť nedávno prišiel technik z poisťovne obzrel auto a poslal zápis k obhliadke kde boli uvedené poškodené diely na výmenu prípadne opravu ak by som nesúhlasil tak treba zaslať dodatočnú foto video dokumentáciu ...
V Tvojom prípade musel autoservis pochybiť keď nepredložil poisťovňu dostatočnú dokumentáciu škody
db69
Zdieľať na Facebook

za chvílu sa tu rozbehne debata že ten rozdiel má vymáhať od vinníka nehody.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

A teraz mi namiesto 1080 eur za foliu na predok preplatili iba 540, co povazujem za kradez velkeho rozsahu.
540 eur je len priestupok a smiešna suma v porovnaní kolko škodujú majitelia velkých a drahých aut.
Som rád že ma takéto problémy netrápia pretože, nie som nikdy presvedčený o svojej prednosti, a tak ani nebúram :40bd: :40bd:
To že mi niekto má dať prednosť neznamená že mi ju aj dá, jazdí sa aj na červenú a prdbieha cez plnú s tým by si mal v budúcnosti trocha počítať. Inak ťa folia nezachrani. :o
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
db69
Zdieľať na Facebook

nebola to "krádež" a už nie "velkého rozsahu"
"Škodou veľkého rozsahu sa rozumie škoda prevyšujúca sumu 650.000,- EUR"
je to LEN uplne normálna praktika poisťovní
Každy s tým ma skúsenosti a preto sa na to treba pripraviť.Napr ja som rozbité dvere skladoval rok.A to bolo 2ročné auto a tie fotky detailov vyzerali uplne inak.
Ale každý sa učíme.
truck123
Dátum registrácie: 07.06.2016 09:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa truck123 »

To nebolo skoda, tej folie na to auto?
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Tu to mevyriesis. Vyriesis to iba tak, ze budes mat v ruke papier o sile nepriestrelnej argumentacie, navstivis advokata a ten Ti napise predzalobnu vyzvu. Poistovne zvyknu zareagovat, ak je podpisany JUDr.
diesell
Zdieľať na Facebook

s poistovnou komunikuje od zaciatku moj pravnik, fyi.

nechcu mi ani preplatit druhu pneumatiku, kedze podla zakona musia byt na naprave rovnake a taka ako bola poskodena, sa uz nevyraba.

tiez 5 minut po nehode som volal do poistovne vinnika, ci poslu odtahovku a odpoved bola, ze URCITE NIE a mam si to nechat odtiahnut (rozumej zaplatit) z mojej vlastnej asistencnej sluzby.
nato som otvoril google, napisal odtahovka bratislava, zavolal na prve cislo, zaplatil 140 eur v hotovosti za odtah doslova z jednej ulice na druhu a potom ma otravovala poistovna aj sam odtahovkar, ze jeho otravuje poistovna, ci si nepamatam, ako sa to odtahovalo - povedal som mu, ze nie, napokon 140 eur za odtah ale preplatili.

neviem, ci v tom servise este v zivote nelikvidovali auto s foliou, este mam v zalohe jednu moznost.
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Doobhliadka sa dá vykonať - s tým poisťovňa problém mať nebude. Potrebuješ však nárazník.
db69
Zdieľať na Facebook

Mne obhliadku pri uzatváraní HP na nové auto (50km. zabudol som to urobiť v predajni) a aj pri likvidacii poistnej udalosti už X (15-20) rokov robí tato firma https://slovexperta.sk/ neviem či ešte poistovne majú na to svojich ludí.Robia to kurva poctivo a detailne a ked nemá čaš tak online cez aplikaciu.
Pochybujem že poistovna uzná fotky len od servisu.
Suseda mala nehodu. do 5 minut tam boli "lovci nehôd" ženská vyplašená tak nechala komplet všetko na nich.Odtah do najbližšieho značkového servisu,nacenenie, plus náhradné vozidlo.
poistovna preplatila všetko čo servis nacenil + nahradné auto .za to náhradné zaplatila len DPHčku
všetko z PZP vinnika a bez starosti."Lovci nehôd" majú 10% z ceny opravy ,samozrejme to im platí servis kedže im dohadzujú biznis.Oprava tak 2000 € nacenená na 5900€
Napísať odpoveď

Návrat na "Lak auta - údržba, kozmetika, lakovanie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní