Výrobná vada vozidla

Všetko okolo údržby a starostlivosti o lak, lakovanie vozidiel, opravy laku, fólie na karosériu.

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

jaster-83
Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17
Zdieľať na Facebook

Re: Výrobná vada vozidla

Príspevok od používateľa jaster-83 »

co to je vlastne za auto?
1U5 AVU, 6U1 AMH, 6Y5 ASY, N15 GA14DE, 3B6 AVF, C4(B7) 9H06
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Akdulaz napísal: 28.04.2024 06:15 Kolesá sú zakladné továrenské, gumy majú základné rozmery.Neupravoval som vôbec nic,ani som ho nebúral. Rozmýšľal som nad geometriou,ale tam mi povedal ze to nema s geometriou nič spoločné,že to je výrobná vada.
Na to vyhadzovanie kamienkov boli voľakedy náchylné hlavné japonské autá.
Za komanča boli povinné zásterky, potom ich zrušili.
Mne chceli dať policajti pokutu, lebo som mal tretie brzdové svetlo, za oknom, od výroby a zásterky, domontovane v servise... :40bd: :3c90: , niekedy po 1993-5.
Že je to vraj nedovoleny zásah...
Podľa mňa by mali byť zásterky povinné, aj vpredu, vzadu.
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

no ako píšu aj ostatní, nie je to vada, je to vlastnosť auta, zlé konštrukčné riešenie, má to veľa aút zle riešené. Ošetri, a daj fóliu, poprípade sa dá použiť aj guma v spreji, ak sa ti podarí nájsť rovnaká farba, ako máš auto.
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

Luboš.ja ked som kupoval prvé nové auto (Fiat) v 1998)dal som si namontovať predné zásterky .stály vtedy 1000sk čo bolo dosť.
Moonshine
Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Moonshine »

Ak je to to miesto v rohu dole medzi dverami a podblatníkom, výrobcovia tam dávajú továrensky fóliu. Taký superb3 to dokonca faceliftom zväčšili, lebo sa ludia sťažovali na poškodenia.
Tiež si nemyslím, že ti neuznajú nejaké prelakovanie.
Na fungel novom suzuki som mal do polroka obitú kapotu a odrený lak na miestach ako ty. Lebo pri vysávaní na pumpe som ťahal cez dvere hadicu a odrhlo to lak. Proste slabučké lakovanie.
Podobná vec sa stala s čelným sklom, ktoré mi menili v autorizáku po kamienku. Do pár mesiacov malo ďobky a škrabance od umelej škrabky na ľad.
Samozrejme že ma vysmiali na otázku, či je normálne, aby nové čelné sklo vyzeralo ako po 300 000km. Na slnku boli normálne od náletového piesku a štrku z cesty vyryté krátery.
pacok
Dátum registrácie: 21.07.2009 13:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pacok »

Je to Hyundai klasika blatnik sa tak vzadu odklana ze zachytava vsetko.
herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Minule som pozeral v telke motoring a robili nejaký test jedného auta a malo presne toto isté..bolo to také mini SUV či crossover..a to malo zadný plastový lem blatníkov a ten pekne za zadným kolesom otlčený jak sviňa...a to bolo nové auto s pár km...
myslím, že dosť to aj záléží od ET ako už bolo spomínané..čím väčšie číslo, tak tým viac je disk "vo vnutri" v blatníku..čim menšie tým viac trčí a samozrejme je tam aj riziko odletujúcich kamenov..to je tak ked niekto nerozmýšla vo fabrike/návrhu/ a potom stvorí niečo čo sa serká..
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Tak to dopadá, ak víťazí dojem nad rozumom.
Teda paráda nad praktičnosťou.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)

Návrat na "Lak auta - údržba, kozmetika, lakovanie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní