Jaguar XE 2.0 2018
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 19.07.2022 11:52 Zdieľať na Facebook
Jaguar XE 2.0 2018
Zdravim, odkedy mám toto vozidlo (cca pol roka) som si všimol, že sa mi, ak nepouzivam klimu, prakticky okamzite zahmlieva, resp. rosí čelné sklo. Za jazdy je to dosť nepríjemne a dá sa to napraviť iba zapnutím klímy alebo otvorením bočných okien. Vraj to môže byť niečo s cirkulaciou vonkajsieho vzduchu, neotvara klapku alebo tak. Netuším, možno to ale nie je problem a jednoducho sa zahmlieva len zo zmeny teploty kedze je vonku zima. Klímu moc nepouzivam lebo mi vadi a ventilator bez klimy sa tam asi zapnut nedá, štikač na recylkulaciu funguje len pri zapnutej klime. Má/mal niekto podobný problém? kludne aj s inou značkou.
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Jaguar XE 2.0 2018
"A" je správne.
oprava je dosť náročná. Ale záleží od auta ako to je riešené.
Niekedy nestačí ani demontáž celej prístrojovky.
Syn to robil na Fiate minulí týždeň
oprava je dosť náročná. Ale záleží od auta ako to je riešené.
Niekedy nestačí ani demontáž celej prístrojovky.
Syn to robil na Fiate minulí týždeň
-
- Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15 Zdieľať na Facebook
Môže to byť ak ide stále vnútorná recirkulacia alebo prípadne môže byť riadne zaneseny kabinovy filter , ale ak Ti nejde ventilátor bez klímy tak je to asi jasné
-
ventilator bez klimy mozno ide len absolutne neviem ako ho zapnut
-
Ak ale nejde ventilátor tak je jasné čo? on ide pri zapnutej klime normalne na stupen aky ho nastavim.
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
Vieš si presmerovať vzduch na okno? Máš k autu manuál? Vieš sem dať fotku ovládania klímy a ventilátora? Pozrel som si foto ovládania klímy na rovnakom Jaguari tu na bazáre a vyzerá to tak, že to nemá také bežné ovládanie ako majú lacné obyčajné autá, kde sa to ovláda viacmenej manuálne, takže asi to nebude až také ľahké vypnúť, ale čo ti bráni nastaviť klímu na 20 stupňov a jazdiť tak?
-
dá sa nastaviť na okno, bráni mi to ze mi nie je prijemne na hlavu klimovať, chatgpt tvrdi ze sa vent zapne ak stlacim A/C, vtedy udajne vypne klimu. skusim ale problem to aj tak neriesi, celne sa predsa nema zahmlievať. skontrolujem aj ten kabinovy filter ale pravdepodobne pojde o tu klapku cirkulacie
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
"dá sa nastaviť na okno, bráni mi to ze mi nie je prijemne na hlavu klimovať"
okno sa Ti odrosí jedine tak že na neho fúka vzduch
Lenže pri dlhšom zapnutí vnútorného okruhu sa bude rosiť aj tak.Lebo tam tú vlhkosť nadýchaš.
Vlastnosť klimatizácie je že vysušuje vzduch.
Ešte sa dá kuknunť na diagnostike či klapka chodí a aj ju presúvať.
Ale ked tam je niečo ulomené tak motorček môže chodiť ale nič sa nepohne.
P.S Prvé čo urob DAJ nový kabínový filter. Ja mám v aute 5v1 ale teba meniť možno aj dva x do roka lebo dosť naberá vlhkosť.
okno sa Ti odrosí jedine tak že na neho fúka vzduch
Lenže pri dlhšom zapnutí vnútorného okruhu sa bude rosiť aj tak.Lebo tam tú vlhkosť nadýchaš.
Vlastnosť klimatizácie je že vysušuje vzduch.
Ešte sa dá kuknunť na diagnostike či klapka chodí a aj ju presúvať.
Ale ked tam je niečo ulomené tak motorček môže chodiť ale nič sa nepohne.
P.S Prvé čo urob DAJ nový kabínový filter. Ja mám v aute 5v1 ale teba meniť možno aj dva x do roka lebo dosť naberá vlhkosť.
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
na každom aute sa ti zahmlie predné sklo, a aj ostatné sklá, ak bude vonku zimšie ako v interiéri a ty to nebudeš ofukovať..... niektoré autá majú elektricky ohrievané predné sklo, ale to býva len na odmrazenie skla.... skrátka ak nechceš mať zahmlené sklo, musíš ho ofukovať, či ti to je, alebo nie je príjemné. Určite sa to dá vydržať a je to menej nepríjemné, ako nevidieť dopredu pred seba. Na niektorých autách si to ani nevšimneš a ofukuje sklo aj keď nastavíš prúd vzduchu aj inde, stále ide aj na okno, na niektorých autách nie. Klíma ak by ti vadila v lete že je vonku 35 stupňov a ty si nastavíš vnútri na 18 stupňov, tak by som sa nečudoval, že ti to vadí na hlavu.... ale ak je vonku zima napríklad 5 stupňov a klíma ti klímuje na 20stupňov, tak v podstate ani neklímuje, len vysúša vzduch a v podstate ti kúri, takže to ti nemôže byť nepríjemné na hlavu. Čiže zapni klímu a nejako to vydrž, alebo pozri v uživateľskej príručke ako to používať. Až ked sa to bude správať ináč, ako píšu v príručke, až potom to začni riešiť, či je to pokazené, alebo je to vlastnosť auta.uwa0905847789 napísal: ↑13.03.2025 16:08 dá sa nastaviť na okno, bráni mi to ze mi nie je prijemne na hlavu klimovať, chatgpt tvrdi ze sa vent zapne ak stlacim A/C, vtedy udajne vypne klimu. skusim ale problem to aj tak neriesi, celne sa predsa nema zahmlievať. skontrolujem aj ten kabinovy filter ale pravdepodobne pojde o tu klapku cirkulacie
-
Dakujem všetkým za reakcie.
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
uwa0905847789 napísal: ↑13.03.2025 10:18 ventilator bez klimy mozno ide len absolutne neviem ako ho zapnut
take nieco mal kolega na inom aute vzdy len klima pomohla.
a bolo to tym ze on nevedel co mu display ukazuje,ze ma stale zapnutu vnutornu cirkulaciu vzduchu ak dal ofuk celneho skla.
ja teraz na zimu som si kupil za 3 tisicky take skarede auto,limuzinu subaru legacy z roku 2014.2.0i boxer motor automat dneska mi tam skocilo 320 000km.zobral som to lebo slape ako nove a ma to 65 litrovu nadrz na benzin.
nic tam nebucha ziadne vibracie od kolies,nic to nepyta.len prevodovka je uz vytahana.nema to taky zaber zrychlenie na dialnici ako by malo mat.
no a ma to tiez riadne drbnute ovladanie nazvem to climatroniku.vzdy ak dam ofuk celneho skla zapne aj klimu.musim vzdy vypnut AC.a tiez nejde zapnut fukanie naraz celne interier nohy.aj knihu od auta som cital no nejde to.ak zapnem ofuk celneho,vypne vsetko ostatne + zapne AC.
ked som si skusal subaru outback 2.0boxer dizel z roku 2020 tam uz je to ine.tam to ide tak ako na kazdom europskom aute.co len chces vsetko zapinas osobitne tlacidlom
mozno aj ten jaguar bude spraveny tak ako chcu anglicania.
-
- Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24 Zdieľať na Facebook
Legacy nie je jediné auto, ktoré to tak má. A je to aj dosť logické, že keď zapneš ofukovanie čelného skla je to asi preto, že ho chceš odrosiť. Tak zapne klímu, aby to odrosenie urýchlilo. Ale chcieť logiku od niekoho ako si ty...
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Väčšinou sa auto rosí, lebo je v ňom vlhko. Treba skontrolovať "suchosť" kobercov, či niekde nezateká....
Ak to má klapku na prepínanie vzduchu, tak skontrolovať či funguje.
Ak to má klapku na prepínanie vzduchu, tak skontrolovať či funguje.
-
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Na kazdom aute s automatickou klimou, pripadne 2- a viac zonovou sa automaticky spusti klima, ked sa zapne ofuk celneho okna.
Obycajne sa daju nastavit 3 smery fukania sucasne, ale šipka smereujuca hore od ikonky vodica , nespušťa klimu, iba ukazuje smer fukania.
Obycajne sa daju nastavit 3 smery fukania sucasne, ale šipka smereujuca hore od ikonky vodica , nespušťa klimu, iba ukazuje smer fukania.
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
oprava info.dnes som studoval knihy od auta subaru legacy a outback je rovnaka.outback je kombik zvyseny + ma pneu balony.sialene kolesa balonaky. auto maju 2 zonovnu klimu.to moje zimne legacy z roku 2014 a ten outback kombik rok 2020 rovnaka somarina.ale ak bezi ofuk okna,bezia zarovnen aj vetraky do interieru musia sa kazdy osobitne prstom kolieskom zatvorit.
ale uz to ovladam.bezi ofuk okna zaroven kuri aj do interieru + zapnem si kurenie aj na nohy.
u fordov mondeo mk3 mk4 to tak nemam.tam sa osobitne zapina tlacidlo na vsetko.ak chcem ofuk okna z klimou tak je tam zase tiez osobitne oranzove tlacidlo a v tedy ide horuci vzduch + klima.no nepouziva sa to lebo auta maju ohrev celneho skla co sa zapina automaticky ak nabehne motor pri teplote +3 celzia.+ 4 celzia nezapina sa nic.
ale uz to ovladam.bezi ofuk okna zaroven kuri aj do interieru + zapnem si kurenie aj na nohy.
u fordov mondeo mk3 mk4 to tak nemam.tam sa osobitne zapina tlacidlo na vsetko.ak chcem ofuk okna z klimou tak je tam zase tiez osobitne oranzove tlacidlo a v tedy ide horuci vzduch + klima.no nepouziva sa to lebo auta maju ohrev celneho skla co sa zapina automaticky ak nabehne motor pri teplote +3 celzia.+ 4 celzia nezapina sa nic.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných