Excentrická leštička
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Re: Excentrická leštička
cierna farba je najhorsia mam taku ibizu.tam spravi skrabanec aj padajuci list zo stromu.
-------------------------rucne je to strasna pakaren a cely den v prdeli.----------------------??????
ja tiez cistim auto a lestim lacnymi vecami ale svicarska vyroba.za 3 hodky auto umyjem rucne postahujem vodu pouzivam tekutu lestenku ktora sa len rozotiera,vsade aj po plastoch.
na okna to iste voda na to urcena handra a okna su u mna vycistene + kolesa tiez rucne vycistene na jednom aute aj 10 cipove alu disky umyte a tou istom lestenou ako aj na lak su tiez prelestene + gelom natrete pneu.tie sa lesknu ako ten nissan co tu je vyzsie na fotkach.
ked mam aj auto vysavat interier a sedadla natierat kremom na kozu --cely interier kremujem -- vsetko co je kozene alebo plastove tak to trva tak 4 hodky.
ale to idem bez pauzy.
ono je to aj tak.ak je auto pravidelne udrziavane ciste pastovane hocicim aj lacakom za 6 euro sa daju spravit zazraky.to znamena ze ma hladky povrch nesada na to tak spina a je s tym ovela menej roboty ako raz za 3 mesiace to vsetko drhnut cely den.
pouzivam aj drahe lestenky ale na auta co stoja v garazi jazdia len sem tam.niekedy ked prsi
a idem po novom asfalte auto ostane ciste.
bezne pouzivane auto sa draho cistit neoplati jazdi to dialnice lak je obity boky dveri vykosene od kamenov predok auta neni milimeter aby nedostal ranu od kamienkov predne svetla tiez tie plasty maju v sebe tolko hlbokych dier ze sa to neda uz ani brusenim zahladit.celne skla som menil lebo za dazda vecer v meste nebolo nic vidiet.aj na stk mi to uz technik hovoril ze taky stav sa malo kedy vidi za 8 rokov tak vykusat celne sklo a cele auto tak obit.no bohuzial dialnice.nocne jazdy.
ale tak tie fordy davaju cierny alebo sivy zaklad pod farbu auta su tmavosive nevidno to tak z dialky.z blizka 2 metre je farba stav vraku.ale leskne sa.
vsimol som si aj kolesa kupoval som fungel nove aludisky originaly.po 1000km v lete mal kazdy disk snad 50 ran od kamienkov.
to su take poznavacie znaky aut co tocili dialnice a maju cez 350 000km povodny stav a neboli -------ofoliovane a burane---------.a ak ma auto pol miliona odbehane na dialnici vsetko je totalne obite.
nedavno co som bol zajazdit z kolegami na furkapass kecali sme tam z nemcom co nas tam nahanal na starom bmw E60 rok 2008 535d v cipe na 350ps 330 000km auto vyzeralo ako cukrik on druhy majitel vravel ze povodny lak jasne hned som mu ukazal ze cele auto bolo robene.neexistuje aby to nebolo vykosene od kamenov.ale bola spravena pekne lakovacka do malickosti.skoro ako original..
jo a inac ak to chces lestit excentrom nezabudni vsetko co neni lakovane a nechces mat osuchane od lestiaceho kotuca olepit paskami.aj gumy okolo okien.bude to potom poznat budu poskrabane.
-------------------------rucne je to strasna pakaren a cely den v prdeli.----------------------??????
ja tiez cistim auto a lestim lacnymi vecami ale svicarska vyroba.za 3 hodky auto umyjem rucne postahujem vodu pouzivam tekutu lestenku ktora sa len rozotiera,vsade aj po plastoch.
na okna to iste voda na to urcena handra a okna su u mna vycistene + kolesa tiez rucne vycistene na jednom aute aj 10 cipove alu disky umyte a tou istom lestenou ako aj na lak su tiez prelestene + gelom natrete pneu.tie sa lesknu ako ten nissan co tu je vyzsie na fotkach.
ked mam aj auto vysavat interier a sedadla natierat kremom na kozu --cely interier kremujem -- vsetko co je kozene alebo plastove tak to trva tak 4 hodky.
ale to idem bez pauzy.
ono je to aj tak.ak je auto pravidelne udrziavane ciste pastovane hocicim aj lacakom za 6 euro sa daju spravit zazraky.to znamena ze ma hladky povrch nesada na to tak spina a je s tym ovela menej roboty ako raz za 3 mesiace to vsetko drhnut cely den.
pouzivam aj drahe lestenky ale na auta co stoja v garazi jazdia len sem tam.niekedy ked prsi
a idem po novom asfalte auto ostane ciste.
bezne pouzivane auto sa draho cistit neoplati jazdi to dialnice lak je obity boky dveri vykosene od kamenov predok auta neni milimeter aby nedostal ranu od kamienkov predne svetla tiez tie plasty maju v sebe tolko hlbokych dier ze sa to neda uz ani brusenim zahladit.celne skla som menil lebo za dazda vecer v meste nebolo nic vidiet.aj na stk mi to uz technik hovoril ze taky stav sa malo kedy vidi za 8 rokov tak vykusat celne sklo a cele auto tak obit.no bohuzial dialnice.nocne jazdy.
ale tak tie fordy davaju cierny alebo sivy zaklad pod farbu auta su tmavosive nevidno to tak z dialky.z blizka 2 metre je farba stav vraku.ale leskne sa.
vsimol som si aj kolesa kupoval som fungel nove aludisky originaly.po 1000km v lete mal kazdy disk snad 50 ran od kamienkov.
to su take poznavacie znaky aut co tocili dialnice a maju cez 350 000km povodny stav a neboli -------ofoliovane a burane---------.a ak ma auto pol miliona odbehane na dialnici vsetko je totalne obite.
nedavno co som bol zajazdit z kolegami na furkapass kecali sme tam z nemcom co nas tam nahanal na starom bmw E60 rok 2008 535d v cipe na 350ps 330 000km auto vyzeralo ako cukrik on druhy majitel vravel ze povodny lak jasne hned som mu ukazal ze cele auto bolo robene.neexistuje aby to nebolo vykosene od kamenov.ale bola spravena pekne lakovacka do malickosti.skoro ako original..
jo a inac ak to chces lestit excentrom nezabudni vsetko co neni lakovane a nechces mat osuchane od lestiaceho kotuca olepit paskami.aj gumy okolo okien.bude to potom poznat budu poskrabane.
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Tip pre teba - Splugenpass , ja ho raz (veím tomu) dám dolu kopcom v lete na bicykli
Je to z Churu smer SanBernardino
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
- Dátum registrácie: 19.01.2010 19:03 Zdieľať na Facebook
Lacné by som nekupoval, zvyčajne to je potom aj taká robota, základ je aby mala reguláciu otáčok s konštantným udržiavaním otáčiek - (ak kus pritlačím nemala by spomaľovať, v praxi jasné že spomalí, ale nezastane ako lacné..) ja som mal skúsenosť s Maxolen a dalo sa... ako top značku mi odporúčali RUPES. Ak si spravíte 3 autá, tak si môžete kľudne kúpiť za 500€ veci - zarobí to na seba už po tých autách pri dnešných cenách... ja sa nato tiež chystám, ale momentálne by nato vôbec nebol čas tak to zatiaľ neriešim - mal som len požičanú a robil som skôr korekčne - aby to vyzeralo lepšie ale nešiel som do hĺbky - tak ako písal Seven - donekonečna sa nedá leštiť, raz sa to prederie až do farby... dôležitá je aj chémia - niekedy aj lacné sú dobré a naopak, ale vo všeobecnosti tie kvalitné stoja zato...
-
splugen tam som raz niekde bol pozriet na vodnu v elektraren pred prerabkou.
3 vodne nadrze nad sebou a tri elektrarne nad sebou.aj z dnu som to videl postavena v roku 1948.
tie zakruty parada ale ja to jazdim autom a zeniem ho len do kopca.dolu kopcom radsej idem pomaly uz som par brzd zapalil.
ale na bicykli to moze byt zabava.len zase hore ako.
niekde pri lenzerheide je lanovka z velkou kabinou ides bicykom dnu vyvezie ta do vysky okolo 3000 metrov a potom dole bikom.miestami v lese su aj automaty predavaju duse do kolies ak mas defekt.
ja som siel tou lanovkoou hore len tak spravit par fotiek dronom zalietat najest sa v restike no a potom sme sli lanovkou aj dole.je tam velke vyskove prevysenie cestou dole lanovka zastavila koli tlaku vzduchu na 20 min ale aj tak ked sme prisli dole mal som bolehlav asi tak hodinu.tlacilo mi na usi.
ja na bicykle niesom za mlada som mal vzdy nehody zodratu kozu kade tade a cele leto mal obvazy.to iste aj motorky.dodnes sa cudujem ze som cely nezlomil som nikdy z toho kosti a kolena mi funguju.tie boli najviac zodrate.
odkedy som spravil vodicak tak len auto.
myslel som si ze elektricka kolobezka sa mi zapaci kolegovia ma na to vzali po meste toto leto.tyzden pred dovolenkou som siel po svicarksu na pozicanej kolobezke tie co su v meste stoja kade tade ideme po cyklocestach mestom este som sa pozrel sli sme 15km/h.no a z poza rohu siel cyklista 52 rocny chlap ktory si to rezol do protismeru a celna zrazka.cyklista sanitka rozrezalo mu nohu kolobezka rozbita a ja doudierany.stastie ze som mal rukavice take cyklisticke padol som na dlane a kotrmacal sa po ceste.cize som bol len doudierany a saty boli potrhane.
cize ja to kaslem.auto je auto.
-
- Dátum registrácie: 21.04.2009 19:51 Zdieľať na Facebook
Toto keď číta nejaký detailer sa musí pekne baviť. Ako taká silvestrovská téma pre neho. Ale jedno sa musí nechať že odhodlanie je. Keď si naratas čo všetko potrebuješ tak zistíš že jednoduchšie je dať niekomu 500euro a prísť si pre auto o 3 dni. Dupľom keď už máš po50tke ... Tie mašinky vedia pekne vytriast človeka. Vosk je prežitok a kvalitný vosk od swisswax stojí tak 500eur a prekoná ho hocijaká keramická/grafenova ochrana. Akurát tu treba upozorniť pána že následná starostlivosť po lešteni a aplikácií auta je zdlhavejsia než ostriekat penou a ovapkovat. To už si musíš kúpiť PH neutrálne prostriedky aby si neposkodzoval tu ochranu čo tam dáš a neskracoval jej životnosť a používať postupy aby si minimalizoval tvorbu škrabancov pri umývaní. Čierna farba oddeľuje zrno od pliev tam sa ukáže kto je aký lestic a kto to dokáže len obkecat. Keď tu niekto písal že pár krát umyl auto všetky škrabance a všetko bolo naspäť to nebolo leštenie to bol len 1krok na oživenie. Na poriadne leštenie to chce 3 kroky. Začať s rotackou a končiť s orbitalkou. Takže to nemáš 1 mašinu ale 2 a ideálne malu a veľkú lebo obliny a záhyby neurobíš veľkou. Veľkou akurát tak strhnes hrany a urobíš viac škody než osohu. Väčšina ti poradí orbitalkou alebo excenter lebo to je blbuvzdorne pre amatérov akurát rotácia je 5x rýchlejšia ... Detailerov je ako húb po daždi lebo každý vidí vidinu rýchleho zárobku ale nie je leštenie ako leštenie. Je zima večere sú dlhé na hranie ti stačí aj Liquid elements nemusíš mať rupes len aby keď vyjde slnko nebol z toho slnieckar alebo 3D lak s efektmi
-
detailer nech si robi ferrari a drahe nove auta ktore nikdy nejazdia ani za dazda.
tu je rec o beznom aute co je bezne vonku cely rok.na auto prsi snezi slnko ho vypeka atd.
nanasanie keramiky nieje ziadne umenie.je to len obycajna vyprdena lestenka ktora ma len nejake svoje postupy v nanasani aby sa chemicky napojila a vytvrdla na laku.ziadna vesmirna novinka to nieje.
aj obycajny sedlak vie ze ked si chcem na aute vylestit lak,tak treba ho najprv umyt potom niecim nejakym odmasnovadlom odmastnit aby bol lak ako cerstvo umyty tanier v kuchyni.nesmie byt mastny.a tak ideme dalej.
bolo to obsiahnute v knihach od auta v 80 rokoch.
to je cely zazrak lestenia auta.
a tak isto aj ked niekto kupi nejaku novu lestenku znova odmastnit zbavit lak tej starej lestenky.
to vsetko bolo uz za sociku.aj tie keramiky.to nieje ziadna novinka nejakych sucasnych detailerov.
pri nanasani keramiky sa dava tak isto dava pozor aby to nezasiahlo gumove plastove a sklenene diely auta.
tie ospevovane keramiky dokonca to volaju NANOtechnologie nikto to poriadne neotestoval co to robi ak auto jazdi v zime v snehovej kasi.nie jedna jazda z durkova do najblizsej dediny ale celu zimu nech to drzi na tom laku.a hlavne rakusko salzburg.
kamene vsetko vytlcu a zosriabu z farby auta.
a taka neexistuje co prezije zimny mechanicky naval spiny.
dalsia vec su akoze novinka mokre stierace.to bolo tiez za sociku taky spray ktory sa aplikoval na okno nechal sa uschnut a fungovalo to na tych zablatenych cestach tak tyzden.
a tiez za sociku bol spray proti zahmlievaniu okien auta zdnu.biela pena sa rozotierala na okna pri teplote od 15celzia.mohol si fucat na sklo aj cely den proste za nezahmlilo.
ale dnes sa tomu povie u detailerov nanotechnologia alebo keramika
tu je rec o beznom aute co je bezne vonku cely rok.na auto prsi snezi slnko ho vypeka atd.
nanasanie keramiky nieje ziadne umenie.je to len obycajna vyprdena lestenka ktora ma len nejake svoje postupy v nanasani aby sa chemicky napojila a vytvrdla na laku.ziadna vesmirna novinka to nieje.
aj obycajny sedlak vie ze ked si chcem na aute vylestit lak,tak treba ho najprv umyt potom niecim nejakym odmasnovadlom odmastnit aby bol lak ako cerstvo umyty tanier v kuchyni.nesmie byt mastny.a tak ideme dalej.
bolo to obsiahnute v knihach od auta v 80 rokoch.
to je cely zazrak lestenia auta.
a tak isto aj ked niekto kupi nejaku novu lestenku znova odmastnit zbavit lak tej starej lestenky.
to vsetko bolo uz za sociku.aj tie keramiky.to nieje ziadna novinka nejakych sucasnych detailerov.
pri nanasani keramiky sa dava tak isto dava pozor aby to nezasiahlo gumove plastove a sklenene diely auta.
tie ospevovane keramiky dokonca to volaju NANOtechnologie nikto to poriadne neotestoval co to robi ak auto jazdi v zime v snehovej kasi.nie jedna jazda z durkova do najblizsej dediny ale celu zimu nech to drzi na tom laku.a hlavne rakusko salzburg.
kamene vsetko vytlcu a zosriabu z farby auta.
a taka neexistuje co prezije zimny mechanicky naval spiny.
dalsia vec su akoze novinka mokre stierace.to bolo tiez za sociku taky spray ktory sa aplikoval na okno nechal sa uschnut a fungovalo to na tych zablatenych cestach tak tyzden.
a tiez za sociku bol spray proti zahmlievaniu okien auta zdnu.biela pena sa rozotierala na okna pri teplote od 15celzia.mohol si fucat na sklo aj cely den proste za nezahmlilo.
ale dnes sa tomu povie u detailerov nanotechnologia alebo keramika
-
Keď mám niečo robiť tak to spravím poriadne alebo vôbec. Na čiernej farbe to vidieť bude. Keď sa mám narobiť lebo čierne auto má sám tak na 3dni minimálne tak je hlúposť to neochránit. Keramická alebo grafenova ochrana je to najmenej. Najlepšia je fólia
-
Dnešná doba v ktorej sú populárne anglické pomenovania priniesla aj tzv. "shitjobs" teda zbytočné práce a zamestnania, kopa ludí hlavne staršej generacie medzi ne zaradí aj detailing. Za mňa je to niečo ako gelové nechty, botoxové pery alebo silikonové prsia.
Iný pohlad je že lahko získané peniaze sa aj lahko míňajú, a ak niekto dvíha tony vo fitku, prečo by sa nemohol narobiť aj pri leštení auta.
Len o to viac to bolí ak tvoju prácu pokazí nejaký buran, trebars len dvermi na parkovisku
-
Máme takú krajinu aká je vláda dávať pozor pri otváraní dverí má byť samozrejmosť. Aj keď jazdím shitbox nemusím nikomu zámerne ohrkat auto ... Ale keďže sme v SR a závisť je silná potom to tak vyzera
-
ale ved to auto potom mozes rovno zavriet do garaze a nejazdit s nim.alebo ako moj sef kedysi davno mal mercedesa CLS.ked zacalo kropit povedal len sorry chlapi ja musim ist lebo auto je v profifirme robene a ma keramiku,utekal z autu a do garaze s nim,a prisiel o hodku na pezote 407
ale teraz vazne dam ti spravit moje stare mondeo mk3 z roku 2006.das nanho keramiku aku len chces a ja ti ho potom ukazem po 2 mesiacoch.auto nebudem umyvat mozes ho ty.aby si nepovedal ze som zle umyl alebo pouzil zly sampon na svicarskej umyvarke a znicil to.
garantujem ze keramika na tom laku po svicarksych rakuskych nemeckych a slovenkych naslolenych cestach uz nebude.
ja ti tu hodim fotky toho svojho stareho auta zajtra,ak bude dobre pocasie ze nebude prsat odfotim predok aj boky a spodky plastovych prahov a naraznikov ako su vykusane z ciest.jazdim s nim teraz po svicarsku lebo je zima a na zimu sa pouziva stare auto.aj budik ti odfotim aby si videl tie km.karoseria je bez korozie.dutiny a spodok auta komplet vsetko navoskovane kazde 2 roky 6 litrami.a tiez sa caka 3 dni kym to usche a prituhne aby to voda a solnosnehova kasa neumyla
a predsa to na niektorych miestach okosi na plech.uz som si vymyslel aj svoju recepturu antikoroznej ochrany aj primesou odhrdzovaca tuzidla ktora leste lepsie funguje no neni to nikdy tak ze to prezije jednu zimu bez omytia.
ja koli tym cestam po snehovch kasach mam vsade na tom aute zospodu aj nerezove mosadze alebo medene sroby lebo bezna sroba jedna zima a uz ju nepovolis hoci sa to aj namaze.
bojujem cez 16 rokov s tym,ako zachovat na svojich autach dobry lak co najdlhsie .funguje to ale nic nieje vecne a zub casu auta sa tiez neda zastavit.
jedine to zavriet do budy a nejazdit za dazda a pocas horucav.
-
teraz mi to vyskočilo na ksichtoknihe - kuknite si tento "detailing"
https://www.facebook.com/reel/3878825125725317
https://www.facebook.com/reel/3878825125725317
-
Keramiky grafeny vosky sú len na to aby sa ľahšie umývalo auto keďže to vyhladí povrch a nedrží sa tam toľko bordel + to má hydrofobny efekt. Vosk je na 3 mesiace až pol roka keramika grafen keď je niečo lepšie tak 3 roky Max 5. Graphenova vrstva keď dáš na auto tak má hrúbku 1 atoma. Čakať že bude odolávať mamičkám s deťmi a ľuďom čo otvárajú dvere ako do saloonu je príliš. To čo chces ty tak na to máš fólie alebo Raptor farbu... Ešte je variant leteckého laku ppg aerospace alebo akzo nobel eclipse keď ho zoženiete môžeš si potlapkat . Tvorba škrabancov minimálna stopy po kamienkoch skôr urobia jamku než sa odlupi. Lestitelnost 0 nedá sa nijak dolestit ani nič. Životnosť deklarovaná výrobcom je 5 rokov cca.
-
vsetko je to dobre co existuje.ale pre beznu vrstvu ludi je to nezaujimava vec koli cene.
cena co pytaju detailisti za material,pracu,kolko stoja spravne vodicky na udrziavanie toho laku pocas 10 rokov je rovnaka,ako dat autu raz za 10 rokov novy celolak a nestarat sa vobec.
kolko stoji take ofoliovanie auta 3000euro?keramika poriadna 1500 euro?
je to len pre bohatych,youtuberov proste pre ludi co sa autami ukazuju a nepouzivaju ich ako spotrebak na zivot.
a ak uz ma auto 10 rokov malo kto do takeho auta bude investovat.za tie roky uz je auto vyklepane clovek radsej kupi nove auto.
preto vyhravaju vzdy predaje lacnych lesteniek a lesticiek.
cena co pytaju detailisti za material,pracu,kolko stoja spravne vodicky na udrziavanie toho laku pocas 10 rokov je rovnaka,ako dat autu raz za 10 rokov novy celolak a nestarat sa vobec.
kolko stoji take ofoliovanie auta 3000euro?keramika poriadna 1500 euro?
je to len pre bohatych,youtuberov proste pre ludi co sa autami ukazuju a nepouzivaju ich ako spotrebak na zivot.
a ak uz ma auto 10 rokov malo kto do takeho auta bude investovat.za tie roky uz je auto vyklepane clovek radsej kupi nove auto.
preto vyhravaju vzdy predaje lacnych lesteniek a lesticiek.
-
Keď si chces auto nechať prečo nie. Pokiaľ nemá problém s koróziou akurát auta s 10+ sú už pomaly euro6 a tam je riziko že jeden deň ide ďalší deň nejde ako má prípadne neprejdú cez emisnú. Hrúbka lakov je čím ďalej tým menšia kedysi nebol problém namerat 250mikronov dnes si rád keď je to vôbec trojciferna hodnota:) optimalizácia výroby robí svoje šetrí sa kde sa dá. Na Hyundaioch toho moc nevyretusujes nemá to proste lak. Take že zabrusit škrabanec a vylestit nehrozí akonáhle cítiš nechtom smrdí to lakovaním. Najlacnejšie je to čo si spravíš sám takže keď si pán kúpi lesticku pasty a pady nejaký mikrofiber chémiu na dekomtaminaciu clay tak sa môže hrajkat. Ver tomu že keď nejaká 2mesacnu špinu má aute určite ublíži laku menej ako keď ide cavo každé tankovanie na kefy lebo ma zľavu na umývaci program.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných